مدیریت
دانلود مقاله رشته مدیریت امکان سنجی اجرای بودجه ریزی عملیاتی در سازمان های رویه ای پیامدمحور (مطالعه موردی: آموزش و پرورش و مدارس شهر مهاباد)
عنوان انگلیسی:
Testing the feasibility of performance of operational budgeting in procedural outcome-oriented organizations
چکیده
هدف از این پژوهش، امکان سنجی اجرای بودجه ریزی عملیاتی در آموزش و پرورش شهر مهاباد بود. پژوهش حاضر از نظر روش و نوع، پیمایشی و از لحاظ هدف، كاربردی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر، مدیران، معاونین و کارکنان مالی آموزش و پرورش و مدارس شهرستان مهاباد بود كه براساس آخرین آمار بدست آمده 59 نفر بود. به دلیل محدود بودن جامعه آماری کل جامعه به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط اساتید صاحب نظر در رشته مدیریت تایید شد. پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ تایید گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که امکان اجرای بودجه ریزی عملیاتی در آموزش و پرورش شهر مهاباد وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که توان ارزیابی عملكرد، توان نیروی انسانی، برنامه استراتژیک سازمان، سادگی و قابل فهم بودن برنامه ها، کارایی و اثربخشی لازم، طبقه بندی بودجه در جهت پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی می باشد. همچنین آموزش و پرورش و مدارس شهر مهاباد از نظر فنی، توان لازم جهت پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی را دارد.
واژه های کلیدی:
بودجه بودجه ریزی عملیاتی مهاباد
مقدمه
یکی از اشکالات اساسی نظام بودجه ریزی کشور غیر عملیاتی و شفاف نبودن می باشد که هزینه های زیادی را به کشور تحمیل کرده است که از آن جمله می توان به کسری بودجه سالیانه چندهزار میلیارد تومانی دولت اشاره کرد. در حال حاضر بیش از 60 درصد حجم بودجه سالیانه کشور به شرکت ها و موسات دولتی اختصاص دارد که موجب ریخت و پاش های فراوان سالانه انها شده، که با تنظیم بودجه عملیاتی و شفاف، انتظار می رود این هزینه ها به حداقل ممکن کاهش یابد. از این رو، تنظیم بودجه عملیاتی از سال 1385 در دستور کار دولت جدید و به خصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قرار گرفته و برای اولین بار، دولت برنامه اجرایی خود را به همراه لایحه بودجه سال 1385 به مجلس شورای اسلامی تقدیم نمود (مرادی و همکاران، 1391).
براساس تعاریفی كه از بودجهریزی عملیاتی عنوان شده است، عبارت است از برنامه سالانه به همراه بودجه سالانه که رابطه میان میزان وجوه تخصیص یافته به هر برنامه و نتایج به دست آمده از آن برنامه را نشان میدهد. این بدان معنی است که با هر میزان مخارج انجام شده در هر برنامه، باید مجموعه معینی از اهداف تأمین شود. (پناهی، 1384، 11) بودجه ریزی عملیاتی، برنامه راهبردی سازمان با توجه به اهداف و ماموریت های آن است که فرایندی را جهت تبدیل داده های قابل سنجش به اطلاعات معنی دار در خصوص نتایج برنامه ها فراهم می آورد. (ملکرز و ویلابی، 2000) بودجه ریزی عملیاتی به دنبال ایجاد پیوند میان شاخص های عملکرد و تخصیص منابع است هر چند چنین پیوندهایی اغلب ضعیف هستند ولی می توانند سیاست گذاری بودجه ای را تسهیل و نظارت و قانون گذاری بر نتایج و دستاوردهای مرتبط با مخارج عمومی را افزایش دهند. (دیاموند، 2002، 12)
فهرست مطالب
چكیده
مقدمه
روش تحقیق
یافته ها
شاخص های توصیفی آزمون کولموگروف-اسمیرنوف آزمون فرضیه اصلی
آزمون فرضیه فرعی اول
آزمون فرضیه فرعی دوم
آزمون فرضیه فرعی سوم
آزمون فرضیه فرعی چهارم
آزمون فرضیه فرعی پنجم
آزمون فرعی ششم
آزمون فرضیه هفتم
بحث و نتیجه گیری
منابع