، در حجم 32 اسلاید قابل ویرایش
بخشی از متن:
مبحث کیفیت در دهه های اخیر مبــاحث جدیدی چون کنترل آماری فرآیند( SPC) ، مدیریت کیفیت جامع ( TQM ) ، مهندسی مجدد (BPR) ، بهبود مستمر ژاپنی ( کایزن )، تحلیل هزینه های کیفیت ( COQ ) بهبود مستمر فرآیند CPI و ... را به خود دیده است.
تکنیک طراحی آزمایشها (DOE) نیز یکی از تکنیکهای بهبود کیفیت است که در دهه های 1990 , 1980به عنوان یک مزیت رقابتی درکشورهای غربی و ژاپن مطرح شد. استفاده صحیح از روشهای طراحی آزمایشهای آماری میتوانـد باعث سهولت در مراحل طراحی و تولیـد محصولات جدید و بهبود محصولات موجود گـردد. این اصول در اغلب صنایع نظیر صنایع هوا فضا، اتومبیل، تجهیزات پزشکی، غذایی، داروسازی و صنایع شیمیایـی و فرآینـدی به کار گرفته شدهاند.
باید به این نکته توجه داشت که ابزارهای کیفیت فقط دارای توانایی اعلام عیب و خرابی بوده و اینکه چه عواملی و چگونه بر روی کیفیت فرآیند اثر میگذارند؟ اگر این عوامل تغییر کنند کیفیت چگونه تغییر میکنـد؟ این عوامل را چگونه تغییر دهیم تا بهترین عملکرد کیفی را بدست آوریم؟ عوامل کنترل پذیر چگونه باشند تا اثر عوامل غیر قابل کنترل بر روی کیفیت حداقل شود؟ و ... همه و همه سوالاتی هستند که توسط انجام آزمایش میتوان بدانها پاسخ داد.
فهرست مطالب:
مقدمه
بررسی روش های آزمایش
روش حدث بهترین پاسخ
روش one factor at a time
روش طراحی آزمایش هاdesign of experiments
تعریف DOE
مدل عمومی یک فرآیند یا سیستم
اهدف طراحی آزمایش ها
ارائه یک مثال
کاربردهایDOE
دستاوردهای طراحی آزمایش ها
شرکت هایی که از DOE استفاده می کنند
نتایج DOE در صنعت
موانع استقاده از DOE
منابع
این فایل با فرمت پاورپوینت در 32 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.
صنایع