شبكه های اقتضایی ( Ad Hoc ) نمونه ی نوینی از شبكه های مخابراتی بی سیم هستند كه به خاطر مشخصات منحصر به فردشان امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند .در این شبكه ها هیچ پایگاه مبنا، تقویت كننده و مركز سوییچینگ ثابتی وجود ندارد بلكه این خود گره ها هستند كه عملیات تقویت داده سوییچینگ و مسیریابی را انجام می دهند .با توجه به تغییرات مداوم در توپولوژی شبكه به واسطه ی تحرك گره ها پروتكل های مسیریابی باید با اتخاذ نوعی استراتژی سازگار این تغییرات را پشتیبانی كنند به نحوی كه داده ی ارسالی به سلامت از مبدا به مقصد برسد. از اوایل دهه 80 میلادی تاكنون پروتكل های مسیریابی فراوانی برای شبكه های اقتضایی پیشنهاد شده است. این پروتكل ها رنج وسیعی از مبانی و روش های طراحی را شامل می شوند از یك تعریف ساده برای پروتكل های اینترنتی گرفته تا روش های سلسله مراتبی چندسطحه ی پیچیده.
بسیاری از این پروتكل ها بر اساس فرض های ابتدایی ساده ای طراحی می شوند. نهایتا اگرچه هدف بسیاری از پروتكل ها قابل استفاده بودن برای شبكه های بزرگ است اما معمولا و به طور میانگین برای 10 تا 100 گره طراحی می شوند. كمبود توان باتری، پهنای باند محدود، میزان خطای زیاد، تزاحم داده و تغییرات مداوم در توپولوژی شبكه از مشكلات اساسی شبكه های اقتضائی است.
به دلیل همین محدودیت ها پروتكل های مسیریابی برای این گونه شبكه ها به گونه ای طراحی می شوند كه حداقل یكی از عوامل زیانبار شبكه را كمینه سازند . به عنوان مثال برخی پروتكل ها صرفا بر مبنای توان باتری گره ها بنا می شوند، بسیاری دیگر كمینه سازی سربارهای پردازشی را مورد توجه قرار می دهند و در بسیاری دیگر اجتناب از حلقه (كه خود عامل بسیاری از محدودیت ها در شبكه من جمله كاهش پهنای باند و ... است )
فهرست مطالب
چکیده1
مقدمه. 2
فصل اول : شبکه های بیسیم3
شبکه های ادهاک.. 7
کاربردهای شبکه ادهاک.. 8
خصوصیات شبکه های ادهاک.. 9
معرفی انواع شبکههای ادهاک.. 10
شبکه های حسگر هوشمند : (WSNs)10
مشخصات خاص شبکه های حسگر بی سیم12
شبکههای موبایل ادهاک : (MANETs)13
فصل دوم : شبکه های اقتضایی متحرک.. 14
شبکه های موبایل ادهاک.. 15
مفاهیم MANET :15
خصوصیات MANET :16
کاربردهای MANET :18
امنیت.. 21
مسیر یابی. 22
2. On demand - Reactive. 25
3. Hybrid - Proactive & Reactive. 26
فصل سوم : پروتکل DSR.. 27
پروتکل DSR.. 28
شبیه ساز NS2. 32
نتیجه گیری.. 33
فهرست منابع لاتین :42
کامپیوتر