مقدمه :
مسجد جامع ساوه نشان از تمدن و مدنیت ساوه از گذشتههای دور دارد و قدمت هزار ساله آن بیانگر سبقه دیانت مردم این مرز و بوم است. بنایی که از جمله بناهای ارزشمند تاریخی و دینی در ایرانزمین است و مردم ساوه به وجود آن افتخار میکنند.
منطقه مرکزی، به عقیده کارشناسان، مساجد بزرگ تاریخی مجموعههای معماری کاملی در بافت شهری و شامل تأسیساتی همچون آبانبار، بازار، بارانداز، کاروانسرا و ... بوده و شناسنامه معماری دوران خود محسوب میشوند و قرار گرفتن آنها در کناره منتهی الیه دیوار یا باروی شهر میتوانسته علاوه بر کارکرد آنها به عنوان مسجد، این اماکن را به پایگاهی استراتژیک و نظامی در زمان خود به خصوص در دوران آل بویه و سلجوقی تبدیل کند و یکی از این ابنیه تاریخی مذهبی که دارای چنین ویژگیهایی است.
.
مقدمه :
مسجد جامع ساوه نشان از تمدن و مدنیت ساوه از گذشتههای دور دارد و قدمت هزار ساله آن بیانگر سبقه دیانت مردم این مرز و بوم است. بنایی که از جمله بناهای ارزشمند تاریخی و دینی در ایرانزمین است و مردم ساوه به وجود آن افتخار میکنند.منطقه مرکزی، به عقیده کارشناسان، مساجد بزرگ تاریخی مجموعههای معماری کاملی در بافت شهری و شامل تأسیساتی همچون آبانبار، بازار، بارانداز، کاروانسرا و ... بوده و شناسنامه معماری دوران خود محسوب میشوند و قرار گرفتن آنها در کناره منتهی الیه دیوار یا باروی شهر میتوانسته علاوه بر کارکرد آنها به عنوان مسجد، این اماکن را به پایگاهی استراتژیک و نظامی در زمان خود به خصوص در دوران آل بویه و سلجوقی تبدیل کند و یکی از این ابنیه تاریخی مذهبی که دارای چنین ویژگیهایی است.
معماری