سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت آلودگی هوا و تاثیر آن بر گیاهان

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
1 تیر

در 27 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx



مقدمه :

     هوا لازمة حیات است و نیاز به آن بیش از آب و غذاست، در اهمیت هوا همین بس كه آدمی می تواند بدون غذا چند روز یا چند هفته زندگی كند ولی بدون هوا چند دقیقه بیشتر نمی تواند زنده بماند. كره زمین بوسیله قشری از هوا كه جوّ نامیده می شود احاطه گردیده، وجود این قشراز هوا برای انسان، حیوان و گیاه شرط لازم زندگی است.هوای اطراف زمین علاوه بر اینكه به منزله پوششی است كه از سرد و گرم شدن بیش از اندازه و سریع زمین جلوگیری می كند، موجودات زنده زمین را از اشعة مستقیم سوزان خورشید، اشعة كشندة فرابنفش، اشعه ایكس و اشعة كیهانی محافظت می كند. تركیبات اصلی هوا شامل گاز های ازت، اكسیژن، آرگون، آنیدریك كربنیك (دی اكسید كربن) می باشد كه مجمو عاً 99/99 درصد هوا

   طبیعت همه چیز خود را با نظم خاصی بوجود آورده است و بدون دخالت انسان این نظم و ثبات پایدار خواهد ماند، اما انسان با دخالت خود این ثبات و خود تنظیمی را به هم می زند. طبیعت خود به خود تا حدی می تواند آلودگی هوا را تصفیه كند، ولی اگر آلودگی به حدی رسید كه قادر به هضم و یا بازیابی آن نشد آلودگی پیش خواهد آمد.



تعریف آلودگی هوا:

آلودگی هوا به این صورت تعریف شده است كه هر جسم خارجی كه وارد هوا شود و هر عاملی كه نسبت معمولی مواد تشكیل دهندة هوا را تغییر دهد به طوری كه مقدار آنها در طی زمان باعث خسارت به حیات انسان، حیوان و گیاه گردد. مواد آلوده كنندة هوا ممكن است مقدارشان در هوا به اندازه ای نباشد كه محسوس گردد و یا تأثیری بر جا بگذارد، از این رو سازمانهای محیط زیست و بهداشت كشور های مختلف تعاریفی برای آلودگی هوا در ارتباط با تأثیرشان بر انسان، حیوان، گیاه و بلاخره آثار و ابنیه وضع كرده اند.


مواد آلوده كنندة هوا:


مواد آلوده كنندة هوا نیز عبارتند از هر نوع مادة گازی، مایع، جامد و یا آمیخته ای از آنها كه در هوای آزاد پخش می گردد و باعث آلودگی هوا می گردد، مانند دود، دوده، ذرات معلق، ذرات رسوب كننده، اكسید های گوگرد، اكسید های نیتروژن، اكسیدهای كربن، اكسیدكننده ها، اسیدها، اوزون، مواد رادیو اكتیو، آمونیاك و باران


نحوة تأثیر آلوده كننده های هوا بر گیاهان:

 
الف) اثر مستقیم
آلودگی هوا روی گیاهان ممكن است شدید، مزمن و یا نامرئی باشد. اگر تراكم مواد آلوده كننده زیادتر از قدرت تحمل گیاه باشد، با توجه به سن و وضعیت گیاه و سایر عوامل اكولوژیكی محیط زیست و مدت زمان تماس، اثرات مختلفی بر جای می گذارد. در صورتی كه تراكم مواد آلوده كننده كم و زمان طولانی باشد اثر قوی ولی مزمن است و در نتیجة آن اندام گیاه كوچك می ماند، قدرت نشو و نمای گیاهان چند ساله كم می شود، تعادل جامعه گیاهی بهم می خورد و تركیب فلور و توزیع گونه ها دگرگون می شود. در سطح سلولی نیز آثاری ظاهر می شود كه شامل تغییر آنابولیسم و كاتابولیسم و كند شدن اعمال آنزیمی و تغییر رنگدانه ها می باشد.


زیست شناسی
قيمت فايل:8900 تومان
تعداد اسلايدها:27
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی