بتنهای سبک (ویژگیها و کاربرد)
بتنهای سبک و سبک سازی سازهها
پیشرفت در تكنولوژى و همچنین نیاز بشر به سازههاى گوناگون باعث شده تا تحقیقات وسیعى بر روى خواص و رفتار مواد صورت گیرد كه بالطبع نتیجه آن ابداع گونههاى مختلف سازهها و بهرهگیرى از مواد گوناگون است. این امر در مورد سازههاى ساخته شده از بتن و فولاد نیز صادق بوده و تاكنون بتنهاى گوناگونى ابداع و به بازار عرضه شدهاند. بتن را از نظر وزن مخصوص مىتوان به سه دسته تقسیم نمود.
1. بتن معمولى
2. بتنهای سبک
3. بتن سنگین
بتن معمولی
بتنى است است كه به صورت عادى با سیمانهاى معمولى تیپ (I ) تا تیپ (V ) پرتلند ساخته مىشود. این بتن داراى وزن مخصوصى برابر با ۲۲۰۰ الى ۲۵۰۰ كیلوگرم بر متر مكعب هستند. (معمولاً ۲۴۰۰ كیلوگرم بر متر مكعب) و این تفاوت از ۲۲۰۰ تا ۲۵۰۰ در وزن مخصوص، ناشى از جنس دانهها و تراكم بتن است.
بتنهای سبک (Light weight Concrete )
بر اساس تعریف موسسه ACI بتنهای سبک بتنى كه وزن مخصوص آن بطور محسوسى كمتر از وزن مخصوص بتن معمولى است و با سنگدانههاى طبیعى یا شكسته ساخته مىشود. بتنهای سبک اغلب به عنوان جایگزینى مناسب و مكمل براى بتن معمولى و به منظور كاهش وزن سازه به كار مىرود. هر چند مقاومت فشارى نهایى آن، در مقایسه با بتنهاى معمولى مقدار كمترى است. معمولاً افزایش هزینه ناشى از اعمال تمهیدات ویژه در ساخت بتنهای سبک به ازاى هر متر مكعب، با كاهش بار مرده و افزایش مقاومت بتن در مقابل آتش سوزى جبران مىشود. كاهش بار مرده در سازه موجب كاهش ابعاد پى ساختمان، كاهش ابعاد پىهاى منفرد و كاهش عرض پىهاى زیر دیوار، ابعاد ستونها، تیرها و همچنین كاهش ضخامت سقف میشود. این كاهش در جرم بتن مصرفى موجب صرفه جویى در هزینه ساخت اعضاى فوق الذكر و جبران اضافه هزینه ناشى از ساخت بتنهای سبک خواهد شد. علاوه بر این، میزان عایق سازى صوتى و حرارتى آن به گونهاى است كه در اكثر موارد استفاده از لایههاى اضافى جهت عایق بندى جزیى یا كلى را منتفى مىسازد، كه خود از لحاظ اقتصادى به صرفه خواهد بود.
کاربران عزیز توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید ,vpn نیز غیر فعال باشد تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان