بدون شك سلامت افراد جامعه اهمیت بسزایی دارد. جوامع انسانی بدون حفظ سلامت و رعایت بهداشت نمی توانند بقا و استمرار خود را حفظ كنند. بیماری و ناتوانی، روابط انسانی را مختل و در نتیجه احساس امنیت و همبستگی را از انسان سلب می سازد. پس طبیعی است كه علم طب با هدف دستیابی به اطلاعات جدید همواره در حفظ و بهبود سلامت جامعه تلاش میكند. حفظ سلامت جسمانی افراد یك جامعه معنی جلوگیری از شیوع یا ریشه كن ساختن بیماریهایی كه باعث از كار افتادن یا نابودی انسان می شوند.
همانطور كه بهداشت به عنوان وظیفه علم طب و در حیطه علوم پزشكی از اهمیت شایانی برخودار است و حفظ سلامت جسمانی افراد بدان وابسته است، بهداشت و سلامت روانی فرد فرد جامعه نیز مورد توجه خاص متخصصین و دست اندركاران قرار گرفته است. آنچه امروزه به عنوان بهداشت روانی در جوامع مختلف مطرح است، در حقیقت یك رشته تخصصی در محدوده روانپزشكی محسوب می شود. اما آنچه در بدو امر باید بدان اشاره كرد این مسئله مهم است كه با توجه به تفاوتهای عمدهای كه بین بیمارهایی روانی و بیماریهایی جسمانی وجود دارد، بهداشت روانی در عملی ساختن اهداف خود با مشكلات فراوانی روبروست.
علائم رفتاری، هیجانی و شناختی ممكن است در پاسخ به حوادث پراسترس ایجاد شود یك یا چند عامل استرسزا می تواند زمینه ساز بیماریها و اختلالات روانپزشكی باشد. تعداد و شدت عامل استرسزا همیشه پیش بینی كننده ی شدت علائم و اختلال روانپزشكی نیست. عامل استرسزا ممكن است منفرد، متعدد، یا مداوم باشد. بیماری جسمی یكی از عوامل استرسزا می باشد كه در صورت مزمن شدن می تواند خطری برای بهداشت روانی فرد محسوب شود.
فهرست مطالب :
فصل اول : کلیات پژوهش
مقدمه
موضوع و بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف عملیاتی متغیرها
فصل دوم : پیشینه های پژوهش
مفاهیم بهداشت روانی
انواع پیشگیری در بهداشت روانی
سرطان – عوامل روان شناختی مؤثر در بروز سرطان
روند بیماری
پیش آگاهی
سندرم های روانپزشکی در بیماران سرطانی
درمان
زندگی پس از سرطان
فصل سوم : روش اجرایی پژوهش
جامعه آماری
نمونه
پاسخ گویی و نمره گذاری
میزانهای روایی
میزانهای بالینی
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل آماری
فصل پنجم : نتیجه گیری
محدودیتهای پژوهش
پیشنهادات پژوهش
منابع
روان شناسی