خبرنگار اجتماعی ، داریوش ورناصری معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور امروز در نشستی با مسئولان نوسازی استانهای کشور، اظهار کرد: جمع کردن تمام بخاریهای نفتی برنامه اصلی ماست که در مدت زمان طولانیتری انجام خواهد شد و هم اکنون اولویت برای جمع آوری بخاریهای نفتی با مدارسی است که گازکشی به آنها انجام شده است و در گام دوم به مدارسی میرویم که گازکشی ندارند و به تدریج روستاهای کشور در حال گازدار شدن هستند که بالطبع سیستم گرمایشی آنها نیز اصلاح شده و بخاری نفتی جمع میشود.
وی ادامه داد: برخی مدارس بخاری نفتی دارند و اینکه بگوییم 100 درصد مورد تأیید ما هستند و میخواهیم آنها را نگه داریم، اینگونه نیست اما در جاهایی که هیچ زیرساختی وجود ندارد و گازکشی نشده بخاری نفتی استفاده میشود و نمیتوان گفت که هیچ استانداری ندارد. البته دیگر بخاری نفتی چکه ای نداریم و بخاریهای موجود کاربراتوری هستند.
*جمع آوری 24 هزار بخاری نفتی تا اول مهر
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: طبق آخرین پایشی که انجام دادیم تعداد بخاریهای نفتی در سطح کشور 57 هزار مورد است و بخشی از آنها جمع آوری شده و هم اکنون نیز اعتبار لازم برای جمع آوری 24 هزار بخاری دیگری تأمین شده است که تا ابتدای مهرماه جمع آوری میشود.
ورناصری تصریح کرد: حذف تعدادی از بخاریهای نفتی خارج از اراده ما هست و مجبور به استفاده از آن هستیم چرا که گازکشی در آن مناطق انجام نشده است.
وی در پاسخ به این پرسش که در گذشته رئیس سازمان نوسازی مدارس تعداد بخاریهای نفتی را 83 هزار مورد اعلام کرده بود و هم اکنون شما آن را 57 هزار مورد عنوان میکنید، مطرح کرد: آخرین آمار ما از بخاریهای نفتی 57 هزار مورد است چرا که بخشی از آنها جمع آوری شده است.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه در خصوص برچیدن مدارس سنگی، گفت: باید بگویم اولویت نخست ما در بحث فضاهای آموزشی برچیدن مدارس خشتی و گلی است و گام بعدی برچیدن مدارس سنگی، بلوکی و چوبی است. قطعا مدارس سنگی در گام دوم است که در برخی استانها مانند کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام و سیستان و بلوچستان مشاهده میشود.
*به جای مدارس خشتی و گلی از کانکس استفاده نمیکنیم؛ استفاده از مدارس با سازه صنعتی
ورناصری با اشاره به اینکه جمع آوری مدارس خشتی و گلی آغاز شده است، ادامه داد: قطعا به جای این مدارس از کانکس استفاده نخواهیم کرد و از مدارس با سازه صنعتی که مبتنی بر ساخت بتونی و اسکلت فلزی است، استفاده خواهیم کرد که 100 درصد برای تحصیل دانشآموزان امن هستند.
وی درباره جمع آوری مدارس خشتی و گلی استان سیستان و بلوچستان مطرح کرد: هم اکنون حدود 400 کلاس درس خشتی و گلی در کل کشور داریم که 167 مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و کار حذف کلاسهای درسی خشتی و گلی در استانها شروع شده است و قطعا تا شهریورماه به اتمام میرسد اما این موضوع برای سیستان و بلوچستان امکان پذیر نیست چرا که یک استان بسیار گسترده است و بعضا دسترسی به برخی مناطق وجود ندارد حتی برخی مدارس که خشتی و گلی هست راه دسترسی ندارند.
*افزایش 10 درصدی دانشآموزان در برخی مناطق استان تهران تأمین مدرسه را دشوار نموده است
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه درباره وضعیت مدارس استان تهران، تصریح کرد: در استان تهران دو میلیون دانشآموز داریم و به شدت مهاجرپذیر است و به همین دلیل در بحث فضای آموزشی مشکلاتی بوجود آمده است، در اکثر شهرستانهای اطراف تهران سالانه تا 10 درصد افزایش دانشآموز مشاهده میشود که تأمین فضا برای آنها واقعا دشوار است.
ورناصری ادامه داد: مسئله دیگر در استان تهران قدمت مدارس و فرسودگی آنها است ولی مهمترین بحث مهاجرت پذیری استان است و اینکه سرعت ساخت و ساز فضای آموزی همپای افزایش تعداد دانشآموزان نیست و به ناچار تراکم دانشآموزی در کلاسها افزایش مییابد.
*800مدرسه فرسوده با عمر بیش از 40 سال فقط در تهران
وی بیان کرد: در استان تهران 60هزار کلاس درس و 6 میلیون مترمربع فضای آموزشی داریم که 1200 فضای آموزشی فرسوده است که بیشترین آن یعنی به تعداد 800 مورد در شهر تهران قرار دارد که عمر آنها بیش از 40 سال بوده و نیاز به تخریب و بازسازی دارند.
پایان/