با توجه به رشد سریع شبكه های مخابراتی بی سیم، ارتباط بسیار نزدیكی بین الكترونیك و مخابرات میدان پدید آمده است. در مخابرات ما با سیستم هایی كار می كنیم كه احتیاج به فركانس دقیق دارند تا از خطاهای جیتر كه منجر به isi می شوند جلوگیری كنیم، با این كار هزینه ها بسیار پایین می آید و نیاز به تكرار كننده های دیجیتال كمتر می شود. بنابراین مهندسان الكترونیك با طراحی كردن نوسان سازهای با دقت فركانسی بالا، خطی در گسترة استفاده و دارای نویزكم به كمك مهندسان مخابرات می آیند. این فركانس دقیق از فركانس كلاك در میكروپروسسورها تا تلفن های سلولی استفاده دارند و هر كدام از این كاربردها احتیاج به توپولوژی خود را دارد. در یكی احتیاج به توان بسیار پایین نیاز نیست ولی در عوض فركانس دقیق مورد نیاز است و در دیگری برعكس. بنابراین یك مبادله در هر كاربرد وجود دارد.
نوسان سازی كه بتواند در گسترة بیشتر فركانس های مخابراتی خاصیت خطی داشته باشد، امروزه مورد نیاز است. بنابراین خطی بودن یك خاصیت مهم برای نوسان سازها است. برای این كار باید به خصوصیات وركتوری كه در نوسان ساز استفاده می شود توجه كافی بشود. امروزه باید به فكر گستره های فركانسی بالاتری بود، زیرا با پیشرفت صنعت فركانس مورد استفاده در وسایل الكترونیكی و مخابراتی بیشتر می شود.
در بخش یك سعی شده تا نوسان سازها بررسی شود و تعاریف و شرایطی كه یك مدار باید داشته باشد تا نوسان كند ارائه شده است. در بخش دوم به طور خاص به بررسی نوسان سازهای LC اختصاص داده شده است و انواع این نوسان سازها به طور مختصر بررسی شده است. در بخش سوم به بررسی VCO ها كه موضوع اصلی این تحقیق است پرداخته شده است و به طور اجمالی ویژگی های ریاضی آنها و شرایطی كه باعث می شوند آنها پركاربرد باشند را شرح داده است. در بخش چهارم در مورد وكتور با مقاومت متغیر بحث می كند و مداراتی كه به آنها ویژگی نزدیك به ایده آل می دهد و در بخش پنجم به وسیلة چند روش ذكر شده در بخش های قبلی به بررسی یك نوسان ساز در گسترة وسیع می پردازیم. قابل توجه است كه بخش پنجم انشاء ا... در گزارش بعدی كامل خواهد شد و هدف اصلی در بخش پنجم تحقق پیدا خواهد كرد.
فهرست مطالب:
مقدمه. 3
بخش 1: تعاریف و مثال های نوسان سازها: 5
بخش 2: نوسان سازهای LC.. 12
نوع 1: نوسان ساز Cross-Coupled.. 15
نوع 2: نوسان ساز كلپیتز: 17
نوع 3: نوسان سازهای یك: 20
بخش 3: نوسان سازهای كنترل شده با ولتاژ (VCO). 24
عامل 1: 24
عامل 2: 24
بخش چهارم: وركتور با مقاومت متغیر. 33
شبكة كالیبره كردن فركانس VCO : 39
اصول وركتورهای ساخته شده با مقاومت متغیر. 43
بخش پنجم: بررسی یك وركتور با مقاومت متغیر كه در طیف گستردهای خطی است. 48
وركتوری در طیف گسترده. 48
نوسان ساز با گسترة وسیع. 49
نتیجه گیری.. 51
مراجع: 52
مخابرات