سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

معلمان از دومین هفته مهر و دانش‌آموزان بدون کتاب‌ می‌گویند

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
16 مهر

خبرنگار اجتماعی ، پس از انتشار مصاحبه احمدرضا امینی مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش که گفته بود، "توزیع کتاب‌های درسی مشکل ندارد و دانش‌آموزان سفارش نداده‌اند" برخی معلمان در گفت‌وگو با تسنیم  خبر دادند که با گذشت حدود 16 روز از مهر هنوز کتاب درسی در برخی مناطق تهران به دست دانش‌آموزان نرسیده است.

یکی از معلمان پایتخت با اشاره به اینکه دانش‌آموزان در برخی مناطق از شمال تا شرق پایتخت هنوز کتاب درسی ندارند به تسنیم گفت:‌ برای درس تفکر و سواد رسانه‌ای از کلاس 30 نفره، 26 نفر کتاب ندارند و این در حالی است که تدریس این درس کاملاً کتاب محور است، مدیر مدرسه هم چندین بار به منطقه رفته است اما هنوز مشکل کمبود کتاب حل نشده است و می‌‌خواهند کتاب‌ سال گذشته را بخرند تا حداقل دانش‌آموزان بدون کتاب نمانند یعنی از سه کلاس مدرسه، یک کلاس کتاب نداشتند.

این معلم معتقد است آموزش‌وپرورش به دلایل مالی کار توزیع کتاب‌های درسی را از کتاب فروشی‌ها گرفته و خودش عهده‌دار شده است.

دو نفر از والدین دانش‌‌آموزان از دو منطقه 8 و 14 تهران نیز از کمبود کتاب درسی در مدرسه فرزندشان می‌گویند آن هم در شرایطی که در سامانه ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی ثبت‌نام کرد‌ه‌اند.

با این وجود آموزش‌وپرورش همچنان معتقد است که کتاب به اندازه کافی موجود است و علت اینکه این وزارتخانه توزیع کتاب‌های درسی دوره متوسطه دوم را در اختیار گرفته است، پرهیز از اسراف بوده است.

احمدرضا امینی مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش در این رابطه به تسنیم گفت: باید بدانیم کجا مشکل دارد تا بررسی کنیم که آیا واقعاً مدرسه با مشکل کمبود کتاب مواجه است یا خیر.

وی در پاسخ به این پرسش که امسال به دلیل اینکه آموزش‌وپرورش توزیع کتاب‌های درسی دوره متوسطه دوم را عهده‌دار شد، در سیستم توزیع مشکل ایجاد شده است، گفت: سال‌های گذشته که به کتاب فروشی‌ها کتاب می‌فرستادیم با تیراژ بالایی تولید می‌شد یعنی اگر 10 هزار کتاب فروشی داشتیم، به ازای هر کتاب‌فروشی 5 سری کتاب اضافه برای هر پایه می‌دادیم که رقم بالایی اسراف و مرجوع می‌شد.

امینی ادامه‌ داد: ما باید روی تولید و توزیع کتاب‌های درسی مدیریت داشته باشیم تا اسراف نشود و اصول کار این است که دانش‌آموز به موقع در مدرسه ثبت‌نام و سفارش کتاب را ثبت کند تا آن را تحویل بگیرد، از 20 فروردین کار را شروع کردیم و تا الان سامانه برای دانش‌آموزان باز است تا اگر سفارش نداده‌اند اقدام کنند.

مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش عنوان‌کرد: در دوره متوسطه دوم به جز 4 رشته نظری حدود 40 رشته فنی و 140 رشته کاردانش داریم که نمی‌توان بدون برنامه برای آنها کتاب تولید و توزیع کرد از سوی دیگر  یارانه ویژه‌ای را برای توزیع کتاب ارزان قیمت در نظر می‌گیریم و صحیح نیست کتاب‌های درسی را بدون نظارت و حساب و کتاب توزیع کنیم البته حساب و کتاب ما اسراف بیش از حد است و نمی‌خواهیم خیلی هم سخت بگیریم.

به نفع دانش‌آموزان کار کردیم

وی در پاسخ به این پرسش که برخی معلمان می‌گویند توزیع کتاب‌های درسی برای آموزش‌وپرورش سود اقتصادی دارد؟ عنوان‌کرد: خیر اینگونه نیست و ما به نفع دانش‌آموزان کار کردیم، سال گذشته 17.5 درصد حق توزیع برای بیرون می‌دادیم که امسال به 11.5 درصد رسید و به نفع دانش‌آموز صرفه جویی شد، آیا درست است این همه کتاب چاپ شود و برخی مرجوع و منسوخ شوند؟

امینی در پاسخ به این پرسش که شما معتقدید دانش‌آموزان بی‌توجهی‌ و در سامانه ثبت‌نام نکرده‌اند مگر می‌شود کل یک کلاس درس بی‌توجهی کرده باشند؟ گفت:‌ برخی دانش‌آموزان هنوز ثبت سفارش نکرده‌اند، امسال دانش آموزان دوره متوسطه دوم در شاخه نظری هم از طریق ثبت نام اینترنتی کتاب‌های درسی را سفار ش دادند و از بهمن سال گذشته به کل استان‌ها بخشنامه کردیم و از 20 فروردین سامانه فعال و به مدارس و خانواده ها اطلاع رسانی شد با این وجود برخی سفارش را ثبت نکرده‌اند.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی