مدیریت
نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق مسیر شغلی یا کارراهه می باشد. واژه مسیر شغلی یا كارراهه شغلی معنیهای بسیاری دارد. معروفترین تعریف آن به معنای پیشرفت (فرد در شغلش به سمت بالا میرود)، یک تخصص (فرد مسیر شغلیاش را در زمینه پزشکی انتخاب کرده است)، یا ثبات در طی زمان (مسیر شغلی نظامی) است. برای اهداف ما، مسیر شغلی به عنوان "الگوی تجربیات مربوط به کار که مراحل زندگی شخص را در بر میگیرد" تعریف میشود (دیسنزو و رابینز ، 1388: 341).
توسعه مسیر شغلی به اثربخشی شغل در بلند مدت و موفقیت سازمانی کارکنان نگاه میکند. در مقایسه با آن، توسعه کارکنان بر روی اثربخشی یا عملکرد در چارچوبهای زمانی متوسط یا نیمه متوسط تمرکز دارد. این دو مفهوم پیوند نزدیکی دارند، آموزش و توسعه کارکنان باید با توسعه مسیر شغلی افراد در سازمان همخوانی داشته باشد. اما یک برنامه مسیر شغلی موفق، برای انطباق تواناییها و انتظارات فردی با نیازهای سازمانی باید کارکنان را برای نیازهای بلندمدت سازمان آماده کند و به تغییرات پویایی که در گذر زمان رخ میدهد، بپردازد (دیسنزو و رابینز، 1388: 343).
نمونه پیشینه تحقیق در مورد مسیر شغلی یا كارراهه شغلی
مجید صمیمیت درپایاننامه کارشناسی ارشد خود با عنوان "ميزان مهارتهای مديريتی بر توسعه مسير شغلی مديران و ارائه الگوی مناسب جهت ارتقاء آنها در شركت راهآهن جمهوری اسلامی ايران" به بررسی رابطه بین مهارتهای مدیران و توسعه مسیر شغلی پرداخت. یافتههای تحقیق گویای آن است که باید ترتیبی اتخاذ نمود تا با برنامهریزی مدون و شناسایی نیازهای آموزشی نسبت به برگزاری دورههای آموزشی جهت بهبود مهارتهای فنی،انسانی و ادراکی مدیران در راستای توسعه مسیر شغلی کارکنان اقدام نمود.
فهرست مطالب
2-18- مبانی نظری تحلیل مفهوم مسیر شغلی (کارراهه)
2-18-1- تعریف مسیر شغلی 2
2-18-2- توسعه مسیر شغلی 3
شکل 2-8 : مدل توسعه مسیر شغلی 4
2-18-3- توسعه مسیر شغلی در مقایسه با توسعه کارکنان 5
2-18-4- انواع مسیرهای شغلی 5
2-18-5- مراحل سنتی مسیر شغلی 6
2-18-6- مراحل برنامه ریزی مسیر شغلی 8
2-19- سوابق تحقیق 10
منابع و مأخذ 15
منابع