خبرنگار اجتماعی ، حجتالاسلام علی ذوعلم در نشست خبری با رسانهها، اظهار کرد: مشکل کاغذ کتابهای درسی سال تحصیلی 99-1400 به طور کامل حل نشده است و همه در تلاش برای حل مشکل هستند و سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت و ستاد اقتصادی دولت و معاون اول رئیسجمهور در حال گفتوگو و تلاش هستند.
وی ادامه داد: امیدواریم تلاشها سریعتر به نتیجه برسد تا مبادا مهر 99 در چاپ و تامین کتابهای درسی با تأخیر مواجه شویم. در حال حاضر 4 ماه از زمانبندی تعیین شده عقب هستیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه اسفند سال گذشته مکاتبه برای تأمین ارز دولتی واردات کاغذ کتابهای درسی را شروع کردیم، گفت: زمان زیادی از این ماجرا میگذرد و نگرانی ما برطرف نشده است و قول مساعد برای حل مشکل از سوی سرپرست آموزش و پرورش و وزیر صمت برای تأمین ارز 4 هزار و 200 تومانی داده شد اما هنوز ابلاغیه حواله ارز حاصل نشده است.
ذوعلم بیان کرد: حداکثر میزان کاغذ تولیدکنندگان داخلی سه هزار تن و نیاز ما 45 هزار تن است؛ از سوی دیگر برای جلد کتابهای درسی به نوعی مقوا احتیاج داریم که در داخل قابلیت تولید ندارد، اگر وزارت صمت از هم اکنون تدابیری بیاندیشد تا چند سال آینده از واردات کاغذ کتابهای درسی خودداری شود از آن استقبال میکنیم و باید تولید داخل به لحاظ کیفیت به گونهای افزایش یابد که نیازی به واردات نباشد.
وی عنوان کرد: برای سال تحصیلی 99-1400 فعلا نیاز به کاغذ فوری است که امیدواریم سریعتر حل شود البته برای کاغذ کتابهای درسی سال تحصیلی آینده مشکلی نداریم؛ کار ما در بحث چاپ کتابهای درسی بسیار سنگین است و به طور متوسط باید روزی 5 کتاب درسی را به دو شرکت چاپ و نشر و افست برسانیم و روزی 500 هزار جلد کتاب چاپ شود تا 140 میلیون کتاب درسی اول مهر به دست دانش آموزان برسد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: وقتی کاغذ وارد میشود، حمل و نقل از مبادی تا چاپخانهها عملیات سنگینی است، 45هزار تن کاغذ وقتی با تریلی به سمت چاپخانهها حمل میشود تصور کنید در شبانه روز چند تریلی کاغذ باید وارد چاپخانهها شود، تلاش همکاران ما در سازمان پژوهش و دو شرکت چاپ و نشر کتابهای درسی و افست به گونهای شد که درسال تحصیلی 98-99 کمبود کتاب درسی نداریم.
چگونگی آموزش زبان مادری در قالب طرح بوم
ذوعلم در ادامه درباره آموزش زبان مادری در مدارس، بیان کرد: نگرانی ما این است که بچههای مناطق دو زبانه در فهم و آموزش زبان فارسی دچار عقبماندگی تحصیلی شوند، مراکز آموزشی پیشرفته تأکید دارند در فضای آموزش، زبان آموزشی اصلی مطرح شود و آشنایی با ادبیات بومی و منطقهای و مفاخر هر قومیت به زبان ترکی، عربی و کردی بنا بر صلاحدید مدیر مدرسه در قالب استفاده از ظرفیت طرح بوم عملیاتی میشود.
وی ادامه داد: بخشی از ظرفیت طرح بوم با صلاحدید مدیر مدرسه میتواند به آشنایی دانشآموزان با ادبیات منطقه خود اختصاص یابد اما فرصت طرح بوم برای پاسخ به نیازهای مغفول دیگر در بحث سبک زندگی، فرهنگ و هنر نیز است. البته برنامهریزی ویژه برنامه یا بوم در اختیار مدیران مدارس است و شورای مدرسه در این رابطه تصمیمگیری میکند و ما فعلا نمیتوانیم در این باره اظهار نظر کنیم.
پایان/