خبرنگار اجتماعی ، تیر امسال ماجرای پلمب دو مدرسه در شهر تهران آن هم به فاصله چند ساعت، خبرساز شد؛ مدارسی که جمعیت دانشآموزان آنها به بیش از 600 نفر میرسد و نکته قابلتامل ماجرا اینکه بنیاد شهید به عنوان مالک حقوقی این مدارس، حکم پلمب آنها را از محاکم قضایی دریافت و اقدام به اخراج دانشآموزان و کادر مدارس کرده بود!
در کشاکش اختلاف میان بنیاد شهید و آموزش وپرورش و پلمب دو مدرسه پایتخت، مسئولان آموزشوپرورش از جمله سیدجواد حسینی سرپرست این وزارتخانه و در طرف مقابل حجتالاسلام شهیدی رئیس بنیاد شهید از برگزاری جلسه مشترک و توافق برای حل مشکل خبر دادند.
جلسهای با حضور سه مسئول برای حل مشکل مدارس پلمب شده
این جلسه با موضوع تعیین تکلیف مدارس با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید، سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش و انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در دفتر ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار و مقرر شد قرر شد، دو طرف حداکثر تا پایان تیر امسال برای انعقاد قرارداد اجاره ساختمانهای متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران با جلب نظر هیئت سه نفره کارشناسی رسمی دادگستری برای مدارس مورد نیاز در استان تهران اقدام کنند.
همچنین به منظور پیگیری برای تعیین تکلیف قطعی املاک حداکثر تا اول شهریور، قیمت ساختمانهای مورد نیاز آموزش و پرورش مشخص و مقدمات تأمین اعتبار و پیشبینی در لایحه بودجه سال 99 انجام شود یا برای معرفی املاک جهت خرید و تهاتر املاک اقدام شود.
در حالیکه براساس این توافق و حتی اعلام انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران مبنی بر آمادگی استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران برای کمک به حل مسئله به نظر میرسید ماجرای پلمب مدارس فعلاً متوقف شده باشد و امسال با پرداخت اجاره از سوی آموزش وپرورش به بنیاد شهید طی شود تا سال 99 بودجه لازم برای خرید این مدارس تأمین شود اما هماکنون بنیاد شهید به چاپ آگهی و نصب بنر مقابل مدرسه با عنوان آگهی مزایده فروش املاک اقدام نموده است.
توافقاتی که عملیاتی نشد، نصب آگهی فروش مدارس
در همین رابطه مهدوی مدیر مدرسه شهدای هستهای که پلمب شده است، گفت: روز پنجشنبه آمدند و بنر فروش را مقابل مدرسه نصب کردند در حالیکه متن قرارداد با امضاء حجتالاسلام شهیدی رییس بنیاد و استاندار تهران صورت گرفته است و مقرر شد این املاک با قیمت آموزشی به آموزشوپرورش واگذار شود، حتی کارشناسی برای اجاره هم انجام شده است، هماکنون این سوال برای ما مطرح است، چگونه میشود معاون ریس جمهور و سرپرست وزارت آموزش وپرورش با حظور استاندار تهران تفاهمنامهای را امضا کنند ولی بعد این تفاهم نامه نقض شود؟!
بنیاد شهید: آموزشوپرورش به توافق پایبند نبود!
علی امینی معاون حقوقی سازمان اموال و املاک کوثر نیز بیان کرد: درحال حاضر حکم تخلیه دو واحد آموزشی صادر، اجرا و مدارس تخلیه شده است و میتوانیم این املاک را به فروش برسانیم؛ متاسفانه مسائلی که در متن تفاهمنامه ذکر شده بود از سوی وزارت آموزش و پرورش عملی نشد و رها شده است.
وی ادامه داد: تیرماه تمام شده و در شهریور هستیم اما هیچ خبری از عملی شدن توافقات از سوی وزارت آموزش و پرورش نیست، این املاک 40 سال است در اختیار این وزارتخانه است و ماهیچ اجاره بهایی دریافت نکردهایم در حالیکه این اموال متعلق به جامعه ایثارگری است.
امینی تأکید کرد: به علت عدم اجرای مفاد توافقنامه در زمانهای تعیین شده از سوی آموزش وپرورش سازمان اموال و املاک بنیاد شهید در نظر دارد در اسرع وقت نسبت به تخلیه سایر احکام صادره، مدارسی که رای قطعی دارد تا اول مهر اقدام کند.
البته خرداد امسال شورای تامین اعلام کرد که تحویل دادن این مدارس در تهران به بنیاد شهید باعث ایجاد بحران شده و 8 هزار دانشآموز آواره میشوند، بنابراین کار باید یکسال به عقب بیفتد با این وجود باید دید که میتوان بیتوجه به این رأی نسبت به تخلیه مدارسی که برای آنها حکم گرفته شده است اقدام کرد؟
تسنیم، مسئولان آموزشوپرورش تا لحظه تدوین این گزارش واکنشی به این ماجرا نداشتند هر چند که طبق برخی اخبار قرار است امروز جلسه مشترکی در همین رابطه میان مسئولان حقوقی این وزارتخانه با مسئولان بنیاد شهید برگزار شود.
پایان/