معماری و عمران
نام فایل : کارآموزی ، کهرنگ لاستیک
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 92
حجم : 29 مگابایت
مقدمه :
وسعت سازمانها و موسسات موجب مي شود كه مدير نتواند به همه امور بخصوص امور جزئي تر، نظارت و رسيدگي كند و ناچار بايد قسمتي از اختيارات خود را به افراد واجد شرايط واگذار كند . هر قدر وسعت سازمان بيشتر شود و بر تعداد كاركنان افزوده گردد ، مدير موظف است اختيارات بيشتري را واگذار كند و به ديگران هم در مديريت نقش دهد و اين تفويض اختيار در حاليكه افزايش بازدهي و ازدياد علاقه بانجام كار را در ديگران ايجاد كند باعث تكامل افراد و تربيت نيروي انساني مورد نياز و بهبود روابط انساني در سازمانها مي گردد.
تفويض اختيار باعث هرچه بيشتر تقسيم شدن كار و انجام درست تر و دقيق تر آن شده و مانع اتلاف وقت مديران در امور غير لازم مي شود. براي تحقيق اهداف سازمان تفويض اختيار را بايد شناخت و نتايج اختيار ضروري بوده و بايستي به اصول تفويض اختيار توجه كافي مبذول گردد تا موانع برقراري آن به راحتي از پيش پا برداشته شود. از سوي ديگر تفويض اختيار فرصت مناسبي به افراد كم تجربه مي دهد.
گريس آرگريس مي گويد « مديران بايد كاركنان را به قبول مسئوليتهاي بيشتر تشويق كنند و شرايط انعطاف پذيري را براي رسيدن آنها به بلوغ و كمال فراهم آورند.( گري دسلر، 1373)
براي اين منظور بايد متذكر شد كه يكي از مهمترين كوششهاي انساني ، مديريت است زيرا همه مديران در همه رده ها و در همه گونه سازمان وظيفه بنيادي طراحي و يا نگهداشتن محيطي را بر عهده دارند كه در آن افراد از راه همكاري و به گونه اي گروهي، بتوانند ماموريتها و هدفهاي برگزيده اي را به اجرا درآورند و به سخن ديگر مديران اين مسئوليت را بر عهده دارند تا فرصتي پديد آورند كه افراد بتوانند بهترين همكاري را براي رسيدن گروه به هدفهاي خود ارائه دهند.
در اين تعريف مديريت نوعي كوشش و همكاري دسته جمعي خوانده شده و بر خلاف تعريفهاي ديگر بر وجه اشتراك و مساعدت و به وجود آوردن محيطي مناسب براي شكوفايي فرد و درنهايت سازمان تاكيد شده است.
فصل اول
آشنایی با مکان کار آموز
کارخانه لاستیک کهرنگ
شرکت لاستیک کهرنگ (سهامی خاص) در سال 1360 توسط جمعی از سرمایه گزاران با مشکلات فراوان و زحمات طاقت فرسایی تاسیس شد .
برای پایه گذاری این واحد صنعتی که در واقع کشور را صاحب صنعت لاستیک کرده است بالغ بر 18 میلیون دلار ارز و 65 میلیارد ريال سرمایه ريالی توسط سهامداران شرکت تامین و هزینه شده است .
این کارخانه در زمینی به مساحت 90 هزار متر مربع در شهرک صنعتی اشترجان (کیلومتر 6 جاده اصفهان – ذوب آهن)احداث شده است . سالن تولید کارخانۀ سوله ای به مساحت 12 هزار متر مربع و زیر بنای تاسیسات و سرویس های اداری و انبارها بیش از 6 هزار متر مربع می باشد .
کارخانه با بهره گیری از یک کوره بمبوری و چهار دستگاه پرس قادر است روزانه 60 تن انواع لاستیک و معمولی تولید کند که از این میزان 18 تن لاستیک منجید دار است .این شرکت با انتخاب و خرید تکنولوژی منجید دار و با کیفیت بالا وارد بازار گردیده که علاوه بر تامین نیازهای داخلی قادر به صدور 30 درصد از محصولات خود به کشورهای همجوار و کهرنگ ی میانه و اروپا می باشد و با تولید سالینه 30 هزار تن محصول علاوه بر صرفه جوئی سالیانه حدود 20 میلیون دلار باعث ایجاد اشتغال گردیده که خود نیز بخش مهمی از اهداف عالیه این شرکت بوده است همچنین به دلیل ارتباط قوی با سازندگان اروپائی و استفاده از ماشین آلات مدرن و کادر ورزیده فنی و تکنولوژی پیشرفته روز قادر به ارائه و انتقال دانش فنی به تولید کنندگان محترم داخلی نیز می باشد .
مدیریت شرکت به عهده هفت نفر اعضای هیئت مدیره است که مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره نیز از بین همین افراد می باشند و همچنین دو نفر به عنوان بازرس شرکت مسئولیت بررسی درآمد و هزینه ها را بعهده دارند .
