خبرنگار اجتماعی ، به تازگی این موضوع که مدرسه زندان آموزشی نیست در میان کارشناسان و مسئولان حوزه آموزشوپرورش کشور معنای پررنگی یافته است؛ آنها پس از سالها آزمون و خطا متوجه شدهاند که مدرسه علاوه بر آموزش، در حوزه تربیت و پرورش دانشآموزان نیز وظایف مهمی بر عهده دارد که تا به امروز چندان به آنها نپرداخته است.
شاید به همین دلیل است که برخی برنامهها برای بازگشت نشاط به مدارس طراحی میشود تا شاید تغییری در فضای خستهکننده مدارس، درسهای تئوریک و زنگهای پشت سر هم ایجاد کند.
تشکلهای دانشآموزی از ارکان مهم طراحی برنامههای مورد علاقه دانشآموزان البته مطابق با نیازسنجی از آنها و متناسب با چارچوبهای حاکم بر مدارس کشور هستند.
در همین رابطه اتحادیه انجمنهای اسلامی استان کرمانشاه برای دانشآموزان دختر دوره متوسطه دوم اقدام به طراحی لیگ کتابخوانی نموده است؛ علی صفدری درباره برگزاری لیگ کتابخوانی دانشآموزان در استان کرمانشاه به تسنیم گفت: از آبان سال گذشته که هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، انجمن اسلامی تصمیم گرفت در مدارس دخترانه متوسطه دوم از هر مدرسه یک تیم برای مسابقات کتابخوانی انتخاب کند، این کار دو هفته به طول انجامید که در نهایت 36 تیم از استان کرمانشاه انتخاب شدند.
وی ادامه داد: تیمهای انتخاب شده چهار نفره بودند و در هر تیم دو نفر به صورت علی البدل حضور داشتند. انتخاب دانشآموزان در مدارس به این شکل بود که مربیان انجمن اسلامی با همراهی مدیر و مربی پرورشی مدرسه، اطلاعرسانی لازم را انجام داده و افراد علاقهمند به شرکت در یک روز مشخص به مدت 5 دقیقه کتاب غیردرسی را که مطالعه کرده بودند را به سایر دانشآموزان معرفی میکردند و مربیان مدرسه به عنوان داور 4 نفر برتر را به عنوان تیم مدرسه انتخاب میکردند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان کرمانشاه گفت: 36 تیم باید 5 مرحله طی میکردند تا به فینال برسند و کتابی که معرفی می شد را مطالعه و با هم گفتوگو میکردند، 5 کتاب "من زندهام"، "خاطرات سفیر"، "پنجشنبههای فیروزهای"، "بینوایان" و "دختران آفتاب" انتخاب و معرفی شدند، کتابها بر این اساس انتخاب شدند که در سطح فهم دانشآموز باشند و با توجه به اینکه دختر بودند متناسب با فضای دخترانه قابل نقد، بررسی تحلیل و گفتوگو باشند.
صفدری ادامه داد: مرحله اول رقابت 36 تیم به صورت سه گروه بود که در نهایت سه تیم به فینال رفتند و و برای تیمهای برتر برنامههایی را در تابستان خواهیم داشت تا با نویسندگان و بزرگان حوزه قلم آشنا شوند.
وی بیان کرد: در بررسیها متوجه شدیم فضای کتابخوانی در مدارس مغفول است و دانشآموزان نیازمند مشورت و کمک برای انتخاب کتابهای مناسب هستند بنابراین 216 دانشآموز را شناسایی کردیم و در چند مرحله به آنها اطلاعات درست در حوزه کتابخوانی ارائه دادیم.
پایان/