مدیریت
هوش اجتماعی عبارت است از توانایی برقراری روابط بین فردی در گروه و همکاری با دیگران، استفاده از توان ذهن و جسم برای برقراری ارتباط با دیگران و درک بهتر آنان، کسب این نگرش که دیگران را برای رشد و توسعه روابط بین فردی و رفتار دوستانه تشویق کنید و آگاهی از اینکه چگونه با دیگران دوست شده و آن را حفظ کنیم. هوش اجتماعی خاصیت ویژه ای است که علت توفیق ما در ارتباط اجتماعی است و با آموزش یا مطالعه به دست نیامده است. در حقیقت ایجاد روابط سالم یا به دیگر سخن سیاست برقرار کردن رابطه یک توان خاص و ارجمند است (بوزان، 1384).
نمونه پیشینه پژوهش درباره هوش اجتماعی
رضايي (1389) در پژوهش خود با عنوان «مقياس هوش اجتماعي ترومسو: ساختار عاملي و پايايي نسخه فارسي مقياس در جامعه دانشجويان» پي برد که 1- خرده مقياس هاي هوش اجتماعي به طور معني داري با همديگر همبسته هستند. با اين حال اين همبستگي ها در سطح ضعيف و متوسط بودند. 2- سن با خرده مقياس هاي پردازش اطلاعات اجتماعي و مهارت-هاي اجتماعي رابطۀ معني داري نداشت. امّا با نمرات خرده مقياس آگاهي اجتماعي همبستگي ضعيف و معني داري مشاهده مي شود. 3- تفاوت معني داري بين دانشجويان زن و مرد در خرده مقياس هاي هوش اجتماعي وجود ندارد.
فهرست مطالب
1-1. تعاريف مفهومي و عملياتي اصطلاحات تحقيق 3
تعاريف مفهومي هوش اجتماعی تعاريف عملياتي هوش اجتماعی فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد هوش اجتماعی
2-1. مقدمه: 14
2-2. مبانی نظری و ادبیات تحقیق 14
2-2-1. هوش اجتماعی 14
1. هوش اجتماعي از ديدگاه بار- اون: 25
2. هوش اجتماعي از ديدگاه گاردنر 26
3. هوش اجتماعي از ديدگاه هچ و گاردنر 27
4. هوش اجتماعي از ديدگاه آلبرشت 27
5. هوش اجتماعي از ديدگاه سيلورا، مارتين يوسن و داهل 30
6. هوش اجتماعي از ديدگاه گلمن 32
2-3. مؤلفه های هوش اجتماعی از دید صاحب نظران 34
2-4. ویژگیهای هوش اجتماعی: 35
2-5. عوامل موثر بر پرورش هوش اجتماعی 38
2-8. پیشینه تحقیق در مورد هوش اجتماعی: 2-8-1. تحقيقات انجام شده هوش اجتماعی در داخل 2-8-2. تحقيقات انجام شده هوش اجتماعی در کشورهای خارجی
2-9. نتیجه گیری
منابع و مآخذ .