پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد( M.A )
گرایش:برنامه ریزی شهری رشته جغرافیا
چکیده:
امروزه رشد بی رویه و گسترش نسنجیده ی شهرها آثار بسیار مخربی را روی فضاهای شهری گذاشته است و فضاهای عمومی که مهمترین بخش محیط های شهری هستند در بسیاری از شهرها نمی توانند پاسخگوی نیازهای ساکنان خود باشند. پیامد های ناشی از این معضل در شهرهای ساحلی که از جمعیت پذیری و رشد بیشتری نسبت به سایر شهرها دارندبه خوبی مشهود می باشد. پیاده رو ها از جمله عناصر فضاهای شهری هستند که طراحی مناسب آن علاوه بر جلوه بصری مناسب فضاهای زیستی امکان زندگی مطلوب را در فضای محصور میان ساختمان ها فراهم می آورد، علیرغم اهمیتی که پیاده رو ها در ساختار شهر ها دارند متأ سفانه در کشور ما توجه لازم و کافی به این عنصر مهم نشده است و پیاده رو های موجود در شهر پاسخگوی نیاز ساکنان و گردشگران نبوده و موجب ایجاد مشکلاتی برای عابرین پیاده در فضای شهر گردیده است. این تحقیق سعی دارد با استفاده از اسناد و مدارک و روش های میدانی پیاده رو های موجود در شهر چالوس را مورد بررسی قرار دهد. در این بین پیاده روهای شهری با توجه به استاندارد های رایج جهانی مورد بررسی قرار میگیرندسپس با مطالعه کمی و کیفی پیاده رو ها در سطح شهر چالوس و مقایسه آن با استاندارد های رایج به مشکلات و نارسایی های موجود پی برد. بدین منظور محدوده مورد مطالعه شامل 3 خیابان 17 شهریور، شهید بهشتی و امام خمینی حد فاصل پالوجده تا ابتدای بلوار امام رضا در نظر گرفته شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که وضعیت کمی و کیفی در محدوده مورد مطالعه بسیار نامناسب بوده و دارای مشکلاتی است و افزایش کمی و کیفی پیاده روها و توسعه و ترمیم آن می تواند با ایجاد فضاهای باز و مناسب با نیاز عابرین پیاده به پیاده روی بیشتر ساکنین و کمتر شدن مشکلات ناشی از ترافیک در شهر بیانجامد.
کلمات کلیدی: ساختار شهری، مشکلات جامعه شهری، عابر پیاده
1-1-مقدمه:
همواره بین انسان ومحیط شهری پیرامون آن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد اما دیر زمانی است که بستر شهرهای امروز پاسخگوی نیاز ساکنان خود نمی باشد وشدت فعالیت های شهری آثار بسیار مخربی روی فضاهای شهری به جای گذاشته است به نحوی که فضاها و کاربری ها ی عمومی قابلیت وظرفیت لازم را جهت پاسخگویی به ساکنان از دست داده.
پیاده رو ها از جمله عناصر سازنده فضاهای شهری محسوب می شود که کمیت و کیفیت، زیبایی وراحتی ودوام ومحل استقرار آن نقش بسیار اساسی در دستیابی به شهرهای زیبا وسالم دارد. شهری که در آن شهروندان احساس آسایش بنمایند و حضور در آن را به نشستن در خانه ترجیح دهند.
بسیاری از مشکلاتی که امروزه در شهرهای ما مشاهده می شود ناشی از عدم توجه کمی وکیفی به ساختار شهر هاست به عنوان مثال ترافیک در شهرمی تواند ناشی از جانمایی نامناسب پیاده روها وعدم وجود خط کشی های عابر پیاده در مکان های مناسب و یا انباشت زباله در برخی پیاده روها و باغچه ها به علت کمبود سطل زباله در پیاده روها.
می توان گفت جلب مدیران وبرنامه ریزان وشهروندان با ساختار شهری که دارای عناصر متنوع وفراوانی است می تواند باعث کاهش اختشاشات و منظره ها مناسب پیاده رو ها گردد.
نوع فایل:Pd
سایز: mb 2.05
تعداد صفحه:96
جغرافیا