سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

ظریف: امروز در شرایط ضعف نیستیم در شرایط قدرتیم

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
19 خرداد

گروه اجتماعی ؛ محمدجواد ظریف در مراسمی با عنوان " ماموریت من" در مدرسه علامه‌ حلی اظهار کرد: امروز در شرایط ضعف نیستیم در شرایط قدرتیم؛ آمریکا اشتباهات بزرگی کرده و احساس کرد خودش در منطقه و همدستانش در موضع ضعف هستند؛ در سوریه، عراق، یمن و لبنان به اهداف خود نرسید چون مقاومت و مردم، سیاست‌های تحلیلگرانه آمریکا را نپذیرفتند.

ظریف تصریح کرد: امروز یکی از بهترین روزهای زندگی‌ام رقم خورد و این بسیار انرژی‌آفرین و نیرو‌بخش است که آینده‌سازان کشور را با این میزان آینده‌اندیشی، اعتماد به‌نفس و دغدغه برای کشور می‌بینیم.

وی با انتقاد از برخی اظهارات مبنی بر اینکه جوانان و مردم نسبت به مسائل کشور بی‌تفاوت هستند و دغدغه‌ای ندارند، اظهار کرد: امروز بزرگترین خط بطلان بر این ادعا را در این مدرسه نسبت به ادعای بی‌تفاوتی دیدم و در صحبت‌هایی که از دوستان خوب دانش‌آموز شنیدم، نگرانی برای اقشار آسیب‌پذیر، ضرورت گسترش علم، ضرورت مقابله با آسیب‌هایی که از سیاست‌های آمریکا به مردم کشور وارد می‌شود و موارد دیگر باعث امید است.

وزیر امورخارجه ادامه داد: چون یک دانش‌آموز یا یک متفکر هرگز نباید خود را از جامعه جدا بداند همه بخشی از جامعه و  وامدار آن هستیم، ما مسئولان هر کاری بکنیم وامدار مردمی هستیم که با مقاومتشان این امید را به ما دادند.

وی خطاب به دانش آموزان گفت: شما دانش‌آموزان این ادارک را برای شنونده ایجاد می‌کنید که متکی به خودمان هستیم و باید خودمان برای خودمان طراحی و برنامه‌هایی داشته باشیم؛ هر چند این طراحی‌ها هزینه دارد و گاهی خطرات و مشکلاتی به همراه خواهد داشت اما همین که به خودمان متکی هستیم یعنی خودباوری و برنامه نوشته شده قبلی را اجرا نمی‌کنیم.

وزیر امور خارجه یادآور شد: به‌عنوان کسی که قبل از انقلاب در رشته ریاضی تحصیل می‌کردم و در دانشگاه علوم انسانی را برگزیدم باید بگویم این کشور به افراد متعهدی که علوم انسانی را خوب می‌فهمند و می‌توانند آن را با نیازهای جامعه به جریان بیندازد، بیش از همیشه نیاز دارد.

ظریف با بیان دو نقش تحلیلگری و مجری‌گری تصریح کرد: در سیستم فکری و کارمان دو نقش داریم که باید از هم تفکیک کنیم؛ نقش اول تحلیلگر و نقش دوم مجری است.

وی نقش تحلیلگری را چنین تشریح کرد: وقتی تحلیل می‌کنید، موظفید آزاد بیندیشید و نباید خود را به هیچ چارچوبی مقید کنید و بگویید رئیس مدرسه یا وزیر به ما دستور داده است؛ نباید گرفتار خودسانسوری در مرحله فکر کردن شوید باید همه راه حل‌ها را ببینید و آن را در ذهن خود اجرایی کنید و ببینید آن راه‌حل چه ایرادهایی دارد؛ من وزیر هم باید در یک مرحله فکر کنم کدام سیاست بهتر است و پیشنهاد دهم، موظفم فکرم را آزاد انجام دهم.

وزیر امور خارجه مرحله دوم را عمل دانست و گفت: در اینجا باید سیاست را اجرا کنید به عبارت دیگر همه ما در فکر، مجتهد و در عمل مقلد هستیم حتی رساله هم می‌گوید اصول دین را نباید فکر کنید اما احکام را باید تقلید کنید در علم سیاست هم چنین است اگر یک سیاست غلط را همه ارکان نظام پیاده کنند، بهتر از این است که هر کسی هر سیاستی را دلش می‌خواهد پیاده کند.

وی خطاب به دانش‌آموزان متذکر شد: در چند سال آینده شما در مرحله فکر کردن هستید؛ وقتی سال 81 خواستم به نیویورک بروم نزد مقام معظم رهبری رفتم و ایشان فرمودند موظفی نظرت را حتی مخالف نظر من، برایم بفرستی و امروز خیلی خوشحال شدم وقتی مربیان شما گفتند خط قرمزی درباره فکر کردن ندارید. 

ظریف گفت: این بحث سیاسی نیست، علمی است در کشورهای پیشرفته برای بررسی موضوعی، چند راه حل متفاوت را امتحان می‌کنند.

پایان/

 

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی