(پیش آغازی بر پیشینه ی روانشناسی زن)
روان شناسی زن در بردارند موضوع ها و مطالب گوناگونی است كه در زندكی زنان به عنوان نیمی از جمعیت جمعاً دارای اهمیت بسیار است. درست است كه زنان تجربه های زیستی مشتركی با مردان دارند ولی تفاوت های بارز و چشمگیری نیز میان زن م و مرد دیده می شود. n
آیه های قران كریم در تكریم زنانی چون مریم ، آسیه ، مادر موسی آمده است و رفتار رسول گرامی اسلام با دختر گرانقدرش حضرت فاطمه (س) خود نمونه بارز این ادعاست.
زنان بیش از نیمی از جمعی كشور را تشكیل می دهند.
روانشناسی به عنوان رشته علمی از اوایل سره 19 بنیان نهاده شد و تقریباً از همام زمین به پژوهش های روان شناسی درباره زنان پرداختند. از همان آغاز مطالعه جنسیت و تفاوت های جنسی همواره مورد توجه و علاقه پژوهشگران بوده است.
بحث درباره برابری زن ومرد :
مردان و زنان در همهی زمینه ها و ابعاد مشابه هستند جز در قدرت بدنی و بارداری و زایمان.
بنابراین زنان و مردان باید برای آمادگی انجام تكالیف و وظایف اجتماعی از اموزش و تحصیلات یكسانی برخوردار باشند. زنان نیز مانند مردان ورزش كنند و قبل از 20 سالگی باردار نشوند.
طبیعت زن و مرد را یكسان مورد لطف و عنایت خود را قرار داده است و در جامعه هیچ امتیاز خاصی به دلیل مرد یا زن بودن صرف ندارد ، زیرا هیچ یك از دو جنس مزیت ، برتری و امتیاز به دیگری ندارد.
امام صادق می فرمایند :
زن اعم از آنكه بد باشد یا خوب قابل قیمت گذاری نیست. زنان خوب را با طلا و نقره نمی توان سنجید چون ارزش آنها بسیار بیش از طلا و نقره است و زنان بد را با مشتی خاك هم می توان مقایسه كرد زیرا خاك از آنها بهتر است.
زایمان زنان :
یكی از بخش های مهم زندگی زن ، زایمان است و نسبت به این تجربه ، زن واكنش های گوناگونی از دیگران دریافت می كند.
زایمان همانند پرورش كودك كاری سنگین و پر مسئولیت همراه با فرسودگی و هیجان و بویژه در نخستین زایمان اغلب دردناك است.
تا اندازه زیادی می توان گفت زن هیچ قدرتی برای كنترل بدن خود به هنگام زایمان ندارد و این موضوع وی را بیشتر پریشان می سازد. برای برخی از زنان زایمان عالی ترین تجربه زندگی است.
روان شناسی