شامل 26 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
استعمار از لحاظ لغوي به معناي مهاجرت گروهي از افراد كشورهاي متمدن به سرزمينهاي خالي از سكنه يا كمرشد به منظور عمران يا متمدن كردن آن سرزمين است. لكن واقعيت پديده ي استعمار با معناي لغوي آن متفاوت است و در عمل به معناي تسلط جوامع و كشورهاي قدرتمند بر جوامع و سرزمينهاي ديگر به منظور استثمار و بهرهكشي از آنها در آمد. بنابراين استعمار از لحاظ سياسي به معناي حاكميت گروهي از قدرتهاي خارجي بر مردم يا بر سرزمين ديگر است. ماركسيستها به جاي كلمه ي استعمار از كلمه ي مشابهي تحت عنوان «امپرياليسم» استفاده ميكنند. امپرياليسم در حقيقت به حكومتي اطلاق ميشود كه در آن يك حاكم نيرومند بر بسياري از سرزمينهاي دور و نزديك حكومت داشت، (همانند امپراطوريها) ولي بعدها به هرگونه حاكميت مستقيم و غيرمستقيم كشورهاي قدرتمند و كشورهاي ديگر عنوان امپرياليسم داده شد.
استعمار در عصر خود پديدهاي چنان فراگير بود كه تا پايان قرن نوزدهم ميلادي تقريبا تمامي كشورهايي كه امروزه در قارههاي آسيا، افريقا و امريكاي لاتين به نام كشورهاي جهان سوم، موجوديت سياسي مستقل دارند مستقيم يا غير مستقيم تحت سلطه ي كشورهاي استعمارگر غربي درآمده بودند. تا پايان اين قرن فقط تعداد معدودي از كشورهاي جهان سوم به طور مستقيم ضميمهي امپراطوريهاي استعماري نشدند كه معمولا از ايران، تركيه (عثماني سابق)، چين، ژاپن، تايلند، حبشه و افغانستان نام برده ميشود؛ اما اين كشورها نيز به صورتهاي ديگري عرصه ي حضور و نفوذ استعمارگران غربي بودند.
دوران نفوذ استعمار تا نيمه ي قرن بيستم نيز ادامه داشت ولي پس از جنگ جهاني دوم بسياري از كشورها به تدريج استقلال يافتند و به صورت مستقل اداره شدند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تاريخچه ي شكل گيري استعمار
علل پيدايش استعمار
آثار و پيامدهاي استعمار
پایان
عنوان : استعمار چیست
فرمت : پاورپوینت
تعداد صفحات : 26
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم سیاسی