معرفی پروژه:
پروژه طرح افتاب گرگان در مركز این شهر در حال اجرا می باشد شهر گرگان با جمعیت 360000 هزار نفری خود دارای مساحتی 3500 هكتاری می باشد . این شهر دارای 350 هكتار بافت ناكارامد و فرسوده است كه مستلزم بهسازی و نوسازی می باشد. این بافت های فرسوده در مركز شهر قرار دارد وازموقعیت ممتاز شهری بهره می برد كه متاسفانه بی توجهی مسئولین بر شدت فرسودگی ان افزوده است. این طرح شامل مجتمع های تجاری خدماتی اداری مسكونی پاركینگ فضای سبز و ...می باشد كه زیر بنای 156000 متر مربع با سطح اشغال 40 درصد و تراكم 300 را شامل می شود. سطح اشغال كم و تراكم ساختمانی بالا و استفاده بهینه از زمین جهت ساخت وساز و قابلیت احداث معابر وسیع و استاندارد از ویژگی های ان است.
منابع مالی پروژه:
1. فروش سهام
2.اخذ تسهیلات از بانك مسكن
3.سازمان عمران و بهسازی شهری
4.سازمان ملی زمین و مسكن
5.شهرداری گرگان كه بیش از 90 میلیارد ریال تامین اعتبار صورت گرفته است.
مقدمه
پی:
انتقال بار از روسازه به زمین توسط عنصری به نام پی یا فو نداسیون انجام می گیرد.از مواردی كه مهندسی عمران با ان مواجه است می توان پی های ساختمان های مسكونی“ تجاری و اداری پل ها ” سیلو ها ” مخازن ” سازه های كنار ساحل و دیوارهای حایل را نام برد.
خصوصیات پی:
پی نه تنها باید بارهای استاتیكی سازه ای حاصل از ساخت و ساز را به طور مطلوب و بدون عوارض غیر عادی ناشی از گسیختگی“لهیدگی“فشردگی و لغزش و چرخش به زمین منتقل نموده ” بلكه می بایست بارهای دینامیكی حاصل از انفجار ” زلزله“ ترافیك و ارتعاشات حاصل از ماشین الات را نیز با ایمنی كافی تحمل نماید.
خاكها:
در عرف مهندسی به مجموعه ای از مصالح طبیعی ویا رسوبات معدنی و الی با پیوند های ضعیف كه بر روی سنگ بستر یافت می شوند
مهندسی پی:
مشتمل بر قواعد زمین شناسی ” مكانیك خاك و سنگ و نیز مهندسی سازه به منظور تحلیل ” طراحی و اجرای پی ها (فونداسیون) است.
منشا خاكها
خاكها به دو صورت در مهندسی عمران كاربرد دارند. اول به عنوان بار بر نهایی كه باید در اندر كنش با پی ” بارها را تحمل نماید .دوم خاك به عنوان یكی از رایج ترین مصالح عمرانی ومنابع قرضه كه در ساخت مصالح عمرانی كاربرد دارد. خاكها از متلاشی شدن سنگها پدید می ایند و فضای خالی بین ذرات خاك از اب یا هوا (سیالات) پر شده است
معرفی خاك پروژه
زمینی كه پروژه در ان اجرا می شود سابقا باغ بوده كه نوع خاك ان تماما رسی و در ترازمنفی 9 از كف خیابان اصلی دارای ابهای زیرزمینی می باشد
مضامین مورد خطاب مهندسی ژئو تكنیك
1. كفایت خاك و سنگ واقع در زیر بنا در تحمل ایمن بار سازه احداثی
2. تعیین وضعیت سطح اب زیر زمینی و عواقب تغییرات اتی ان در پروژه
3. عوارض و عواقب حاصل از ساخت وساز“خاكریزی ویا گودبرداری
4. طراحی و انتخابات فونداسیون های مناسب جهت پروژه مورد نظر
5. ملاحظات پایداری و ملزومات پایداری سازی برای شیب های طبیعی و مصنوعی
6. ضرورت به كارگیری سازه های حایل در پروژه وچگونگی طراحی انها
7. چگونگی پاسخ ورفتار ساختگاه در مقابل زلزله
8. معضلات ژئوزیست محیطی“ احتمال مخاطرات بر سلامتی و ایمنی و راهكارهای مقابله با ان
عمران و ساختمان