سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت استفاده از فناوری در آموزش جغرافیا

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
15 خرداد

در 73 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx



موانع و راهكارهای برای استفاده از فناوری در آموزش جغرافیا

كلیدواژه ها:فناوری آموزشی،فناوری اطلاعات وارتباطات،رایانه، اینترنت

اشاره :

بعد از پانزده سال حرفه معلمی در رشته علوم اجتماعی به خصوص و تدریس جغرافیا و به عنوان دانشجوی مطالعات اجتماعی احساس كردم با پیشرفت سریع علوم و فناوری و گسترش روزافزون آن در كلیه شئونات زندگی انسان ضرورت های فراوانی برای ایجاد تحول بنیادی در دروس مطالعات اجتماعی لازم است زیرا در عصر حاضر پیشرفت هر فرد در هر زمینه ای مخصوصاً زمینه های علمی و فرهنگی بدون بهره گیری كارساز از فناوری غیر ممكن خواهد بود.

به همین دلیل به دنبال راهكارهای برای حل موانع استفاده از فناوری در آموزش به خصوص جغرافیا آمدم . دلایم متعددی برای این وجود دارد . به فرموده ابوالحسن حسین بن علی مسعودی جغرافیا جزئی از تاریخ است ، به فرمایش آراتستون به عنوان علم زمین تعریف شده است اگر مادر آموزش جغرافیا كوشا و موفق باشیم ، در آینده مدارس امروزه ما دانش فردا هستند و دانش آموزان دانشمندان آینده خواهند بود این علم جاذب راهكارهای فراوانی برای استفاده بهینه و موثرتری از این كره به ما می دهد .


آشنائی با مفاهیم

موضوع جغرافیا

جغرافیا از ابتدا یعنی از زمان آراتستون به عنوان « علم زمین » تعریف شده است « شكوهی 1375»

به عبارت دیگر موضوع جغرافیا زمین است . زمین جغرافیایی با تمام پدیده ها و عوارض موجود در آن معنی دارد . به این جهت در بیش تر موارد به عنوان مكان یا فضای جغرافیایی نامیده میشود. از این نظر ، مفاهیمی مانند فضا ، مكان ، ناحیه ، از مفاهیم اصلی جغرافیامحسوب می شوند . البته در طول تاریخ تكاملی علم جغرافیا به همت تغییر نیازهای انسان و تكامل ابزار و روش های تحقیق نوع برداشت و نگرش نسبت به « جغرافیا ، علم زمین » تغییر و یا به عبارت دیگر تكامل یافته است .

هدف جغرافیا

هدف جغرافیا از مطالعه زمین ، كشف نظم موجود در آرایش پدیده ها و فعالیت فرآیندهای روی آن است ( جیمز 1977) برای نمونه ، جغرافیدان می خواهد بداند كه جنگل های دامنه های شمالی البرز چگونه و با چه نظمی و براساس كدام قانون روییده اند . جغرافیدان پی از كشف قانون آن را به صورت بسیار ساده و اغلب با زبان ریاضی بیان می كند و براساس این قانون پدیده مورد نظر را تبیین می كند.


روش كار جغرافیا

روش كار جغرافیا همانند همه علوم است . جغرافیدانان  نیز همانند دیگر دانش مندان مشاهده می كنند مشاهدات خود را تنظیم می كند با روش های مناسب پردازش می كند و در نهایت استدلال و تبیین می كند . جغرافیدانان ، مشاهده گران ماهری هستند. آن ها در همه حالات در هواپیما ، در اتوبوس ، در منزل ، در خیابان و... مشاهده و حقیقت های جغرافیایی را جمع آوری می كنند. مشاهده جغرافیایی شامل جمع آوری اطلاعات از روی زمین ، از روی عكس های هوایی و ماهواره ای ، سالنامه های اطلاعاتی ، كتاب ها و ... می باشد . هر مشاهده جغرافیا یك حقیقت است . مشاهده همه حقیقت های جغرفیایی ممكن نیست . چون به سرمایه ، وقت و نیروی زیادی نیاز دارد .

