در 33 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
فهرست
زندگی نامه
آثار ادبی
سفرهای خارجی
نمایشگاههای نقاشی
سهراب از نگاه دیگر شاعران
درگذشت
تصاویر و نقاشی ها
زندگی نامه
سهراب سپهری ۱۵ مهر ۱۳۰۷ در کاشان ولادت یافت شاعر و نقاش ایرانی که از مهمترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. دوران ابتدایی را در دبستان خیام کاشان (۱۳۱۹) و متوسّطه را در دبیرستان پهلوی کاشان (خرداد ۱۳۲۲) گذراند و پس از فارغالتحصیلی در دورهٔ دوسالهٔ دانشسرای مقدماتی پسران به استخدام ادارهٔ فرهنگ کاشان درآمد. در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت نمود و دیپلم دورهٔ دبیرستان خود را دریافت کرد. سپس به تهران آمد و در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و هم زمان به استخدام شرکت نفت در تهران درآمد که پس از ۸ ماه استعفا داد. سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعهٔ شعر نیمایی خود را به نام مرگ رنگ منتشر کرد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجهٔ اول علمی نایل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت نمود و نیز دومین مجموعهٔ اشعار خود را با...
سهراب از نگاه دیگر شاعران
علی موسوی گرمارودی
سپهری از كسانی است كه راه نیما را شناخته بود اما این را با خود با شخصیت یگانه خویش پیمود شعر سپهری در نخستین برخورد دارای چند ویژگی است یكی اینكه سپهری نخستین كسی یا دست كم مهمترین شاعری است كه زبان شعر نو را با زبان محاوره پیوند زد . در شعر نو شاعران در همانحال که دارای زبان خاص خویشند دریك چیز اشتراك دارند و آن زبان عام شاعرانه است در برابر زبان محاوره در واقع می توان گفت كه زبان شاعرانه و زبان خاص هر شاعر جنس و فصل شعر او را تشكیل می دهند .
زبان شاعرانه در این تعبیر یعنی زبانی كه علاوه بر حفظ ویژگی زبان خاص یك شاعر دارای ضخامت و اسلوب شعری است و حوزه لغات و تعبیرات و بیان در آن از نوعی است كه آن را از سوئی از زبان نوشتار متمایز می كند و از سوئی دیگر از زبان گفتار.اغلب این ضخامت و اسلوب و تمایز و تمایل به ارگانیسم در كاربرد لغات بدست می آید . اما سپهری و البته فروغ و اسماعیل شاهرودی هم شاعرانی هستند كه زبان شاعرانه را با زبان محاوره پیوند زده اند و درجای خود موفق هم بوده اند اما سپهری از این لحاظ موفقتر است .
علوم انسانی