ابعاد فضاهای خانه و تاثیر مبلمان در معماری داخلی
هنگام تهیهی طرح بهتر است به فضاهای داخلی و مبلمان آن توجه كافی شود و محل مناسب آن، ابعاد، فاصلهی بین وسایل برای رفت و آمد و ارتباط مناسب آنها با یكدیگر پیشبینی گردد. این عمل میتواند كنترل كننده مناسبی برای رسیدن به طرح مطلوب باشد و تنگناها، فضاهای اضافی و سایر مشكلاتی از این قبیل كه معمولاً بعد از پایان ساختمان مشاهده میشود، قبل از اجرا تصحیح شود.
ترسیم مبلمان موردنظر طراح در نقشهكشی باعث میشود تا كارفرما درك بهتری از نقشهها داشته باشد و كفایت فضا و ابعاد آن را حس كند.
پذیرایی، نشیمن و غذاخوری، مبلمان و ابعاد آن
فضای نشیمن محل تجمع، تماشای تلویزیون، سرگرمی و ارتباط با دیگران است. حتیالامكان میباید در محلی قرار بگیرد كه از هر نظر مناسب عملكرد آن باشد.
محل مناسب یعنی به ورودی دسترسی كوتاه و مستقیم داشته باشد. نورگیری و چشمانداز آن مناسب و زیبا باشد.
ارتباط آن به آشپزخانه یا محل صرف غذا مستقیم و نزدیك باشد و تهویه آن به خوبی انجام پذیرد.
در خانههای با وسعت كافی فضای نشیمن، از فضای پذیرایی میهمان مجزا ولی در مجاورت آن قرار میگیرد تا دسترسی آنها با یكدیگر به سهولت انجام پذیرد.
ابعاد این دو فضا، به نوع زندگی خانواده، نحوه و مقدار معاشرت آنها با دیگران، بودجه، امكانات مادی، سلیقههای شخصی و در نتیجه تعداد وسایل و مبلمان مورد استفاده بستگی دارد. در این صورت فضاها از حداقل شروع میشود تا حداكثر فضا. با تقسیمات متفاوت برای عملكرد.
فضای پذیرایی یا نشیمن باید به گونه ای باشد طرح شود كه جریان رفت و آمد فضای گفتگو را مختل نكند و رفت و أمد، حتی الامكان از یك سمت فضا انجام گیرد. طرح d مناسبترین طرح از نظر عدم تداخل است.
نشیمن و پذیرایی با هم ارتباط مستقیم دارند. اتاق نشیمن و پذیرایی از نور و دید خوبی برخوردار است.
فضای غذاخوری ارتباط مستقیمی با آشپزخانه دارد.
فضای غذاخوری با درب ورودی ارتباط مستقیم دارد.
معماری