حجت نظری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ، با اشاره به جلسه عصر دیروز کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، اظهار کرد: این کمیسیون سه دستور جلسه داشت که یکی از آنها بررسی برنامههای مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برای سال جاری، دیگری بررسی برنامههای اداره کل مطالعات و برنامهریزی معاونت فرهنگی وا جتماعی شهرداری برای سال جاری و سومین موضوع، برنامههای رصدخانه شهر تهران برای سال 98 بود.
وی با بیان اینکه هر یک از مسئولان ذیربط در شهرداری گزارشی از حوزههای تحت نظر خود ارائه کردند، گفت: یکی از مصوبات جلسه کمیسیون فرهنگی این بود که در نیمه نخست آبان ماه سال جاری حوزههای مطالعاتی مربوط به فرهنگی و اجتماعی بازدیدی از رصدخانه شهر تهران داشته باشند تا به هم افزایی بیشتر حوزه های مطالعاتی یعنی حوزههایی که قرار است در موضوعات فرهنگی و اجتماعی به مطالعه بپردازند، منجر شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: طبق مصوبه دیگر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی تأکید شد رویکرد پایداری فرهنگی و اجماعی به عنوان دستور اصلی حوزه مطالعاتی در مدیریت شهری در صدر دستور کار قرار گیرد و تمام حوزهها در این راستا تلاش کنند رویکرد پایداری فرهنگی و اجتماعی اولویت آنها برای مطالعاتی که قرار است انجام شود، باشد.
وی ادامه داد: مصوبه دیگر کمیسیون نیز این بود که در امر مطالعات باید تفکیکی بین حوزهها و محتوای آنها قائل باشیم به این مفهوم که مطالعات فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر همپوشانی نداشته باشند؛ به عنوان مثال مطالعات مرکز مطالعات شهرداری با فعالیتها و برنامههای اداره کل مطالعات معاونت فرهنگی و اجتماعی نباید تداخل داشته باشد.
نظری خاطرنشان کرد: مصوبه دیگر کمیسیون این بود که همکاری بین حوزههای مختلف مطالعاتی به صورت جدی انجام شود و سامانه پژوهشیار حتما به عنوان مرجع اصلی تعامل بین حوزههای مطالعاتی مدنظر قرار گیرد. در این سامانه همه پژوهشهای حوزههای مختلف ثبت و مانع از موازی کاری و انجام پژوهشهای غیرکاربردی میشود. بنابراین میتواند به حفظ سرمایههای شهروندان تهرانی کمک بیشتری کند.
وی گفت: یکی از موضوعات خارج از دستوری که در جلسه کمیسیون فرهنگی مطرح شد نیز ارائه گزارش از روند اجرای مصوبه شورای شهر مربوط به ساماندهی مراکز آموزشی بود که توسط رئیس دانشکده علمی کاربردی ارائه و در نهایت رشتههای پیشنهادی آنها به کمیسیون اعلام شد. همچنین مشخص شد براساس مصوبه شورای شهر دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران در چهار مرکز و 151 رشته ساماندهی شده و خدماترسانی میکند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: موضوع دیگری که در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت دستورالعمل نحوه هزینه کرد ردیف بودجه کمک به مدارس بود که در نهایت این دستورالعمل به تأیید کمیسیون رسید و مقرر شد در اولین فرصت به مناطق ابلاغ شود تا در قالب شورای سیاستگذاری، ردیف بودجه مصوبه، هزینه شود.
پایان/