سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق داده کاوی 7

دسته بندي: مقالات
11 بهمن
کامپیوتر و IT

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق کامپیوتر

مبانی نظری و پیشینه تحقیق داده کاوی 7


دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق داده کاوی بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید

مقدمه مبانی نظری داده کاوی

در طول دهه گذشته با پیشرفت روزافزون کاربرد پایگاه داده ها، حجم داده های ثبت شده به طور متوسط هر 5 سال 2 ‏برابر می شود. در این میان سازمان هایی موفقند که بتوانند حداقل 7% داده هایشان را تحلیل کنند. تحقیقات انجام یافته نشان داده است که سازمان ها کمتر از یک درصد داده هایشان را برای تحلیل استفاده میکنند. بنابر اعلام دانشگاه MIT دانش نوین داده‌کاوی یکی از ده دانش در حال توسعه ای است که دهه آینده را با انقلاب تکنولوژیکی مواجه می سازد. این تکنولوژی امروزه دارای کاربرد بسیار وسیعی در حوزه های مختلف است به گونه ای که امروزه حد و مرزی برای کاربرد این دانش در نظر نگرفته و زمینه های کاری این دانش را بسیار گسترده می دانند. (محمدی‌پور، 1388)‏

برای اولین بار در سال 1989 ‏توسط دکتر گئورگی پیاتتسکی شاپیرو معرفی شد. از آن زمان تاکنون کنفرانس های سالانه منظمی در خصوص داده‌کاوی و کشف دانش برگزار گردیده است. دانش داده‌کاوی که نام آن نیز از استخراج معدن گرفته شده است با زدودن متعلقات غیرضروری داده ها و استخراج روابط سودمند در آنها، روابط پیچیده بین داده ها را آشکار کرده و راه را جهت تصمیم‌گیری هموار می نماید. پس از ورود مفهوم داده‌کاوی به حیطه هایی چون مدیریت ارتباط با مشتری، اکنون داده‌کاوی در بسیاری از زمینه های مختلف کاربرد دارد. (محمدی‌پور، 1388)

تعاریف داده‌کاوی
تاکنون تعاریف متفاوتی از داده‌کاوی ارائه شده است؛ ولیکن تعریفی که در اکثر مراجع به اشتراک ذکر شده عبارت است از "استخراج اطلاعات و دانش و کشف الگوهای پنهان از یک پایگاه داده های بسیار بزرگ و پیچیده". داده‌کاوی یک متدولوژی بسیار قوی و با پتانسیل بالا می باشد که به سازمان‌ها کمک می کند که بر مهمترین اطلاعات از مخزن داده های خود تمرکز نمایند. داده‏کاوی به فرایند استخراج اطلاعات نهفته، قابل فهم، قابل تعقیب از پایگاه داده ‏های بزرگ و استفاده ‏از آنها در تصمیم‌گیری های تجاری مهم اطلاق می شود. داده‌کاوی، مجموعه ای از روش‌ها در فرایند کشف دانش است که برای تشخیص الگوها و رابطه های نامعلوم در داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. (تقوا و همکاران، 1388)

به‌عبارت دیگر، داده‌کاوی پل ارتباطی میان علم آمار، علم کامپیوتر، هوش مصنوعی، الگوشناسی، فراگیری ماشین و بازنمایی بصری داده می باشد. داده‌کاوی فرآیندی پیچیده جهت شناسایی الگوها و مدل های صحیح، جدید و به صورت بالقوه مفید، در حجم وسیعی از داده می باشد؛ به طریقی که این الگوها و مدل‌ها برای انسان ها قابل درک باشند. داده‌کاوی به صورت یک محصول قابل خریداری نمی‌باشد، بلکه یک رشته علمی و فرآیندی است که می بایست به صورت یک پروژه تعریف گردد و در قدم های از پیش تعیین شده و برنامه‌ریزی شده پیاده‌سازی شده و کنترل شود.

در تعریفی دیگر داده‌کاوی شناسایی الگوهای صحیح، بدیع، سودمند و قابل درک از داده های موجود در یک پایگاه داده است که با استفاده از پردازش‌های معمول قابل دستیابی نیستند. هدف اصلی داده‌کاوی؛ پیش‌بینی است. (محمدی‌پور، 1388)


داده‌کاوی، عبارت است از اقتباس یا استخراج دانش از مجموعه ای از داده ها است. به بیان دیگر، داده کاوی فرایندی است که با استفاده از تکنیک‌های هوشمند، دانش را از مجموعه ای از داده ها استخراج می کند. دو هدف اساسی و عمده تکنولوژی داده‌کاوی؛ پیش‌بینی و تشریح است: (خلیلی‌نژاد و مینایی، 1388)


1- ‏داده‌کاوی پیشگویی‌کننده: در این روش با استفاده از مجموعه داده ها، مدل‌هایی را برای توضیح سیستم تولید می کند که با استفاده از آنها می توان عملکرد متغیرهای مختلف را پیش‌بینی کرد. بنابراین، هدف از داده‌کاوی پیش‌بینی کننده، تولید مدلی است که با استفاده از کد اجرایی وظایفی چون پیش‌بینی، رتبه‌بندی و تخمین را انجام دهد.


2- ‏داده‌کاوی توصیفی: اطلاعات جدید و غیربدیهی را بر اساس مجموعه های داده ای در دسترس تولید می کند که الگوهای رفتاری متغیرها را تشریح می کند. هدف داده‌کاوی تشریحی دستیابی به درکی کامل از سیستم تحت بررسی با استفاده از الگوهای پنهان در آن و روابط درون مجموعه های داده ای است.


فهرست مطالب

مبانی نظری در مورد داده کاوی

2-5 مبانی نظری داده کاوی 11
2-5-1 مفهوم داده کاوی 11
2-5-2 تعاریف داده کاوی 11
2-5-3 الگوریتمهای داده کاوی 13
2-5-4 تکنیکهای داده کاوی 14
2-5-5 گامهای اجرایی کشف دانش در داده کاوی 16
2-5-6 فرآیند داده کاوی 18
2-5-7 کاربردهای داده کاوی 21
2-5-8 نقش داده کاوی در مدیریت ارتباط با مشتریان 23
2-6 پیشینه تحقیق 28
2-7 مزایای بکارگیری داده کاوی در مدیریت ارتباط با مشتریان مبتنی بر تلفن همراه 36
2-8 محدودیتهای بکارگیری داده کاوی در مدیریت ارتباط با مشتریان مبتنی بر تلفن همراه 39

پیشینه تحقیق در مورد داده کاوی

منابع


توضیحات:
فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc


قيمت فايل:24000 تومان
تعداد صفحات:44
تعداد اسلايدها:44
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی