الزامات عملکردی و اجرایی دیوارهای خارجی و نما
حفاظت دیوارهای خارجی و نما در مقابل عوامل جوی
دیوارهای خارجی و نما باید دارای پوششی خارجی برای محافظت در مقابل عوامل جوی باشند. پوشش دیوار های خارجی و نما باید درزپوش داشته باشد. نما باید گونهای طراحی و ساخته شود که از انباشت آب در پشت آن جلوگیری شود. همچنین در ساخت نما از تجهیزات مناسبی برای زه کشی آبهای وارد شده به پشت آن استفاده شود.
الزامات سازهای در دیوارهای خارجی و نما
دیوارهای خارجی و نما باید برای مقاومت در برابر بارهای وارده بر اساس دستورالعمل طراحی و ساخته شوند. استفاده از نمای صلب سنگین مانند نمای چسبانده شده سنگی یا آجری، فقط در سازههایی با سیستم باربر جانبی صلب نظیر دیوار برشی یا مهاربند مجاز است و استفاده از آنها در نمای سازهای با سیستم انعطاف پذیر مانند قاب خمشی توصیه نمیشود و در صورت استفاده باید کفایت آن با محاسبات دقیق اثبات شود. چنانچه تغییرشکل جانبی نما معیارهای پذیرش را برآورده نسازد، باید تغییر مکان جانبی نسبی طبقات سازه را محدود کرد یا با ارائه جزئیات ویژه، اتصال سیستم نما به سازه را جدا نمود.
در نماهای مهار شده، قطعات نما توسط اتصالات مکانیکی به سازه متصل شده اند. قطعات و اتصالات مزبور باید طوری طراحی شوند که قادر به تحمل تغییرشکلهای ناشی از زلزله باشند. در غیر اینصورت خطر سقوط قطعات نما وجود خواهد داشت.
الزامات نماهای پانلی در دیوارهای خارجی و نما
• جزئیات نماهای پانلی پیش ساخته باید به گونهای باشد که جابجایی نسبی بین پانل و سازه امکان پذیر باشد. هر قطعه نما پانلی باید حداقل دارای دو عدد تکیه گاه برای تحمل بار های قائم ناشی از وزن در هنگام وقوع زلزله باشد.
• هر قطعه نمای پانلی باید حداقل دارای چهار عدد تکیه گاه برای بار های خارج از صفحه (ناشی از باد، زلزله و ضربه) باشد. تکیه گاهها می توانند به صورت همزمان برای وظیفه مورد نظر در نظرگرفته شوند.
• ملات سیمان برای محکم کردن پرچ در مکان آن استفاده شود. بستهای نما باید از فلزات مقاوم در برابر خوردگی و دارای قابلیت مقاومت کششی و فشاری در مقابل باری برابر با دو برابر وزن نمای متصل شده به آن، باشد.
توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید ,vpn نیز غیر فعال باشد تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان