سایت کاریابی جویا کار

گزارش کارآموزی رشته مکانیک

دسته بندي: مقالات / کارآموزی
7 فروردین


بسمه تعالی

علم مكانیك عملی كه درباره نیروها و حركت جسم (چه در حال حركت یا سكون) بحث می كند و امروز تمام دستگاه و ماشینها وسایل موتوری و غیر موتوری همه از علم مكانیك تبعیت می كنند . در این رشته كسانی می توانند مدارج عالی را كسب نمایند كه دروس ریاضی قوی داشته باشند و مكانیك شامل گردشی های مختلف بوده كه رشته مكانیگ گرایش ماشین آلات رشته جدیدی است كه تازه در كشور تدریس می گردد و شاید تا حدی در كشور ناشناخته باشد ولی با حضور استادان عزیز و تكنسین های محترم این رشته روز به روز بر پیشرفقت آن افزوده شده و برای دانشجویان و كسانی كه      می خواهند در این رشته تجربیات كافی را كسب نمایند شناخته تر خواهد شد هر چند با تازه آمدن این رشته در واحد های دانشگاهی این كشور  امكانات , حتی اولیه در كارگاه های مربوطه به دروس اختصاصی این رشته مهیا نیست و كارگاههای دروس اصلی این رشته به علت نبودن لوازم و قطعات مورد نظر تشكیل نمی گردد . ولی باز هم امیدواریم كه با فعالیت مسئولین مربوطه این معضل دانشجویان این رشته تا حدودی حل گردد.

سیستم سوخت رسانی بنزینی

سر سیلندر : در روی سر سیلندر بسته شده و دارای محفظه احتراق است . و جنس آن از آلومینیوم می باشد .

 سیلندر : بزرگترین قطعه موتور است كه در آن سوراخهایی برای عبور پیستون و روغن و آب و… وجود داردد . سامل قطعاتی مانند : 1-بوش سیلندر 2- پیستون 3- شاتون4- رینگ كمپرسی و رینگ روغنی ,گژن پین , میل لنگ ,میل سوپاپ, یاتاقانهای ثابت و متحرك , اویل پمپ ,پمپ بنزین , دلكو ,واتر پمپ , فیلتر روغن در سیلندر قرار دارد و یا بسته می شوند .

علت تركیدن سر سیلندر و سیلندر : 1- یخ زدن آب موتور 2- گرمای بیش از حد موتور 3- بیش از حد سفت كردن پیچهای سر سیلندر

كارتر : در پایین سیلندر بسته و مخزن روغن است .

واشر سرسیلندر : بین سیلندر قرار می گیرد و وظیفه آن آبندی كردن بین سرسیلندر و سیلندر وجلوگیری از خارج شدن كمپرس و قاطی شدن آب  و روغن می باشد و علت سوختن آن 1-جوش آمدن و یا داغ كردن موتور 2- تاب برداشتن سیلندر 3- شل بودن پیچهای سر سیلندر 4- تركیدگی سر سیلندر.

 علائم سوختگی واشر سر سیلندر : 1- خارج شدن دود سفید و آب از اگزوز 2- كم شدن آب رادیاتور 3- گرم و بد كار كردن موتور 4- كاهش قدرت موتور 5- شیری رنگ كردن روغن 6-ظاهر شدن حباب در روی آب رادیاتور (با گاز دادن موتور )

علائم تاب برداشتن سر سیلندر :سوختن پی در پی واشر سر سیلندر –دلیل نفوذ آب به داخل اطاق احتراق :

1-سوختن واشر سر سیلندر 2-شل بودن پیچهای سر سیلندر 3- ترك برداشتن سرسیلندر

پیستون : كارش به وجود آوردن كمپرس در موتور می باشد ساختمان پیستون : استوانه ای است كه در قسمت بالا و پایین باز است و رینگ های كمپرسی و روغنی روی آن قرار دارد . علت گریپاژ نمودن پیستون در سیلندر 1- جوش آمدن موتور و گرمای بیش از حد موتور 2- نداشتن روغن یا نرسیدن روغن :انواع رینگ : رینگ كمپرسی – رینگ روغنیرینگ كمپرسی به منظور آب بندی بین سیلندر و پیستون در شیار پیستون نصب می شود و پس از خروج كمپرسی اطاق احتراق به داخل كارتر جلوگیری می كند .

