فهرست:
انواع گیرش ملات
مواد افزودنی ملات
انواع ملاتها
انتخاب ملات برای کار در هوای سرد
انتخاب ملات برای کار در هوای گرم
ویژگی انواع ملاتها
کارایی ملات خمیری
ویژگیهای ملات سخت شده
حمل و نقل و نگهداری انواع ملاتها
انواع ملاتها
ملات مادهای خمیری برای چسباندن قطعات مصالح بنایی به یکدیگر است. ملات برای تأمین بستری برای توزیع بار و اندودکاری سطوح داخلی و خارجی ساختمان و بندکشی نماها به مصرف میرسد. ملاتها از یک جسم چسباننده (مانند خمیر سیمان، آهک هیدارته، گچ و غیره) و یک ماده پرکننده ریزدانه (مانند ماسه طبیعی، شکسته، ماسههای سبک طبیعی و ساختگی از قبیل پوکهها و پرلیت) تشکیل شدهاند. مواد پرکننده را برای کاهش هزینه و کاهش جمع شدگی انواع ملاتها به کار میبرند.
انواع گیرش ملات
ملاتها از نقطه نظر گیرش به دو دسته هوایی و آبی گروه بندی میشوند.
ملات هوایی
ملات هوایی ملاتی که در هوا میگیرد و سفت و سخت میشود. به عبارت دیگر گیرش ملات هوایی و سفت و سخت شدن و سفت و سخت ماندن آنها به هوا نیاز دارد. بعضی از ملاتها فیزیکی خشک میشوند و آب آزاد و آب نم آنها تبخیر میشود مانند ملاتهای گلی و کاهگلی. گروه دیگر به صورت شیمیایی سفت و سخت میشوند مانند ملات آهک هوایی که آهک آن با گرفتن دی اکسید کربن از هوا به کربنات کلسیم تبدیل میشود. ملات گچ در موقع گرفتن با آب، ترکیب و به سنگ گچ مبدل میشود. ولی در گروه ملاتهای هوایی قرار میگیرد، زیرا در آب وا میرود و برای سخت ماندن به هوا نیاز دارد.
ملات آبی
ملات آبی، مادهای که زیر آب یا در هوا به طریق شیمیایی میگیرد و سفت و سخت میماند. ملاتهای سیمانی و گل آهک از جمله این ملاتها هستند.
توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید ,vpn نیز غیر فعال باشد تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان