خبرنگار اجتماعی ؛ حسین خنیفر در همایش یکصدمین سالگرد تربیت معلم و بزرگداشت مقام معلم در سالن همایشهای صدا و سیما اظهار کرد: آموزش و تربیت، تمام وقت است و باید مشمول لطف الهی بود که در این راه قدم گذاشت، معلم بودن اتفاقی نیست و توفیق است بنابراین شغل نیست و شأن است.
وی ادامه داد: دنیای امروز در حال انفجار جمعیت، دانش، تغییر و مجاز است و عبور و گذار از آن خیلی سریع است و حرکت باید در سیستم آموزش و پرورش سریعتر باشد و به تحول در دروس، دانش و مهارت نیاز داریم.
رییس دانشگاه فرهنگیان گفت: تحول زاییده تفکر است و زاییده امکانات نیست البته تجربه بعد از جنگ جهانی میگوید بسیاری از کشورها تحول را با سرمایهگذاری بر روی آموزش عمومی آغاز کردند مثلا در کشور ژاپن میگویند آموزش ابتدایی گذرنامه زندگی است.
خنیفر عنوانکرد: خلاقیت، کارآفرینی، ریسکپذیری و جرأت تحول ایجاد میکند؛ هماکنون 75 درصد افراد در سازمانها نظارهگر، 12 درصد عملگرا، 12 درصد حرکتگر و یک درصد خلاق هستند.
وی ادامه داد: 12 اصل برای نظام آموزش و پرورش پاینده وجود دارد که یکی از آنها، افقمندی است و به اندازه ریزش باید رویش داشته باشیم؛ به خاطر دارم که فردی میگفت این همه دانشجومعلم جذب میکنید در آینده با معلم مازاد مواجه می شویم اما باید بگویم با این کار تازه میتوانیم کلاسهای بالای 30 نفر را کم کنیم.
رییس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: امکانسنجی مداوم، رصدسازی تحولات، بررسی خلأهای نظام آموزشی و استقبال از نقد در نظام آموزش و پرورش بسیار مهم است؛ کلاس درس باید محل رقص اندیشه باشد و نه محلی برای رنجنامه، معلم نباید در کلاس درس ناامیدی تزریق کند بلکه باید دانشآموز را برای دنیای بسیار متغیر آینده آماده کند.
خنیفر با اشاره به اینکه برای دیدن آینده کشور باید وضعیت مدارس را بررسی کرد، گفت: برخی میگویند دانشگاه فرهنگیان را ببندید اما به آنها توصیه میکنم که تجارب جهانی را رصد کنند و ببینند که سایر کشورها برای تربیت معلم چه اقداماتی انجام میدهند.
وی متذکرشد: امروز با دانشآموز نقاد و پرسشگر مواجه هستیم و در دنیا 12 اتفاق مهم در کلاسهای درس رخ میدهد که ما از بسیاری از آنها غافلیم از جمله دسترسی به اطلاعات ناب، برابری به گونهای که معلم خوب نگاهش را به تعداد دانشآموزانش تکثیر میکند و کیفیت و مهارت.
خنیفر خاطرنشان کرد: در دانشگاه فرهنگیان و رجایی به یک مهمانی دعوت نشدهایم بلکه وظیفه ما عبور از بحران است و باید به دانشآموز علاقه داشته باشیم و بدانیم آینده مملکت آنها هستند و باید ایران را نگه دارند.
پایان/