رینگ روغنی به منظور پاك كردن روغن بدنه سیلدر و برگشت آن بداخل كارتر و جلوگیری از رفتن روغن به اطاق انفجار

تفاوت رینگ روغنی و كمپرسی : رینگ كمپرسی در بالای پیستون و رینگ روغنی در پایین رینگ كمپرسی است هم چنین رینگ روغنی دارای سوراخ می باشد .

توجه : اگر رینگ كمپرسی خورده و یا بشكند كمپرسی از بالای پیستون رد می شود و موتور قدرت كافی را نخواهد داشت .

علائم خورده ویا شكسته شدن رینگ : از اگزوز دود سیاه مایل به آبی بیرون آمده و موتور قدرت كافی را نخواهد داشت .

دلایل كمپرس در قسمتهای موتور

1-دلیل كاهش كمپرس موتور : 1- فیلر نبودن سوپاپها 2-آب بندی نبودن كیت یا لبه سوپاپ 3-سوختن سوپاپاها 4-سوختن واشر سرسیلندر 5-شلبودن پیچهای سر سیلندر 6- تركیدگی سر سیلندر

2-دلیل كمپرس  به داخل كارتر : 1-خورده شدن ؤچسبیدگی ؤشكستن رینگ 2-مقابل هم بودن چاك رینگها 3-گشاد شدن سیلندر 4-ترك برداشتن پیستون

3-دلیل كمپرسی در رادیاتور :1-سوختن واشر سر سیلندر 2-ترك برداشتن سر سیلندر

شاتون : در بالا به وسیله گژن پین و در پایین به میل لنگ بسته می شود و شامل 1-سر شاتون كه به گژن پین وصل است 2-بدنه شاتون 3-انتهای شاتون كه به یاطاقان متحرك میل لنگ بسته می شود .

گژن پین : لوله ای (توخالی)است كه پیستون را به شاتون وصل می كند و جهت جلو گیری از بیرون آمدن گژن پین دو طرف آن خار فنری وجود دارد و تشخیص خرابی آن در موقعی كه موتور سرد است صدای گژن پین به خوبی به خوبی شنیده می شود ولی در موقعی  كه موتور گرم است صدای گژن پین كمتر شنیده می شود .

میل لنگ :حركت خطی شاتون را به حركت درونی تبدیل نموده و به وسیله زنجیر (و یا در گیر شدن با دنده یا بسته مخصوص) میل سوپاپ نیز به حركت در می آورد و هم چنین به وسیله تسمه پروانه واتر پمپ و دینام و پروانه ,را می گرداند و فلایویل كه انتهای میل لنگ بسته می شود قدرت را به كلاج منتقل می كند .

ساختمان میل لنگ : به طوری كلی ساختمان میل لنگ از قسمتهای زیر تشكیل شده است .

1-پولی سر میل لنگ كه برای عبور تسمه پروانه است 2-چرخ دنده سر میل لنگ كه باعث گردش میل سوپاپ می شود 3- محور ثابت و متحرك به بدنه سیلندر (یاطاقان ثابت )و محور متحرك به دسته پیستون بسته می شود 4- لنگهای تعادل 5- مجرای عبور روغن 6-فلانچ اتصال فلایویل

سیستم برق اتومبیل

شامل : باطری كوئل- دلكو-شمع

باطری منبع ذخیره برق بوده كه برق مصرفی مورد لزوم اتومبیل را تامین نماید .

باطری از تعدادی خانه تشكیل شده است در داخل این خانه صفحات مثبت و منفی برای تبادل جریان الكتریسته قرار داده شده است عایق دیگری كه مابین آن دو كار گذاشته شده است مجزای باشند .

هر باطری شامل دو قسطب می باشد كه صفحات مثبت در داخل باطری به همدیگر متصل شده تشكیل قطب مثبت وصفحات منفی نیز به همدیگر وصل شده  قطب منفی را تشكیل می دهند در داخل باطری مابین صفحات از محلول اسید سولفوریك و آب مقطر برای انجام اعمال شیمیایی استفاده شده است  كه اصطلاحاً الكترولیت نیز نامیده می شود در اتومبیل برای جلوگیری از شلوغی سیم پیچی و بخاطر مقرون به صرفه بودن قطب منفی باطری را به بدنه اتومبیل اتصال داده و چون اكثر قطعات تشكیل دهند بدنه اتومبیل فلزی می باشد لذا هادی جریان نیز هستند پس تمام قسمت بدنه اتومبیل منفی خواهد بود .برای سوزاندن مخلوط هوا و بنزین متراكم در محفظه سیلندر احتیاج به یك نیروی الكتریكی قوی می باشد و برق باطری امكان ارائه این ایرو را ندارد لذا با دستگاهی بنام كوئل  ولتاژ دوازه ولت باطری را تقویت می كنند تا جرقه لازم برای روشن شدن موتور را تولید نماید .

كوئل دستگاه ست كه برق باطری اتومبیل را از نظر ولتاژ زیاد می كند یعنی برق دوازده ولت باطری را كه برای تولید جرقه در الكترود شمعها كافی نیست در حدود هزار برابر تقویت می نماید .

كوئل بر دو نوع : كویل خشك و كویل روغنی در داخل كوئل های خشك قیر فشرده شده و در داخل كوئل های روغنی روغن می ریزند ولی امروزه بیشتر از كوئل های روغنی استفاده می شود چون روغن كوئل از گرم شدن و سوختن آن جلوگیری می كند .

كوئل تشكیل شده است از یك پوسته فلز كه درپوش بالایی آن از كائوچو شاخته شده است كه نسبت به پوسته عایق می باشد و محل اتصال دو فیش كناری در برج وسط كویل مشخص شده است .

محل بستن دو رشته سیم در ظرفیت درپوش به نامهای قطب مثبت و قطب منفی ومحل مركزی سیم در وسط برای خروج برق تقویت شده در نظر گرفته شده است  كه به برج مویل معروف است . از طریق همین محل برق تقویت شده به وسیله یك رشته كابل قوی به دستگاه دلكو و از دلكو به سر شمعها می رسد .

در داخل كوئل یك میله یا هسته مركزی وجود دارد كه هسته مركز از تعداد ورقه های نازك آهن با لایه های عایق شده بر روی هم درست شده است . به دور این میله دو نوع سیم پیچیده شده به نام سیم پیچ اولیه و سیم پیچ ثانویه سیم پیچ اولیه با ضخامت زیاد و طول كم به دور این میله پیچیده شده است . كه یك سر آن به محل قطب مثبت درب كوئل وصل شده است یعنی قطب منفی و قطب مثبت آن به وسیله همین سیم پیچ از داخل له همدیگر اتصال داده شده است و برق مثبت باطری وق قطب مثبت كوئل وصل به وسیله سیم دیگر هم برق از قطب منفی كویل خارج و در دلكو به فیوز و پلاتین وصل می شود . سیم پیچ ثانویه با ضخامت كم و طول زیاد به دور این میله به طوری كه نسبت به سیم پیچ اولیه كانلاً عایق می شوند .حدود هزاران دور بستگی به ولتاژ مورد نیاز پیچیده شده است . كه یك سر این سیم پیچ در قسمت داخل كوئل نزدیك به قسمت خروجی قطب منفی به سیم پیچ اولیه اتصال داده شده و سر دیگر آن به سر میله مركز ی یعنی به برج كوئل وصل می شود . 


فهرست مطالب

 

عنوان                                                                         صفحه

مقدمه                                                                         1

سیستم سوخت رسانی بنزینی                                             2

علائم سوختگی واشر سر سیلندر                                                3

سیستم برق اتومبیل                                                         6

سیستم جرقه و الكتریكی                                                  15

قسمتهای كویل                                                              16

سیستم خنك كننده و روغنكاری                                         25

سیستم ترمز - فرمان تعلیق                                                30

سیستم فرمان                                                                        33

 


عمومی و آزاد
قيمت فايل:6500 تومان
تعداد اسلايدها:36
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی