سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

افزایش 5 میلیون تومانی حقوق نجومی‌بگیران در مقابل افزایش 250 هزار تومانی ضعفا در سال 98!

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
11 اسفند

خبرنگار اجتماعی ؛ معیشت معلمان ماجرای دیروز و امروز نیست، صحبت از دهه‌های متوالی است، دولت‌ها و وزرایی که آمدند و رفتند و هر کدام برای مشکلات معیشتی و حقوقی معلمان سخنان بسیاری  گفتند اما معلمان در گفت‌وگوهایی که با ما داشتند از اعتراضات مختلفشان از ابتدای سال تحصیلی جاری گفتند که  حکایت همچنان باقی است و هیچ بهبودی در اوضاع حاصل نشده است.

سال‌هاست از یک مسیر رفته‌ایم

وزرای آموزش‌وپرورش دولت‌های مختلف نیز همواره می‌گفتند معلمی که مشکلات معیشتی داشته باشد، نمی‌تواند اهداف تربیتی و آموزشی را به خوبی پیاده کند اما هیچکدامشان نتوانستد برای برون‌رفت از این وضعیت نسخه‌ای کارساز بپیچند؛ سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نیز در این‌باره گفته است:  40 سال است که برای حل مشکلات معیشتی و تبدیل‌کردن آموزش و پرورش به اولویت  اصلی جامعه از یک مسیر رفته‌ایم و هنوز نتوانسته‌ایم به آنچه که هدف‌مان بوده است، برسیم و در این مورد باید در راهکارهای تکراری تجدید‌نظر کرد و تغییر مسیر داد.

هم‌اکنون فصل تصویب بودجه 98 در مجلس است، در بحث وضعیت حقوق معلمان برای سال آینده و اینکه آیا حقوق‌های سطح پایین با افزایش بیش از 20 درصد مواجه خواهند شد؟ برای بررسی وضعیت بودجه‌ای و حقوق معلمان در سال آینده با حمیدرضا حاجی‌بابایی رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت‌وگویی داشتیم.

افزایش 20 درصدی حقوق به ضرر طبقه پایین 

حاجی بابایی معتقد است که تصویب افزایش 20 درصدی برای تمام حقوق‌بگیران یک ظلم آشکار و به ضرر افرادی است که حداقل حقوق را دریافت می‌کنند و معلمان نیز جزو این گروه هستند.

وی به خبرنگار تسنیم می‌گوید: در بحث افزایش 20 درصدی حقوق باید به چند موضوع توجه داشت از جمله اینکه هم‌اکنون مردم با مشکلات اقتصادی مختلفی مواجه هستند و هرچه حقوق افراد پایین‌تر باشد مشکلات بیشتر خواهد بود بنابراین تصمیمات ما باید اضطراری و مطابق با شرایط باشد.

وی ادامه داد: در ماده 29 و 30 قانون برنامه ششم توسعه تاکید شده است باید اقداماتی شود که در طول 5 سال فاصله حقوق‌ها آنقدر کم شود که بیش از 20 درصد نباشد.

توزیع 35 هزار میلیارد تومان باید عادلانه باشد

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: درآمدهای دولت بالا نیست و ناگزیریم طوری برنامه‌ریزی کنیم که سال 98, 35 هزار میلیارد تومان بین حدود 5 میلیون نفر از کارمندان دولت و بازنشستگان توزیع شود با این روند معتقدیم توزیع این 35 هزار میلیارد تومان باید عادلانه باشد و فشارهای اقتصادی به حقوق‌بگیران را کاهش دهد.

از افزایش 250 هزار تومانی حداقل‌بگیران تا افزایش 4 میلیونی مدیران

حاجی بابایی ادامه داد: برخی کنندگان مجلس معتقدند که افزایش 20درصدی حقوق باید شامل تمام افراد باشد؛ در این مسیر، پایین‌ترین حقوق که یک میلیون و 250 هزار تومان است با افزایش 250 هزار تومانی مواجه می‌شود و میزان حقوق به یک میلیون و 500 هزار تومان می‌رسد و بالاترین حقوق که 30 میلیون تومان است با احتساب 35 درصد مالیات با افزایش 4 میلیون و 800 هزار تومانی مواجه و میزان حقوق به 34 میلیون تومان می‌رسد!

وی با طرح این پرسش که آیا این موضوع ظالمانه نیست حقوق فردی 250 هزار تومان و حقوق فردی دیگر 4 میلیون و 800 هزار تومان افزایش یاید؟ گفت: فردی که حداقل حقوق را می‌گیرد ممکن است دارای همسر و چند فرزند باشد، با این وضعیت گرانی و افزایش هزینه‌ها چگونه می‌تواند با افزایش 250 هزار تومانی حقوق، زندگی خود را اداره کند؟!

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس ادامه داد: فردی که 30 میلیون تومان حقوق می‌گیرد " البته در حالت محترمانه 30 میلیون را گفتم و بالاتر نگفتم" با افزایش 20 درصدی حقوقش به 34 میلیون تومان می‌رسد!

دیگر نمی‌توان دولت را محکوم‌کرد، مجلس باید تصمیم بگیرد

حاجی بابایی یادآور شد: در شرایط فعلی مجلس باید تصمیم بگیرد و دیگر نمی‌توان دولت را محکوم کرد چون دولت نظر خود را خوب یا ید اعلام کرده و این مجلس است که می‌تواند بگوید همه افراد 20 درصد افزایش حقوق داشته باشند یا این کار عادلانه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مجلس در این‌باره رأی‌گیری کرد و برگشت به لایحه دولت شده است، گفت: تا‌کنون 20 درصد افزایش حقوق برای همه افراد مدنظر است اما ماده 149 و بند 5 آیین‌نامه داخلی می‌گوید " اگر برگشت به لایحه دولت شد کار همانند روز اول می‌شود و می‌توان پیشنهاد الحاقی ارائه کرد" و در این رابطه 12 پیشنهاد ارائه کردم.

پیشنهادی برای افزایش 50 درصدی حداقل حقوق

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس درباره پیشنهادات خود برای میزان افزایش و نحوه افزایش حقوق در سال آینده تصریح کرد: یکی از بهترین پیشنهادها این است که به همه افراد 500 هزار تومان و 10 درصد افزایش حقوق اختصاص یابد و براین اساس فردی که پایین‌ترین حقوق یعنی یک میلیون و 250 هزار تومان دریافت می‌کند، 40 درصد از محل 500 هزار تومان به حقوقش اضافه می‌شود که با 10 درصد نیز در مجموع 50 درصد به حقوقش اضافه خواهد شد و به میزان یک‌ میلیون و 850 هزار تومان می‌رسد و فردی که حقوقش 30 میلیون تومان است با احتساب مالیات، دو میلیون و 900 هزار تومان به حقوقش اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: آقای لاریجانی رییس مجلس می‌گوید این پیشنهاد برخلاف قانون برنامه ششم توسعه است اما به‌صورت مستند اعلام می‌کنم که این موضوع درست نیست؛ اگر ماده 28 قانون گفته است که ضریب حقوق را باید دولت تعیین کند اما ما می‌توانیم آن را جابه‌جا کنیم، در ماده 29 و 30 قانون برنامه ششم توسعه آمده است دولت باید ضریب افزایش حقوق را به شکلی ارائه دهد که فاصله حقوق در طول برنامه ششم توسعه بیش از 20 درصد نباشد.

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس مطرح کرد: آیا 20 درصد افزایش فاصله حقوق‌ها را کم می‌کند؟ اینگونه نیست این کار باعث افزایش فاصله حقوق‌ها می‌شود و این موضوع برخلاف قانون برنامه ششم توسعه است.

حاجی بابایی گفت: پیشنهاد دیگر است که 4500 میلیارد تومان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را که با هدف نزدیک کردن حقوق‌ها به هم است را با 35 هزار میلیارد تومان که معتقدم فاصله حقوق‌ها را زیاد می‌کند با یکدیگر جمع و روشی را که در بالا توضیح دادم اجرا کنیم، این کار باعث می‌شود همسان‌سازی حقوق‌ها شکل بگیرد.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی