سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
1 تیر

 

•مقدمه

شناخت آب از نظر كیفیت و كمیت و چگونگی حصول آن،قدمی اساسی در جهت بهینه سازی مصرف آن می باشد. اگر چه بیش از سه چهارم كره زمین را آب فراگرفته است،اما سهم قلیلی از آب های موجود، برای مصارف بهداشتی و كشاورزی، قابل استفاده است. زیرا حدود 3/97 درصد اقیانوس ها و 1/2 درصد یخ های قطبی و 6/0 درصد دریاچه ها و رودخانه و آب های زیرزمینی وجود دارد، كه حدود 36/0 درصد كل منابع آب می باشد. آب اقیانوس ها، دریاها و اغلب دریاچه ها و بسیاری از منابع آب زیرزمینی به علت شوری بیش از حد و داشتن املاح معدنی برای مقاصد بهداشتی، كشاورزی و صنعتی، غیرقابل استفاده می باشند.
اگر چه آب خالص در طبیعت یافت نمی شود، اما آب خالص مایعی بی رنگ، بی بو و بی مزه است كه دارای نقطه انجماد صفر و نقطه جوش 100 درجه سانتی گراد می باشد،که ساختار شیمیایی آن به صورت H2O است وبه احتمال كمتر از 3/0 درصد آب های موجود در طبیعت بر دارنده ایزوتوپ های H4O2 ، H6O3 نیز می باشند.


آب در چرخه گردش خود قادراست ،املاح و گازهای موجود در طبیعت را به صورت محلول در آورده و بسیاری از آلودگی ها را همراه خود به حركت در آورد. آب باران قبل از رسیدن به زمین ناخالصی های موجود درهوانظیر ذرات گرد وغبار، گازها، مواد رادیواكتیو و میكروب ها را به سطح زمین آورده و درحین حركت در زمین نیز آلاینده ها را با خود حمل می كند. به علاوه آب های جاری اغلب دریافت كننده فاضلاب ها و مواد زائد ناشی از فعالیت های انسانی می باشند.
علاوه بر مواد شیمیایی، موجودات ذره بینی گوناگونی نیز در آب پیدا می شوند كه بعضی از آنها بیماری زا بوده وایجاد بیماری های عفونی خطرناكی می كنند. بهسازی آب رابطه مستقیمی باكاهش بیماری های عفونی دارد. بطوری كه پس از تامین آب آشامیدنی سالم میزان مرگ از وبا 1/74 درصد، میزان مرگ از حصبه 3/63 درصد، میزان مرگ به علت اسهال خونی 1/23 درصد و میزان مرگ از بیماری اسهال 7/42 درصد كاهش یابد.


•ناخالصی های آب

چنانچه آب خالص با تركیب شیمیایی H2O را اساس مطالعه قرار دهیم ناخالصی های آن عبارتند از:


•1 ـ ناخالصی های معلق

الف) ذرات معلق زنده بیماری زا : مانند عوامل بیماری زای موجد وبا، حصبه، شبه حصبه، انواع اسهال ها، تخم انگل ها مانند آسكاریس و عامل كیست هیداتید و ویروس ها، که منشاء اصلی این دسته از ناخالصی ها فاضلاب شهری و حضور حیوانات اهلی یا وحشی در مجاورت منابع آب می باشد.
ب) ذرات معلق زنده غیربیماری زا : مانند باكتری های ساپروفیت، اغلب جلبك ها و تك سلولی هایی كه در طبیعت به وفور پیدا می شوند.
ج) ذرات معلق غیرزنده : مانند رس، لیمون كه ناشی از فرسایش سطح زمین و سطوح آبخیز می باشد.
از نظر فیزیكی ذرات بالا به دو گروه تقسیم می شوند گروهی كه در حوضچه های ته نشینی و یا صافی ها جدا می شوند و گروهی كه برای جدا كردن آن ها احتیاج به مواد منعقد كننده است، تا از طریق لخته سازی، به ذرات درشت تری تبدیل شده و حذف شوند.




محیط زیست
قيمت فايل:9500 تومان
تعداد اسلايدها:23
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی