گروه اجتماعی ؛ جواد حسینی در مراسم انعقاد تفاهمنامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در آموزش و پرورش تکلیفمان روشنتر از هر زمانی است و اگر از ما انتظار بیشتری داشته باشند، طبیعی است. امروز جمعیت دانشآموزان از 20 میلیون به 14 میلیون کاهش یافته است همچنین نقشه راهی داریم که منویات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی در آن تجمیع شده است، البته اهداف متعالی بسیاری در تحقق این نقشه راه داریم که مهمترین آن خروج از تعلیم و تربیت تک ساحتی است.
وی ادامه داد: یکی از جنبههای تعلیم و تربیت مبارزه با آسیبهای اجتماعی است و برای تحقق آن باید خودمان وارد عرصه شویم و همه شرکا، دستگاههای عمومی و مردم را پای کار بیاوریم.
حسینی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مورد آسیبهای اجتماعی ورود کردهاند، گفت: با این شرایط ما هم باید موضوع آسیبهای اجتماعی را به طور جدی پیگیری کنیم مواد مخدر به عنوان یک آسیب فرو پاشیده مطرح است، براساس آمار 65 درصد همسر آزاری، 30 درصد کودک آزاری، 23 درصد نزاعها و 20 درصد جرایم منکراتی ناشی از مصرف مواد مخدر است در واقع هر آسیب 16 آسیب دیگر را در پی دارد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در مجاورت بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر هستیم، مطرحکرد: گرچه در قلمروهای مختلف باید پیشگیری و ترویج، مبارزه و درمان را مدنظر قرار داد اما بر دو مورد کاهش تقاضا و پیشگیری با رویکرد توانسازی و تاب آوری باید تمرکز داشته باشیم. کنترل کردن آسیب و کاهش آن در درجه دوم برنامه راهبردی ما قرار دارد که برای مقابله با آن چندین طرح همچون طرح نماد را در دستور کار داریم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری جشنواره نوجوان سالم به عنوان یک جریان ترویجی گفت: 2 هزار اثر در این جشنواره ارائه شده است، همچنین خانه پیشگیری را در برنامهها داریم. علاوه بر این گروه های همیار را داریم که حدود 100 هزار دانش آموز در این طرح آموزش میبینند.
حسینی همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فعالیت های مشترک خوبی میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و آموزش و پرورش داشتهایم، بیان کرد: تفاهم نامه امروز ضریب نفوذ فعالیت قبلی و جدید را نشانه گیری نموده است.
وی ادامه داد: اهدافی همچون پیشگیری از اعتیاد و مقابله با آن را در دستور کار داریم، همچنین میز نماد از اول مهر در مناطق 760 گانه آموزش و پرورش در دستور کار است. امسال 21 هزار مدرسه تحت پوشش این طرح هستند، سال گذشته 6 هزار مدرسه در این طرح مورد توجه قرار گرفت، علاوه بر آن خانه های پیشگیری در تمام استان ها و مناطق دایر میشود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توانمندسازی مجموعه عوامل درون آموزش و پرورش مورد توجه است، گفت: دورههای آموزشی را با هدف پیشگیری رشد مدار در برنامهها داریم و تمام توان آموزش و پرورش همچون اردوگاهها و ورزشگاههای این وزارتخانه را به کار گرفتیم.
حسینی با اشاره به طرح کانون یاریگران زندگی گفت: در داخل مدرسه معلمان، مدیران، دانشآموزان و مشاوران و مربیان تربیتی وارد مدرسه میشوند و کار پیشگیری را به انجام میرسانند. اکنون در گام اول 10 درصد از مدارس متوسطه دوم را تحت پوشش قرار دادیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در کاهش شیوع از اعتیاد در مدارس موفق بودیم، گفت: یک دانشآموز معتاد برای ما زیاد است و برای محو کامل اعتیاد در مدارس تمام تلاش را خواهیم کرد. در کتابهای درسی، کمک درسی و درسنامهها آگاهی بخشی به دانشآموزان را دنبال میکنیم و همین آگاهی بخشی کنترل درونی به وجود میآورد.
حسینی بیان کرد: برای بیش از سه میلیون دانشآموزان متوسطه اول، آزمون سلامت روان در نظر گرفته شده است.
وی درباره توجه به موضوع عدالت آموزشی گفت: هر مدرسهای که تحت عنوان مدرسه سبز یا مدرسه مسجد وارد شود، با آن برخورد میکنیم البته طرح بچه های مسجد را پیگیری میکنیم تا کانون فعالیت تبدیل شوند.
پایان/