مقدمه
تایپوگرافی هنری است که در آن طراح می کوشد با تغییر عناصر متن ، مثل اندازه ، فاصله حروف ، شکل حروف ، فاصله خطوط ، پاراگراف بندی و مواردی از این دست زبان بصری برای تایپ به وجود آورد . تایپوگرافی در طیف گسترده ای از امور هنری ، مثل ساخت تیتراژ فیلم ، طراحی گرافیک ، طراحی کتاب های کمیک ، طراحی مالتی مدیا و… کاربرد دارد تایپوگرافی با خطاطی و دست نویس تفاوت دارد ، هر چند طراح تایپ می تواند از خط و دست نویس نیز برای
تایپوگرافی بهره ببرد .
تاریخچه
در این بخش، به تاریخچه ای مختصر از تایپوگرافی در دنیای اسلام و غرب خواهیم پرداخت.
سابقه استفاده ازحروف ونوشتار به مثابه یک عنصرمستقل تصویری درطراحی گرافیک به چند دهه قبل بازمی گردد.
پیش از آن کلمات و نوشتار به عنوان یک جزء و عنصری مکمل در کنار تصویر قرار می گرفت.برای آشنایی با جزییات بیشتر این مبحث به صفحات بعدی مراجعه نمایید.
دنیای غرب
کشورهای اسلامی
آموزش خط در گرافیک-تعریف تایپوگرافی
در آثار گرافیكی، تصاویر و حروف، بار پیام رسانی اثر را بر عهده دارند. در بسیاری از موارد، پیام نوشتاری با استفاده از حروف و متن به شكلی ارائه می شود كه القای فرم(شكل) و تصویر را در اثر می نماید. «تایپوگرافی» یا «خط نگاری» و «خط نگاره» اثری گرافیكی است كه حروف و کلمات ، ساختار اصلی آن را تشكیل می دهد و در واقع كم و كیف تركیب بندی اثر، به اعتبار نوشتار و یا حروف شكل می گیرد.
آموزش خط در گرافیک-تعریف تایپوگرافی
«گرافیك» به حوزه نوین و گسترده ای شامل پوستر، تایپوگرافی، نشانه ، مصور سازی، صفحه آرایی و ... كه با عملكردهای خود یك پیام یا اطلاعات خاصی را به صورت بصری ارائه میكنند، اطلاق میگردد. امروز طراح گرافیك میكوشد تا با طراحی یا انتخاب علائم بصری و مجموعه تصاویر، رنگ و نوشتار و دركنار هم قرار دادن آنها ، اثری خلق کند تا پیام مشخصی را به مخاطبین خویش منتقل سازد.
هنر