حقوق
این تحقیق تحت عنوان «مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در حقوق موضوعه ایران» میباشد . که ابتدا مهمترین قوانین قبل و بعد از انقلاب در خصوص مسئولیت کیفری شخص حقوقی بررسی می شود و پس از آن مسئولیت کیفری فردی تشریح می شود.مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قوانین مختلف بصورت کامل صحبت می شود و در آخر نیز نیز مسئولیت شخص حقوقی در پرداخت دیه بررسی می شود.
نظام کیفری کشور ما تا قبل از تصویب قانون جرائم رایانهای به معنای اخص و قانون مجازات اسلامی 1370 به معنای اعم، هیچ گاه به صراحت مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی را پیش بینی نکرده بود . به قول دکتر اردبیلی «طبع فرد مدارانه قوانین کیفری مانع از آن بوده است که تکالیف مقرر در قانون به گروه یا جمع واحدی تسری پیدا کند» و رویه قضایی نیز تا قبل از تصویب قانون جدید، هر جا سخن از شخص در مقررات کیفری به میان آورده مخاطب را انسان های طبیعی شناخته است.
ولی در عین حال حتی تا قبل از تصویب قانون مجازات اسلامی مصوب 92 و قانون جرائم رایانهای نیز در قوانین قبل و بعد از انقلاب به مواردی برمیخوریم که مجازات اشخاص حقوقی پیش بینی شده است. البته قول قانونگذار مبنی بر دادن مسئولیت کیفری به اشخاص حقوقی در همه موارد یکسان نیست، زیرا در بعضی موارد مسئولیت و کیفر جرایم اشخاص حقوقی را متوجه خود شخص حقوقی نموده و در بعضی موارد این مسئولیت را متوجه اشخاص حقیقی (مدیران شخص حقوقی) میداند.
فهرست مطالب
مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در حقوق موضوعه ایران
2-1- مهمترین قوانین قبل و بعد از انقلاب در خصوص مسئولیت کیفری شخص حقوقی
2-2- مسئولیت کیفری فردی
2-3- مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قوانین مختلف
2-3-1- بررسی مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قانون مجازات اسلامی جدید
2-3-2- نحوة تعیین مجازات برای اشخاص حقوقی در قانون جدید
2-3-3- جزای نقدی اشخاص حقوقی
2-3-4- انحلال و مصادره اموال شخص حقوقی
2-4- مسئولیت شخص حقوقی در پرداخت دیه
نتیجهگیری
فهرست منابع و مآخذ
منابع فارسی
الف) کتب
ب) مقالات، جزوات و پایاننامه
ج) قوانین
منابع انگلیسی