فهرست:
مبانی خود تمیزشوندگی
نحوه کارکرد شیشه خود تمیز شونده
فرآیند تبدیل شیشه معمولی به یك شیشه خود تمیز شونده
زمینههای استفاده از شیشه خود تمیز شونده
تولید کنندگان شیشه خود تمیز شونده
شیشه خود تمیز شونده
مبانی خود تمیزشوندگی
اولین موضوعی که در مورد شیشه خود تمیز شونده مورد توجه قرار می گیرد نحوه و اصول تمیز شوندگی آن است. در صورتی که محیط فراگیر هوا باشد، میزان ترشوندگی یک جسم جامد با آب، بستگی به ارتباط بین نیروهای کشش بین سطحی (آب، هوا و جسم جامد) دارد. نسبت بین این نیروهای کششی، زاویه تماس قطرات آب با سطح را تعیین میکند. زاویهی تماس صفر درجه، به معنای ترشدگی کامل و زاویهی تماس ۱۸۰ درجه، به معنای خشک ماندن کامل است.
نحوه کارکرد شیشه خود تمیز شونده
برای فهم چگونگی کارکرد این شیشهها لازم است که با نوع خاصی از مواد شیمیایی به نام مواد فوتوکاتالیست آشنا شویم. فوتوکاتالیستها موادی هستند که در حضور نور (فوتو) از خود خاصیت کاتالیستی نشان میدهند. یعنی اگر این مواد در معرض تابش نور قرار گیرند، میتوانند سرعت انجام یک واکنش خاص را بدون دخالت در آن افزایش دهند. اگر اندازه ذرات دیاکسید تیتانیوم تا حد چند نانومتر کوچک باشد، این ماده آنقدر فعال میشود که میتواند به طور کامل با آلودگیها، لکههای چربی و مواد آلی (که در دیواره سلولی باکتریها هم وجود دارند) روی شیشه واکنش داده و آنها را به آب و دیاکسید کربن (CO2) تبدیل کند. این واکنش، چسبندگی ذرات آلودگی را به سطح کاهش میدهد. از سوی دیگر بر روی یک سطح بسیار آبدوست، آب به طور کامل و به صورت یک لایه پخش میشود. این لایه یکنواخت آبی میتواند ذرات و آلودگیهایی را که به طور ضعیفی به سطح متصل شدهاند، از جا کنده و با خود پایین آورد.
کاربران عزیز توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید ,vpn نیز غیر فعال باشد تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان