در 69 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
مقدمه:
در حال حاضر انواع متنوعی از شیرهای طعمدار با طعم کاکائو،توت فرنگی ،وانیل، موز،تمشک، شیر آبجو،قهوه و ...در بازار مصرف وجود دارند که محبوبترین آنها شیر کاکائو است. شیر طعمدار به صورت کامل(پرچرب)یا بــــدون چربـــی تولیــــد میشود. اما طی دهه گذشته رشد تولید شیر طعمدار در دنیا غالبا" در بین انواع کم چرب و بدون چربی بوده است.
شیر:
شیر حاوی كلسیم است و در برابر سرطان روده بزرگ، نقش محافظتی ایفا میكند. یكی از دلایل ابتلا به سرطان روده بزرگ و پوكی استخوان عدم مصرف شیر است. دیواره عضلانی روده بزرگ در اثر كمبود كلسیم به مرور زمان تخریب میشود و فرد مبتلا به این سرطان می گردد. ویتامین د،پروتئین ،اسید "لینولئینك كنژوگه" و اسید "بوتیریك" از دیگر مواد معدنی است كه مانع تخریب این دیواره میشود. پوكی استخوان نیز از عوارض منفی مصرف نكردن شیر است زمانی كه میزان كلسیم بدنانسان پایین باشد، بدن به علت فوریت فیزیولوژیكی از طریق هورمونهای پاراتیروئید استخوان، كلسیم آزاد میكند و فرد دچار پوكی استخوان میشود. استخوانهای بدن بیش از هر چیز به مواد معدنی كلسیم، منیزیم و پتاسیم نیاز دارد كه این مواد نیز در شیر وجود دارد.
راهکاری برای ترغیب کودکان به مصرف شیرهای طعم دار:
محققین دانشگاه ساسکا چوان کانادا با افزودن شیرهای شکلاتی به ماشین آلات سکه ای (دستگاه خودکاری که با انداختن سکه کالای مورد نظر خارج می شود) راهکاری برای افزایش مصرف شیر در کودکان و نو جوانان ارائه کرده اند که این ابداع محققین کانادایی توسط آکادمی تخصصی دندانپزشکی آمریکا نیز تاًیید شده است.چون این آکادمی بر این باور است که مصرف شیرهای شکلاتی برای دندانها مفید بوده و نوشیدنی است با مواد مغذی بالا که میتواند جایگزینی باشد برای اسنک هایی که بسیار پر کالری و کم ویتامین بوده,حال اینکه اسنک های کم ارزش از لحاظ تغذیه ای به وفور در بازار بوده و توسط این دستگاه ها نیز به کثرت عرضه می شوند.
اهمیت مصرف شیرهای طعم دار در سالم ماندن دندانها:
مصرف نوشیدنی هایی که دارای میزان بالایی کربوهیدرات هستند در ایجاد پلاک دندان و میزان پوسیدگی دندانها بسیار تاثیر دارد.حال چون میزان شکر مصرفی در شیرهای طعم دار به نسبت خیلی کمتر است کارشناسان به این توافق نظر رسیده اند که شیرهای طعم دار گزینه مناسبی برای سلامت دندانهاست.پژوهش ها نشان داده است که چندین عنصر سازنده در شیرهای طعم دار از قبیل: کلسیم,فسفر,پروتئین و همچنین کاکائو در شیرهای طعم دار از پوسیدگی دندانها جلوگیری می کند.
بررسی شیرین کننده ها در شیرهای طعم دار:
شیرهای طعم دار محتوی شیرین کننده های مجاز افزودنی هستند که این شیرین کننده ها می توانند مواد مغذی مانند گالاکتوز,شیره فروکتوز ذرت باشند (از جمله شیرین کننده های طبیعی)می باشند.شیرین کننده طبیعی دیگری که در شیرهای طعم دار استفاده می شود (HFCS) نام دارد که بسیار مغذی بوده و از لحاظ ترکیب ساختاری بسیار شبیه ساکاروز بوده با این تفاوت که ساکاروز دارای 50% گلوکوز و 50% فروکتوز می باشد در حالیکه (HFCS) از 55% گلوکز و 45% فروکتوز تشکیل شده است.
کافئین و شیرهای طعم دار:
کافئین بسته به نوع و فیزیک جسمی افراد و حساسیت آنها به این ماده دارای تاثیراتی در عملکرد بدن می باشد.از تاثیرات مثبت کافئین می توان به تحریک متوسط از اثرات منفی آن می توان به تاثیر در خواب و به هم زدن ریتم خواب اشاره نمود.از آنجایی که مصرف نوشیدنی هایی با مقادیر بالای کافئین مانند چای شدت گرفته است و همچنین نوشابه های غیر الکلی مجاز هم دارای مقادیر بالای کافئین هستند,مقدار کافئین شیرهای طعم دار مثل شیر شکلات و شیر کاکائو بسیار پایینتر است.
موز:
موز میوه اى است که از لحاظ میزان مواد معدنى و کالرى از جمله میوه هاى غنى بشمار مى رود . املاح ، مواد معدنى و میزان انرژى دهى در این میوه نسبت به بسیارى از میوه ها در سطح بالاترى است. با نگاهى به جدول ترکیبات زیر به این موضوع پى مى بریم.
شیر با طعم توت فرنگی
شیر موز
و...
صنایع غذایی