مقدمه:
صرفه جویی در انرژی مصرفی در ساختمان بر دو پایه استوار است.
اول: استفاده حداکثر از انرژی مصرف شده از طریق انتخاب سیستم های کم مصرف تر و پر بازده تر و طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی که اتلاف انرژی و گرما و سرمای تولید درآن ها به حداقل برسد.
دوم: رعایت قواعدی در طراحی و اجرای ساختمان و انتخاب مصالح مصرفی که اولاً نیاز به گرمایش و سرمایش را کاهش دهد و ثانیاً از هدر رفتن گرما و سرمای تولید شده جلوگیری به عمل آورد.
طراحی اقلیمی روشی برای کاهش همه جانبه هزینه انرژی یک ساختمان است. طراحی ساختمان اولین خط دفاع در مقابل عوامل اقلیمی خارج بنا است در تمام آب و هوا ها، ساختمان هایی که بر طبق اصول طراحی اقلیمی ساخته شده اند، ضرورت گرمایش وسرمایش مکانیکی را به حداقل کاهش می دهد و در عوض از انرژی طبیعی موجود در اطراف ساختمان استفاده می کنند، مبالغی که در دراز مدت صرفه جویی می گردد موجب می شود که اجرای تکنیک های طراحی اقلیمی بهترین نوع سرمایه گذاری برای مالکین ساختمان ها باشد. خیلی از آن ها اصلاً هزینه ای ندارند و تنها مستلزم علم و آگاهی راجع به طراحی اقلیمی است. سایر شیوه ها به راحتی در ساختمان های معمولی قابل اجرا هستند.لازم به ذکر است که:.
ابزار طراحی اقلیمی عبارتند از پنجره، نور طبیعی، گلخانه، ایوان سرپوشیده و حیاط مرکزی این مجموعه محیطی را فراهم می آورد که باعث ایجاد توازن بین دنیای ما و اطراف می شود
در كشور ما نیز میتوان با انتخاب ساختمان بهینه در راستای بهرهوری انرژی قدم برداشت.
اتاقهای نشیمن و اتاقهایی كه از آنها بیشتر استفاده میشود در طرف جنوب ساختمان قرار گرفته باشد به این ترتیب از نور طبیعی خورشید استفاده كرده و در زمستان نیز بیشترین بهره را از گرمای خورشید ببرید.
بهتر است اتاقهای پذیرایی، ناهارخوری، خواب و نشیمن در طرف جنوب و بقیه جاها مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی. حمام، انباری و مانند آن در طرف شمال قرار گرفته باشد.
به منظور كاهش تلفات حرارتی، دودكشهای موجود در ساختمان بسته شده باشند و به جای بخاری از سیستم حرارت مركزی استفاده شده باشد.
مسیر مستقیمی برای حركت هوای بیرون در ساختمان پیشبینی شده باشد كه در تابستان به خنك كردن ساختمان كمك كند.
اتاقهایی كه كاربرد همانند دارند در كنار هم قرار گرفته باشد. بویژه اتاقهایی كه كاربرد خاص دارند را از بقیه اتاقها جدا شده باشد. این كار به شما كمك میكند تا فقط اتاقهایی را گرم كنید كه در آنها زندگی میكنید .
بخشهایی از ساختمان كه نیاز به آب دارند نزدیك هم قرار گرفته باشد. این قسمتها عبارتند از آشپزخانه، دستشویی و حمام . با اینكار طول لولههای آب كم میشود و در نتیجه حرارت كمتری از لولههای آب گرم به هدر میرود
تاسیسات مکانیکی:
فهرست:
تهویه مطبوع
سیستم ها وکاربردها
انواع فن کویل
محل قرار گیری موتورخانه در یک مجتمع مسکونی
انوع پکیج
انوع ابگرمکن
معایب بخاری
سیستم شوفاژ
کولرهای گازی
خنک کننده های تبخیری
درک مبانی سیستم های تهویه مطبوع
انواع سیستم های تهویه مطبوع
سیستم تهویه مطبوع پنجره ای
سیستم تهویه مرکزی اسپیلیت
فن کویل اذ لحاظ تهویه مطبوع
توصیه های تاسیساتی
توصیه های طراحی
پیشنهاد سیستم سرمایش و گرمایش در مجتمع مسکونی
........................................................................
معماری