پاورپوینت تفسیر آیات 21 سوره ی روم و 221 سوره ی بقره و 44 سوره ی طه
سوره سی ام قرآن مجید به نام ((روم )) نامگذاری شده است.
مراد از ((روم)) یعنی ((امپراطوری بیزانس)) که بر شام و فلسطین تسلّط داشته در بعضی از قبایل جزیره العرب هم نفوذ و قدرتی به هم رسانیده بود.
سوره روم در مکّه نازل شده و 60 آیه دارد.
اکثر مفسّرین برآنند که چون رومیان مغلوب پارسیان شدند مشرکین شاد گردیدند و گفتند رومیان که اهل کتاب بودند مغلوب شدند همچنین عرب مشرک هم بر مسلمانان پیروز خواهد شد. از این رو برای تسلّی خاطر مسلمانان سوره روم نازل گردید و درآن خبر غیبی پیروز شدن رومیان ذکر شد.
آیه ی 21-سوره ی روم :
وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِكَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَكَّرُون
و از نشانه هاى او اینكه همسرانى از جنس خود شما براى شما آفرید، تا در كنار آنها آرامش یابید، و در میانتان مودت و رحمت قرار داد، در این نشانه هائى است براى گروهى كه تفكر مى كنند.
آیه ی 221-سوره ی بقره :
ولا تَنكِحُوا الْمُشرِكَتِ حَتی یُؤْمِنَّوَ لأَمَةٌ مُّؤْمِنَةٌ خَیرٌ مِّن مُّشرِكَةٍ وَ لَوْ أَعْجَبَتْكُمْوَ لا تُنكِحُوا الْمُشرِكِینَ حَتی یُؤْمِنُواوَ لَعَبْدٌ مُّؤْمِنٌ خَیرٌ مِّن مُّشرِكٍ وَ لَوْ أَعْجَبَكُمْأُولَئك یَدْعُونَ إِلی النَّارِوَ اللَّهُ یَدْعُوا إِلی الْجَنَّةِ وَ الْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِوَ یُبَینُ ءَایَتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَكَّرُونَ
با زنان مشرك ازدواج مكنید تا ایمان آورند و یك كنیز با ایمان بهتر است از خانمی مشرك هر چند آن خانم مورد شگفت و خوشایندتان باشد و با مردان مشرك ازدواج مكنید تا ایمان آورند كه یك برده مؤمن از آقائی مشرك بهتر است هر چند كه مورد شگفت و خوشایند شما باشد آری مشركین شما را به سوی آتش دعوت میكنند و خدا به سوی جنت و مغفرتی به اذن خود میخواند و آیات خود را برای مردم بیان میكند تا شاید متذكر شوند.
آیه ی 44-سوره ی طه :
فقولا له قولا لینا لعله یتذكر او یخشى
و با او به نرمى سخن بگویید، شاید اندرز گیرد یا بترسد.
فقه و حقوق اسلامی