سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری ارزیابی تطبیقی فرهنگ سازمانی در مدارس متفاوت

دسته بندي: مقالات
17 دی
مدیریت

این نوشتار در مورد مبانی نظری و پیشینه تحقیق فرهنگ سازمانی است که هدف از آن مقایسه فرهنگ سازمانی مدیران و معلمان مدارس خاص و مدارس عادی شهرستان بندرعباس می باشد.


فرهنگ سازماني موضوعي است كه به‌تازگي در دانش مديريت و در قلمرو رفتار سازماني راه يافته است. فرهنگ از ديرباز براي شرح كيفيت زندگي جامعه انساني به كار برده مي‌شود. ولي درباره فرهنگ سازماني آنچه مربوط به كار و رفتار مردمان در سازمان است كمتر سخن گفته شده است (رضوانی ،1379). از تركيب دو واژه فرهنگ و سازمان انديشه‌اي تازه پديد آمده است كه هيچ‌يك از آن دو واژه اين انديشه را در بر ندارد. سازمان يك استعاره براي نظم و تربيت است درحالي‌كه عناصر فرهنگ نه منظم هستند و نه با نظم.

فرهنگ كمك مي‌كند تا درباره چيزي جداي از مسائل فني در سازمان سخن گفته شود و باعث مي‌شود نوعي از روان همراه با نوعي رمز و راز پديد آيد. بنابراين مي‌توان گفت فرهنگ در يك سازمان مانند شخصيت در يك انسان است( شاین ، 1382). فرهنگ سازماني پديده‌اي است كه در سازمان است و همه اعضاء اتفاق نظر دارند كه يك دست ناپيدا افراد را در جهت نوعي رفتار نا مرئي هدايت مي‌كند. شناخت و درك چيزي كه فرهنگ سازمان را مي‌سازد، شيوه ايجاد و دوام آن به ما كمك مي‌كند تا بهتر بتوانيم رفتار افراد در سازمان را توجيه كنيم.


برای فرهنگ سازمانی طبقه بندی گوناگونی انجام گردیده است از تقسیم بندی هایی که در زمینه فرهنگی سازمانی ارائه شده و شاید جامع ترین آنها باشد تقسیم بندی کوئین و کرث می باشد که آنها فرهنگ سازمانی را از ارزش های اصلی، مفروضات، تفسیرات و رویکردهایی که ویژگی های یک سازمان را مشخص می کنند می دانند که در چهارگونه فرهنگ سازمانی نمایان می شود. این چهارگونه شامل فرهنگ سلسله مراتبی، فرهنگ عقلایی، فرهنگ ایدئولوژیک و فرهنگ توافقی می باشند و یکی دیگر از تقسیم بندی ها که در زمینه فرهنگ سازمانی ارائه شده و این تحقیق نیز با تکیه بر آن انجام گرفته است تقسیم بندی دانیل دنیسون می باشد. 8 مولفه عمده سازمانی را که در هر یک از انواع فرهنگ های سازمانی وضعیت خاصی دارند، معرفی کرده اند که عبارتند از خلاقیت و نوآوری، خطرپذیری، توجه به جزئیات، توجه به ره آورد، تاثیر نتایج تصمیمات کارکنان، توجه به تیم، جاه طلبی و شهرت طلبی، پایداری.


با توجه به اینکه فرهنگ سازمانی از مفاهیم مهم در سازمان ها خصوصاً سازمان آموزش و پرورش است و از طریق شناخت فرهنگ سازمانی مدارس راهنمایی عادی و خاص می توان هنجارها و رفتار مدیران، معلمان و همچنین دانش آموزان را در این مدارس پیش بینی نمود و با توجه به اینکه فرهنگ سازمانی مدارس از فرهنگ کلی تر یعنی فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش تاثیر می پذیرد و انجام این تحقیق می تواند جهت شناخت فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش نیز مفید باشد و در این راستا راهگشا باشد به این دلیل این موضوع انتخاب شده است. بر این اساس این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوال اساسی است که تفاوت فرهنگ سازمانی مدارس خاص و مدارس عادی در شهر بندرعباس چگونه است؟ و به عبارتی به مقایسه فرهنگ سازمانی مدارس خاص و مدارس عادی شهر بندرعباس پرداخته شده است.


فهرست مطالب
چکیده 1

فصل دوم : پیشینه ی تحقیق
مقدمه 12
2-1- مبانی نظری تحقیق 12
2-1-1- مفهوم فرهنگ سازمانی 12
2-1-2- تعريف فرهنگ سازماني 13
2-1-3- ويژگيهاي فرهنگ سازماني 14
2-1-5- عوامل و اجزا فرهنگ سازمانی: 20
2-1-6- چگونگي شكل‌گيري و تداوم فرهنگ سازماني 23
2-1-7- فرآيند تغيير فرهنگ سازماني 25
2-2- نقش فرهنگ 28
2-3- فــــرهنگ مشتـــرك (غالب) و پاره ‌فرهنگ هــــا 30
2-4- فــــرهنگ سالم و فــــرهنگ بیمار 31
2-6- عوامل مؤثر بر فــــرهنگ سازمان 35
2-7- انــــواع فــــــرهنگ سازمـــان 37
2-8- الگوی نوع شخصیت مدیریت 42
2-9- سير تاريخي مطالعات فرهنگ سازماني 43
2-10- فرهنگ قوي و فرهنگ ضعيف 46
2-11- مشخصات فرهنگ قوي و ضعيف 49
2-12- تفاوت فرهنگهای قوی یا ضعیف 51
2-13- روش‌هاي تشخيص جنبه‌هاي فرهنگ 53
2-2- پیشینه تحقیق 59

منابع

قيمت فايل:35000 تومان
تعداد صفحات:77
تعداد اسلايدها:77
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی