طب زنان یكی از شاخههای مهم رشته پزشكی است. حضور و مشاركت دانشجویان در درمانگاههای زنان سبب دستیابی آنان به تواناییهای لازم بالینی میشود.
مطالعه حاضر برای ارزیابی بینش، نگرش و میزان موافقت بیماران با مشاركت دانشجویان پزشكی در مراحل مختلف ویزیت سرپایی و عوامل اجتماعی مؤثر بر پذیرش بیماران انجام شده است.
مواد و روشها:
مطالعه حاضر به روش Cross sectional برروی 500 نفر خانم مراجعهكننده به درمانگاههای زنان بیمارستانهای بوعلی، امیرالمؤمنین و جواهری تهران انجام شده است. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخته بود كه با مصاحبه با بیماران تكمیل میگردید. پرسشنامه شامل خصوصیات دموگرافیك، تجربه قبلی و بینش اولیه بیماران در مورد حضور دانشجویان پزشكی و موافقت یا مخالفت آنان با مشاركت دانشجویان در مراحل گوناگون ویزیت بود.
برای مقایسه عوامل مؤثر بر تصمیم بیماران برای پذیرش مشاركت دانشجویان در بین گروههایمختلف ازتست X2 یا T test و Oneway Anova استفاده شد.
یافتهها: میانگین سن بیماران 2/34 سال و 8/99% بیماران مسلمان بودند. 6/82% بیماران تحت بیمههای اجتماعی قرار داشتند، 72% سابقه حضور و معاینه توسط دانشجویان پزشكی را در گذشته داشتند و 72% اساساً حاضر به ویزیت توسط پزشك مرد نبودند. 55% بیماران این دیدگاه را داشتند كه دانشجوی پزشكی باید در تمامی مراحل ویزیت مشاركت كند درحالیكه 8/98% بیماران با مشاركت دانشجویان پزشكی حداقل در یكی از مراحل ویزیت زنان موافقت نبودند.
در بررسی عوامل احتمالی مؤثر بر موافقت با مخالفت بیماران یافتههای كلی حاكی از آن است كه با افزایش سن و دفعات بارداری همكاری بیماری افزایش یافته است. همچنین كارمندان و كسانی كه تحصیلات بیشتر داشتند نیز همكاری بیشتری داشتند.
نتیجهگیری:
بیشتر زنان اجازه مشاركت دانشجویان پزشكی را در حداقل یكی از مراحل ژنیكولوژیك دادند. تنها درصد كوچكی از خانمها بهطور كلی اجازه هیچگونه حضور و مشاركت دانشجویان را ندادند. بیشترین مخالفت بیماران با حضور دانشجویان در مرحله معاینه زنان بوده است. به نظر میرسد با توجه بیشتر به خواستههای بیماران و ایجاد شرایط مناسب برای ایشان بتوان سطح آموزش بالینی دانشجویان پزشكی را ارتقا بخشید.
فهرست مطالب
فصل اول.................................................................................... 1
بیان مسأله.................................................................................. 2
پیشینه تحقیق............................................................................... 5
فصل دوم.................................................................................. 11
متد و روشها............................................................................ 12
تاریخچه پرسشنامه..................................................................... 13
فصل سوم................................................................................. 14
نتایج....................................................................................... 15
فصل چهارم.............................................................................. 43
بحث و نتیجهگیری.................................................................... 44
پیوستها................................................................................. 47
پزشکی