به این جهت جغرافیدان داده های مورد نیاز خود را از طریق نمونه برداری تهیه می كند


اهمیت كاربرد فنآوری اطلاعات در آموزش

فرزندانتان را با آداب زمانه ای كه در آن زندگی می كنند تربیت كنید .

« حضرت علی علیه السلام »

آیا مدارس امروز، دانش آموزان را برای دنیای متحول فردا آماده می كنند ؟

پیشرفت سریع علوم ، فناوری و گسترش روزافزون آن در كلیه شئونات زندگی انسان ، ضرورت های فراوانی را در ایجاد تحول بنیادی در نظام برنامه ریزی درسی و آموزشی كشور ایجاب می كند. این ضرورت در یك پرسش خلاصه می شود : آیا مدارس امروز ، دانش آموزان را برای دنیای متحول فردا آماده می كنند؟

ظهور فناوری جدید اطلاعات و نفوذ و گسترش آن در ابعاد گوناگون زندگی ، موجب بروز تحول شگرفی شده كه از آن به منزله « انقلاب اطلاعات » یاد می شود. سرعت و وسعت تحولات در زمینه پیشرفت فناوری و دانش بشری ، ضرورت آماده سازی نسل امروز را كه رهبران آینده خواهند بود و كنترل جامعه بشری را به دست خواهند گرفت ، روشن می كند. از آن جا كه سرعت تحولات در عرصه رسانه ها و فناوری آموزشی در چند سال گذشته با هیچ یك از زمینه های آموزشی قابل مقایسه نیست ، شایسته است كه آموزش و پرورش ، به مثابه یكی از مهمترین متولیان تعلیم و تربیت ، راهبردهای لازم را در زمینه فناوری اطلاع رسانی و ارتباطی مدنظر قرار دهد و استفاده از آن را به مثابه مهمترین ابزار كمك آموزشی در نظر بگیرد.


رایانه به سبب برخورداری از قدرت پاسخ گویی به دانش آموزان ، داشتن ظرفیت گسترده برای ذخیره و دستكاری اطلاعات و قدرت بی نظیر در كار و ارائه خدمات به عده بسیاری دانش آموز در آن واحد ، به طور وسیعی در مجامع آموزشی دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. رایانه قدرت كنترل و ارائه انواع مواد از قبیل : صدا ، تصویر ثابت ، تصویر متحرك ، فیلم های كارتونی ، اطلاعات نوشتاری و ... را دارد ، همچنین می تواند پاسخ های دانش آموزان را ضبط و بررسی كند و نسبت به آنها عكس العمل نشان دهد. طبیعت تعاملی بودن رایانه همه مزایای آن را تحت الشعاع قرار دهد. تعاملی بودن آموزش ، امكان واكنش متقابل دانش آموزان را فراهم می كند و به آنها اجازه می دهد تا مسیر یادگیری خود را تعریف كنند و موضوعات را با عمقی كه نیاز دارند بررسی و جست و جو كنند. همچنین با درگیر كردن و به مبارزه طلبیدن دانش آموزان ، آنان را به تفكر خلاق و مستقل تشویق می كند.

در نظام آموزشی ایران ، چون دانش آموزان فقط باید روی كتابها سرمایه گذاری كنند ، عملاً استفاده از فناوری های آموزشی ، وسایل و مواد كمك آموزشی و برنامه های رایانه ای به كنارگذاشته می شود. اما از آن جا كه در عصر حاضر پیشرفت هر فرد در هر زمینه ای مخصوصاً‌زمینه های علمی و فرهنگی به كاربرد فناوری ارتباط دارد ، بدون بهره گیری كارساز از فناوری ، هرگونه پیشرفت ، به ویژه پیشرفت علمی و فرهنگی غیر ممكن خواهد بود. بنابراین ، آموزش و پرورش برای تجهیز كودكان و نوجوانان به معلومات و مهارتهای زمان ، شایسته است یك فرایند آموزشی در مراحل و سطوح گوناگون از پیش دبستانی تا دبیرستان را متناسب با رشد ذهنی دانش آموزان طراحی كند. نتایج تحقیقات انجام شده بیان كننده موفقیت آمیز بودن این جریان است :


جغرافیا
قيمت فايل:14600 تومان
تعداد اسلايدها:73
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی