فهرست:
_مقدمه
_مدل سه بعدی کامپیوتری
_مدل شکلهای سه بعدی و فرکانسها
_تحلیل دینامیکی سه بعدی
_تعریف امتدادهای اصلی
_اثرات محوری و قطری
_روش پایه ای برای تحلیل لرزه ای
_مقیاس نمودن نتایج
_تغییر مکان و نیروهای المانها ناشی از تحلیل دینامیکی
_اثرات پیچش
_مثال عددی
_جمع بندی روش آنالیز دینامیکی
_جمع بندی کلی
_مرجع
مقدمه :
امروز آنالیز دینامیکی سه بعدی برای تعداد قابل توجهی از سیستمهای سازه ای که در پهنه های لرزه خیز در حال ساخت هستند، مورد نیاز میباشند . همانطور که میدانیم جهت اعمال نیروهای جانبی (زلزله)، روشهای مختلفی برای توزیع نیروها بر سازه وجود دارد، اما در این راستا به بررسی و کار بیشتری مورد نیاز است .
بزرگترین مزیتی که استفاده از نیروهای بدست آمده از تحلیل دینامیکی به عنوان پایه طراحی دارد، اختلاف مهم در توزیع واقعی قانم نیروهای زلزله نسبت به روش استاتیکی معادل میباشد.
در نتیجه استفاده از تحلیل دینامیکی، سازه ای را به وجود میآورد که مقاومتر از سازه ای است که براساس روش استاتیکی معادل، تحلیل و طراحی شده است. روش تقریبی دوبعدی استاتیکی معادل، برای سالها بعنوان پایه طراحی لرزه ای عمده سیستمهای سازه ای در بسیاری از نقاط مختلف جهان قابل قبول بود. اما در خلال بیست سال اخیر، به جهت افزایش قابلیتهای نرم افزاری، بیشتر مهندسین تجاربی در خصوص تحلیل استاتیکی معادل در مدلهای سه بعدی بدست آورده اند - همانگونه که تعدادی از مهندسان و نویسندگان آئین نامه های فعلی ساختمانی نیز تحلیل پاسخ دینامیکی سه بعدی سازه ها را تجربه کرده اند- و به همین دلیل است که بسط نیاز به تحلیل دینامیکی در آیین نامه های جاری صورت پذیرفته است و مهندسین سازه بایستی خود را برای چنین رهآوردی آماده نمایند.
فایل حاضر به بررسی مدل تحلیل لرزه ای سازه ها برای ارضای شرایط آیین نامه ای به همراه یک مثال عددی می پردازد.
عمران و ساختمان