در کارخانه لاستیک انواع محصولات لاستیکی فندر تولید می شود این لاستیک به دو دسته عمده یعنی لاستیک معمولی و لاستیک منجید دار تقسیم می شود .
لاستیک معمولی شامل انواع فندر جات و لاستیک لاستیکی مصرفی دیگر است که غالباً احتیاجی به اینکه دردستگاه منجید دار برود ندارد(به دلیل مصرفی بودن باید هزینه های تولید آن کم شود وبا قیمت ارزان ومناسب دردسترس مردم قراربگیرد)
در کارخانه چهار دستگاه پرس وجود دارد و تا از آنها بصورت دبل و دو تای دیگر بصورت تک لقمه کارمی کند ولی از نظر نوع تولید و امکان استفاده از قالبهای مختلف ، هر چهار دستگاه پرس یکسان می باشند .
روند کلی تولید :
به صورت کلی مواد اولیه پس از اینکه آزمایشگاه را از آزمایش و تائید نمود در بچ پلنت تخلیه و بارگیری می گردد سپس طبق فرمول خاصی ترکیب شده و وارد کوره بمبوری می شود . پس از بمبوری مواد، حبابهای کامپاند در قسمتهای غلطک خارج شده و توسط خطوط (فورهارت)وارد دستگاههای شکل دهی (پرس ها)می شود و بسته به نوع قالب پرس شده و به شکل قالب مورد نظر در می آید سپس حباب های لبه آنها توسط هواگیری از بین می رود و وارد گرمخانه می شود و پس از پخت توسط پرسنل کنترل کیفیت جمع آوری و بسته بندی می شوند .
آزمایشگاه :
یکی از قسمتهای مهم کارخانه می باشد و وظیفه این قسمت کنترل و آنالیز مواد اولیه ، آنالیز محصول خارجی ،کنترل سختی آب کارخانه ،تعیین دانسیته و... می باشد
مواد اولیه ورودی باید حتماً از نظر درجه خلوص و آنالیر مواد موجود در آن آنالیز گردد .
ترکیب بندی مواد اولیه طبق یک فرمول که همان آنالیز نهائی است تعیین می گردد بنابراین آنالیز برای تغییر در ترکیب مواد اولیه بسیار مهم و اساسی می باشد .
واحد بچ پلنت :
پس از تائید مواد اولیه توسط آزمایشگاه مواد در ها پرهای بچ پلنت تخلیه و توسط نوار نقاله ها و والوار تورها در سیلوی مربوطه بارگیری می شود .
طبق فرمول شیمیایی ه قبلاً صحبت کردیم مواد اولیه به نسبت وزنی مشخص با هم ترکیب شده وپس از میکس شدن توسط سک میکسط بزرگ به سیلوی شارژ روزانه وارد گردیده و آماده بمبوری می گردد .
تمام مراحل تخلیه ،توزین ،ترکیب مواد ،میکسرتوسط
PLC
کنترل می گردد.
کوره بمبوری :
قبل از ادامه بحث ابتدا در مورد انواع کوره ها و ساختمان آن صحبت می کنیم و سپس به ادامه بحث می پردازیم :
توضیح کامل راجع به سیستم فرایند تولید در کارخانه :
مواد پس از انبار شدن در قسمت بایگانی مواد وزن می شوند پس از عملیات وزن کردن مواد به قسمت میکسر منتقل می شوند سپس مواد با یکدیگر مخلوط می شوند پس از مخلوط شدن در حین انتقال به قسمت سیلوی شارژ روزانه کوره ،ذرات آهنی توسیله مغناطیس گرفته می شوند پس از این مواد از سیلو به کوره منتقل می شوند سپس مواد در کوره بمبوری می شوند و بعد از این مواد کامپاند به واحد ریفانسیر منتقل می شوند مواد در ریفانسیر تصفیه می شوند و بعد از این مواد کامپاند به واحد ریفانسیر منتقل می شوند مواد در دیفانسیر تصفیه می شوند و تعد از این مواد تصفیه شده به فوردان منتقل می شوند در فروهارن مواد کامپاند گرم نگهداشته می شوند سپس مواد به فید رمنتقل می شوند مواد در قسمت فیدر وزن شده و به صورت لقمه های همگن در می آیند سپس لقمه ها به دستگاه پرس منتقل می شوند در دستگاه پرس مواد کامپاند شکل می گرند. سپس محصول بدست آمده زا خنک می کنند سپس محصولات را در حین انتقال دادن به واحد گرمخانه عملیانت هواگیری کردن لبه محصولات را انجام می دهند محصولات در گزمخانه تنش زدائی می شوند سپس محصولات را منتقل می کنند که این انتقال همراه با تاخیر می باشد سپس وارد واحد بازرسی می شود سپس محصولات توسط دستگاهمارک زن مارک زده می شود و بعد با کمی تاخیر بسته بندی شده بعد وارد واحد تسمه زنی کارتن شده تعد کارتنها وارد انبارمی شوند .
نرخ تولید و پیش بینی روند تولید :
...