توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سلامت روانی كه توسط كارشناسان سازمان بهداشت جهانی به «قابلیت» ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل منطقی تضادهای و تمایلات شخصی تعریف شده (نقل از میرصدوقی، 78) ارتباط تنگاتنگی با فرایندهای شناختی دارد. این فرایندهای شناختی، از جمله ارزیابیهای خودكارآمدی، نقش مهمی در آسیبهای روانی دارند، بدین معنی كه تأثیر وقایع و شرایط محیطی استرس زا در مختل شدن سلامت روانی، بستگی زیاد به نگرش خاص فرد به این وقایع و میزان احساس كارآمدی در مقابله با این شرایط دارد (پروین و جان،2001).
بر طبق تئوری شناختی ـ اجتماعی نیز ادراك ناكارآمدی یا كارآمدی پایین نقش عمده و مركزی در اضطراب و افسردگی بازی میكند. پروین (1993) به نقل از بارترس گزارش داد كه افراد با تصورات خودكارآمدی پایین در رابطه با تجربیاتی كه بالقوة تهدید كننده نیستند، اضطراب بالایی را تجربه میكردند و مقیمی فام (1379) در تحقیق خود گزارش كرده است كه بین خود اثربخشی و روان رنجوری دبیران، رابطه منفی و معنیداری وجود دارد. بدین معنی كه دبیران با خودكارآمدی ادراك شده بالا، روان رنجوری كمتری داشتهاند.
بنا به تئوریشناختی ـ اجتماعی، محیط اجتماعی و موقعیتهای خاص هم نقش زیادی در سلامت روانی افراد دارند. موقعیت و شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و سازمانی كه فرد توانایی سازگاری با آن را نداشته باشد، فرد را در معرض آسیبهای روانی قرار میدهد.
بهداشت روانی، علمی است برای بهزیستی و رفاه اجتماعی كه تمام زوایای زندگی از محیط خانه گرفته تا مدرسه، دانشگاه، محیط كار و نظایر آن را در بر می گیرد و در بهداشت روانی آنچه بیش از همه مورد نظر است «احترام به شخصیت و حیثیت انسانی است» و تا هنگامی كه شخصیت فرد برقرار نشود، سلامت فكر و تعادل روان و بهبود روابط انسانی معنی و مفهومی نخواهد داشت. روی این اصل بهداشت روانی را دانش یا هنری می دانند كه به افرادكمك می كند كه با ایجاد روشهای صحیح روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری حاصل نموده و برای حل مشكلات از راههای مطلوب اقدام نمایند (میلانیفر، 1373).
سازمان بهداشت جهانی سلامتی را چنین تعریف كرده است:
حالت رفاه كامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط فقدان بیماری (كاپلان، سادوك،1994).
علوم انسانی