قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: قوانین ممنوعیت انتقال دانشجویان علوم پزشکی از خارج به داخل کشور همچنان پابرجا است و موضوعی تحت عنوان انتقال چند هزار دانشجو صحت ندارد.
دکتر حمید اکبری افزود: ممنوعیت انتقال از دانشگاههای خارج به دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور همچنان برقرار است و با توجه به اینکه ضوابط انتقال سختگیرانه شد، وزارت بهداشت از سال ۹۷ برای تمام کسانی که تحصیل خود را از ژانویه ۲۰۱۹ (دیماه ۱۳۹۷) آغاز کرده بودند انتقال را ممنوع کرد.
وی افزود: طی روزهای اخیر برخی مؤسسات اعزام دانشجو و سودجویان در فضای مجازی مباحثی را مطرح کرده اند که امسال ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی به دانشگاههای علوم پزشکی منتقل میشود که این موضوع به هیچ عنوان واقعیت ندارد و تکذیب میشود.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: کسانی که پیش از ژانویه ۲۰۱۹ (دیماه ۱۳۹۷) در دانشگاههای خارجی معتبر تحصیل می کرده اند امکان انتقال را نیز تحت شرایطی خاصی دارند که به صورت طبیعی این روند ۲ تا ۳ سال طول میکشد تا این افراد واجد شروط انتقال شوند.
وی اضافه کرد: در واقع تمام افرادی که در حال حاضر در خارج از کشور تحصیل میکنند در صورتی که مایل به انتقال به دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور باشند باید دارای معدل پیش دانشگاهی ۱۷، معدل دیپلم ۱۶ و معدل واحدهای درسی گذرانده شده ۱۵ باشند، ضمن آنکه باید ۷۲ واحد درسی نیز در دانشگاه خود گذرانده باشند که به طور طبیعی این شرایط دو تا سه سال طول میکشد.
اکبری خاطرنشان کرد: در حال حاضر درخواستهای انتقال برای کسانی که پیش از ژانویه ۲۰۱۹ تحصیل خود را در خارج از کشور شروع کرده بودند روند طبیعی خود را طی میکند و تعداد ۱۰ هزار نفر انتقالی واقعیت ندارد. این تعداد در طول سه سال آینده شاید به سختی به ۲ هزار متقاضی برسد.
وی تاکید کرد: داوطلبان تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور و دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور فریب مؤسسات اعزام به دانشجو و مسائلی که فضای مجازی طرح شده را نخورند. هر داوطلب یا دانشجویی برای اقدام در این زمینه باید به سایتهای اطلاع رسانی مرتبط در وزارت بهداشت مراجعه کند و با مطالعه آئین نامههای مربوطه در این زمینه اقدام کند.