خبرنگار اجتماعی ، ثبتنام دانشآموزان کلاس اولی از ابتدای خرداد ماه آغاز میشود و خانوادهها برای ثبتنام باید به نزدیکترین مدرسه محل زندگی خود مراجعه کنند.
ثبتنام کتابهای درسی کلاس اول دبستان هم از 23 تیر 98 آغاز میشود و تا 5 شهریور ادامه دارد، خانوادهها باید به سامانه اینترنتی www.irtextbook.ir یا www.irtextbook.com مراجعه و برای ثبتنام اقدام کنند.
البته خانوادهها باید بدانند، شرط اصلی ثبتنام کلاس اولیها در مدارس، سنجش سلامت است و برای این کار باید به پایگاههای سنجش مراجعه کنند که در آنجا بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی و سطح سلامت دانشآموز ارزیابی میشود.
سنجش سلامت 1.5 میلیون نوآموز کلاس اول و پیشدبستان بعد از ماه رمضان
مجید قدمی رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی درباره سنجش سلامت دانشآموزان کلاس اولی اظهار کرد: بحث تفاوتهای فردی از واقعیتهای خلقت است، حدود 1.5 میلیون نفر ورودی مدارس در پایه اول و قبل از دبستان هستند که ضرورت دارد ارزیبابی بینایی، شنوایی و آمادگی تحصیلی آنها انجام شود.
وی ادامه داد: علت انجام سنجش دانشآموزان بدو ورود به دبستان این است که ارزیابی کامل از نوآموز انجام شود و براساس اطلاعات آن که در شناسنامه سلامت دانشآموز ثبت میشود، خدمات آموزشی، پرورشی و توانبخشی ارائه میشود.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی گفت: خانوادهها باید از اول خرداد برای ثبت نام به مدارس مراجعه کنند که نوبتگیری پایگاههای سنجش انجام میشود، بعد از ماه رمضان فعالیت پایگاهها آغاز میشود و در بیش از دو هزار پایگاه کار سنجش نوآموزان کلاس اولی انجام میشود.
قدمی بیانکرد: خانوادهها به نزدیکترین پایگاه سنجش مراجعه میکنند و فرزندشان مورد ارزیابی پزشکی کامل قرار داده شده و کارت واکیسناسیون کنترل میشود که اگر ناقص باشد به پایگاه های سلامت وزارت بهداشت ارجاع خواهند شد.
هزینه 30 هزار تومانی سنجش سلامت
وی با تأکید بر اینکه شرط ثبتنام در کلاس اول ارزیابی سلامت است و هیچ دانشآموزی نمیتواند بدون ارزیابی در کلاس اول ثبتنام کند، گفت: برای سنجش هزینه 30 هزار تومانی از خانوادهها دریافت میشود و در برخی مناطق کشور مثلاً مناطق سیلزده، خدمات رایگان است و به مسئولان پایگاههای سنجش اجازه دادیم با توجه به ارزیابی که انجام میدهند 5 درصد را به صورت رایگان و 5 درصد را به صورت نیمبها پذیرش کنند.
استقبال از سنجش سلامت پیشدبستانیها
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی درباره سنجش سلامت پیش دبستانیها ادامه داد: ما استقبال میکنیم خانوادههایی که فرزندشان 5 سال تمام است برای سنجش اقدام کنند، حُسن کار این است که اگر کودک دارای نیاز خاص باشد، اقدامات پزشکی انجام و قبل از شروع آموزش رسمی کار توانبخشی انجام میشود و حتی ممکن است به کار درمان ارجاع شوند بنابراین خانوادههایی که فرزندشان به پیشدبستانی میرود هم میتوانند به پایگاههای سنجش سلامت مراجعه کنند و دیگر برای کلاس ورود به کلاس اول دبستان نیازی به سنجش ندارند.
قدمی ادامه داد: پیشبینی میکنیم 1.5 میلیون نوآموز تحت سنجش سلامت قرار بگیرند همچنین 10 هزار نیروی انسانی در دو هزار پایگاه سنجش حضور دارند، 97 درصد مناطق کشور تحت پوشش پایگاههای سنجش قرار دارند و سنجش در 3 درصد مناطق صعبالعبور کشور اجرا نمیشود همچنین در مناطق دور دست هم پایگاههای سنجش سیار داریم.
کودکان نابینا، ناشنوا و دارای معلولیت جسمی به مدارس عادی میروند
وی با اشاره به اینکه ارزیابی برای نوآموزانی که مشکوک تشخیص داده میشوند در دو مرحله انجام میشود، اظهار کرد: این نوآموزان به مرحله ارزیابی تخصصی ارجاع میشوند، اگر تشخیص داده شد، کودک دارای مشکل است و شرایط خاص دارد به مدارس استثنایی هدایت میشود البته رویکرد ما تلفیقی است و به خانوادهها توصیه میکنیم که کودکان نابینا، دارای اختلال شنوایی و مشکل جسمی و حرکتی را در مدارس عادی ثبتنام کنند.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی بیان کرد: در مدارس عادی علاوه بر معلم عادی، معلم رابط برای دانشآموزان با نیازهای ویژه حضور دارد و هماکنون 73 هزار دانشآموز در کنار دانشآموزان عادی و 78 هزار نفر در مدارس استثنایی تحصیل میکنند البته میپذیریم که تحصیل آنها در کنار سایر دانشآموزان دشوار است اما محتوایی را برای مدیر مدرسه، معلم و معلم رابط تولید کردهایم تا نحوه کار با دانشآموزان دارای نیازهای ویژه را بدانند البته این حق دانشآموزان است که در مدارس عادی تحصیل کنند چون باید برای زندگی در جامعه آماده شوند و نگاه جهانی نیز عادیسازی تحصیل است.
قدمی با تأکید بر اینکه معلم مدرسه عادی و سایر دانشآموزان باید در ارتباط با دانشآموز دارای نیازهای ویژه، به کابردن واژگان، زنگهای تفریح و زنگ ورزش توجیه شوند و اصولی را رعایت کنند، گفت:این موارد در فیلمی آماده شده و در اختیار مدارس عادی قرار داده شده و زمینه برای توسعه طرح تلفیقی آماده است.
فیلم نحوه آموزش دانشآموزان دیرآموز در اختیار معلمان مدارس عادی
وی در پاسخ به این پرسش که "سنجش سلامت تا چه میزان به ارتقای کیفیت آموزش در مدارس منجر میشود؟" عنوان کرد: معلم مدارس عادی در دوره ابتدایی به شدت از طرح سنجش سلامت استقبال میکنند چون در ابتدا افرادی را که با دیگران متفاوت هستند شناسایی کرده و به مدرسه اطلاع میدهیم به عنوان مثال دانشآموز دیرآموز با 15 نمره هوشی پایینتر از فرد عادی هیچ مشخصات ظاهری برای تفاوت ندارد و این مسئله در فرایند یادگیری خود را نشان میدهد و ما به مدرسه میگوییم دانشآموز این وضعیت را دارد و فیلمهایی را برای نحوه آموزش به آنها تولید کردهایم که معلم میتواند مشاهده کند و روش آموزش را فرا بگیرد.
قدمی ادامه داد: وقتی سنجش انجام میشود مشخص میشود که کودک مشکل شنوایی دارد اما خانواده تا الان تشخیص نداده است به عنوان مثال کودکی که شنوایی آن سنگین است در یادگیری دچار مشکل میشود اما همه تصور میکنند که او توانایی یادگیری مطلب را ندارد در حالیکه با تجویز سمعک شرایط کودک عادی میشود، ارزیابی نوآموزان بدو ورود به کلاس اول دبستان این مشکلات را مشخص میکند و اگر یک سال زودتر آغاز شود، میتوان همراه با خانواه خدمات مشاورهای مناسب در زمینه وضعیت کودک ارائه کرد.
مقاومت خانوادهها
وی بیان کرد:وقتی در پایگاه سنجش به خانواده میگویند، بهره هوشی کودک شما در شرایطی است که باید در مدرسه استثنایی تحصیل کند، مقاومتهایی انجام میشود که مشاور در پایگاه حضور دارد تا به خانواده بگوید توان فرزند آنها چست و اگر کنار دانشآموزان عادی قرار بگیرد دچار مشکل شده و یاد نمیگیرد البته دانشآموزان دارای مشکل بینایی، شنوایی و معلولیت جسمی و حرکتی در مدارس عادی تحصیل میکنند.
رئیس سازمان آموزش وپرورش استثنایی ادامه داد: به دنبال مارک زدن به دانشآموزان نیستیم و حتی نام مدارس را از استثناییبودن در آورده و به مدارس با نیازهای خاص تغییر دادهایم اما خانوادههایی که فرزند آنها مشکل ذهنی دارد باید بدانند در مدارس ما زمینه رشد فرزندان آنها فراهم است و نظر تخصصی نیروهای ما را بپذیرند.
قدمی در پایان تأکید کرد: خانوادهها در زمانی که برای سنجش سلامت نوبتگیری شده است حتماً مراجعه کنند و اگر این اتفاق نیفتد هزینهها دو برابر میشود.
پایان/