روانشناسی و علوم تربیتی
فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری رضایت زناشویی عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم. بر طبق تعریف، رضایت زناشویی به عنوان عملکرد و رفتار مناسب زوجین بر اساس وظایف سنتی و عرفی و قانونی تعیین شده برای هر کدام از آنان در قالب قانون خانواده و خرده فرهنگ است (نقل دانایی، 1391).
هر چند بسیاری از تفاوت های شخصیتی طبیعی است و به تفاوت زیادی در رضایت مندی از رابطه منجر نمی شود، ولی دو مورد خاص وجود دارد که مشخص شده است تأثیر زیادی بر مشکلات ارتباطی و طلاق دارند و به نوعی این مشکلات را پیش بینی می کنند: یکی ناتوانی در تنظیم عواطف منفی (عصبی بودن) و دیگری سبک دلبستگی همراه با ناامنی (هالفورد، 1384) پژوهش عطّاری و همکاران (1385) نشان داد که عامل شخصیت روان رنجورخویی و رضایت زناشویی با هم رابطه منفی دارند و در مقابل عوامل شخصیتی شامل برون گرایی، توافق و وجدانی بودن با رضایت زناشویی رابطه مثبت دارند.
عطاری و همکاران (1384) بیان می کنند که سطح هیجان خواهی زن و شوهر صرف نظر از همسانی و ناهمسانی هیجان خواهی آن ها، سازگاری زناشویی را به طور منفی تحت تأثیر قرار می دهد. آن ها در تبیین این مسئله به این موضوع اشاره کرده اند که از آن جا که ازدواج قراردادی طولانی مدت است که با انعقاد آن محدودیت هایی برای افراد ایجاد می گردد، این محدودیت ها برای افراد هیجان خواه به راحتی قابل پذیرش نیست و لذا سازگاری و رضایت از ازدواج در این افراد کاهش می یابد.
فهرست مطالب
تعریف نظری رضایت زناشویی تعریف عملیاتی رضایت زناشویی فصل دوم پیشینه تحقیق و مبانی نظری رضایت زناشویی
1 1 تعریف واژهها و مفاهیم 1
1 2 رضایت زناشویی 9
2 16 1 تعریف رضایت زناشویی 9
2 16 2 عوامل تعیین کنندهی موفقیّت ازدواج و رضایت زناشویی 10
1 3 پژوهشهای انجام شده در ارتباط با موضوع 24
2 17 1 پژوهش هاي انجام شده در كشور 24
2 17 2 پژوهش هاي خارجي 31
پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی