سایت کاریابی جویا کار

پیشینه ومبانی نظری تحقیق رهبری تحول آفرین

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
19 خرداد

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
  • منبع : دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

——————————————————————————

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

رهبری موضوعی است كه از دیرباز نظر محققان و عامه مردم را به خود جلب كرده است. شاید علت جذابیت گسترده رهبری این باشد كه رهبری، فرایندی بسیار اسرارآمیز است كه در زندگی همه افراد وجود دارد. در اكثر موارد دانشمندان علوم رفتاری كوشیده‌اند تا بدانند بر اساس چه ویژگی ها،‌ توانایی‌ها، رفتارها، منابع قدرت یا با تكیه بر چه جنبه‌هایی از موقعیت، توان رهبر در تأثیر بر پیروان و تحقق اهداف گروهی را می‌توان تعیین كرد (یوكل[1] ، 1382، 2). موضعی كه اخیراً توجه اكثر محققان را به خود جلب كرده این است كه چه نوع رفتار رهبری در فرایند تغییر سازمانی مفید خواهد بود اینكه رهبران باید به صورت مراوده‌ای با پیروان رفتار كرده و با پاداش و تنبیه آنان را در جهت مطلوب هدایت كنند و یا اینكه نیازهای سطح بالای پیروان را خطاب قرار داده و در آنها ایجاد انگیزه نمایند، موجب شكل گیری دو نوع سبك رهبری گشته كه به نام رهبری تبادلی و رهبری تحول‌آفرین معروف اند. محققان می‌گویند این دو سبك رهبری جدا از هم بوده و هر یك تأثیر خاصی در سازمان و پیروان خواهند داشت و تاكنون تحقیقات مختلفی را در ارتباط با این دو سبك رهبری صورت گرفته است، نتایج تحقیقات مختلف حاكی از این است كه رهبران تحول گرا انگیزه فوق‌العاده‌ای را در پیروان خود ایجاد كرده و موجب بهبود عملكرد آنان می‌گردند. همچنین این رهبران موجب افزایش اعتماد، تعهد و كارایی تیمی پیروان خواهند شد (Arnold,2001). و جریان تغییرات سازمانی را هموار خواهند ساخت (Eisenbach,1999) و بعد از انجام تغییرات رهنمودهای این رهبران در مورد بهبود فعالیت های مدیریتی و اجرایی روشنگر راه خواهد بود (Pounder,2003).

 

2-1-1- مفهوم رهبری 

اساس فرایند رهبری را توان تأثیرگذاری یك فرد بر دیگران، تشكیل می‌دهد یك رهبر دیگران را چگونه تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ به عبارت دیگر چگونه می‌تواند تأثیرگذار باشد؟ و یا چرا یك گروه انسان از طرف شخصی كه به عنوان رهبر مشخص شده تأثیر می‌پذیرند؟ و بالاخره در این تأثیرپذیری كدامین مكانیسم ها نقش بازی می‌كنند؟ تئوری ها و نظریات در رابطه با رهبری در پی جستجوی جواب به این پرسش ها می‌باشند (امیر كبیری، 1377، 294). ولی قبل از پاسخ به این سوالات باید بدانیم تأثیرپذیری چیست؟ تأثیرگذاری فرایند بهره جویی شخص هنگام استفاده از قدرت است. تأثیرگذاری را می‌توان به جا آوردن پیشنهاد، تعلیمات و یا دستورات شخص از سوی شخصی دیگر تعریف كرد. به همین خاطر، تأثیرگذاری نام فرآیندی است كه یك شخص با رفتار خود، رفتارهای شخص دیگر را تغییر دهد.

رویداد تأثیرگذاری، رابطه‌ای نزدیك با قدرتی كه رهبر استفاده می‌كند، دارد. به گونه‌ای كه مفهوم «قدرت» و مفهوم «تأثیرگذاری» خیلی نزدیك به هم می‌باشند به همین سبب مشخص كردن خط موازی میان این دو عموماً مشكل است. مضافاً حمایت این دو مفهوم از یكدیگر معنای مستقل و جدای آنها را مشكل تر می‌سازد، همچنان كه تحت تأثیر قرار دادن دیگران قدرت شخصی را فزونی می‌بخشد، با زیاد شدن قدرت شخص، دیگران نیز خیلی آسان تحت تأثیر وی قرار خواهند گرفت (امیر كبیری، 1377، 282).

 

1 -Yukl, G.


علوم انسانی
قيمت فايل:27000 تومان
تعداد اسلايدها:46
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی