مدیریت
برنامه ریزی منابع سازمان erp يك راه حل مبتني بر فناوري اطلاعات است كه تمام منابع سازمان را توسط يك سيستم به هم پيوسته با سرعت، دقت و كيفيت بالا در كنترل مديران سطوح مختلف سازمان قرار ميدهد تا به گونه ای مناسب فرآيند برنامه ريزي و عمليات سازمان را، مديريت نمايند. (اسکندریان، بهرام فر،1391). این نوشتار با موضوع مبانی نظری و پییشینه تحقیق برنامه ریزی منابع سازمانی erp در بخش اول به تشریح مبانی نظری برنامه ریزی منابع سازمانی erp می پردازید و در بخش دوم به بررسی پیشینه تحقیق برنامه ریزی منابع سازمانی erp در پژوهش های داخلیو خارجی خواهد پرداخت. سالیان متمادی است كه برنامه های كاربردی مورد استفاده در سازمان به صورت مجزا و جزیره ای ارائه می شود كه این برنامه ها هیچ ارتباطی با یكدیگر ندارند و بطور مستقل وظایف خود را انجام می دهند.امروزه با توسعه سازمان ها و ضرروت های ایجاد شده در زمینه دقت، صحت و دسترسی تمامی افراد در كلیه سطوح سازمان به اطلاعاتی یكپارچه استفاده از سیستمی جامع و كامل كه تمامی این خصوصیات را بطور یكجا فراهم سازد امری اجتناب ناپذیر است. در این زمینه با كمك پدیده ای به نام ERP می توان به این مهم نائل گردید.
اما ERP چیست؟ (Enterprise Resource Planning) یا برنامه ریزی منابع سازمان سعی دارد تا عملكرد همه واحدهای شركت را در یك سیستم كامپیوتری یكپارچه نموده و نیازهای مختلف خاص هر واحد را پاسخ گوید. ERP از طریق یك پایگاه داده واحد انجام می شود، لذا واحدهای مختلف می توانند اطلاعات را ساده تر به اشتراك گذاشته و با هم ارتباط برقرار سازند. در صورتی كه شركت های ارائه كننده، نرم افزار را به درستی نصب كنند مزایای متعددی را برای سازمان به همراه خواهد داشت كه به نكات ذیل می توان اشاره نمود :
- كاهش هزینه ها
- افزایش بهره وری در سازمان
- افزایش بازده سرمایه گذاری
- افزایش قابلیت رقابت پذیری
- دسترسی سریع به اطلاعات جامع و فاقد تناقص
- تسریع در گردش موجودی و نقدینگی
- كاهش سرمایه راكد
- بهبود كیفیت در تمام امور
- كاهش زمان و دوباره كاری و ...
نرم افزارهای ERP از ماژول های گوناگون (مالی، منابع انسانی، تولید، فروش، خرید و ...) تشكیل شده است. اغلب نرم افزارهای ERP آنقدر منعطف هستند كه شركت های خریدار قادرند تعدادی از ماژولهای مورد نیاز یا همه آنها را نصب كنند . به عنوان مثال شركت خریدار قادر است فقط ماژول های منابع انسانی و مالی را از این بسته نرم افزاری، خریداری، نصب و مورد استفاده قرار دهد. ذكر این نكته ضروری است كه ERP به مثابه ستون فقرات اطلاعاتی سازمان از نظر بانك های اطلاعاتی و فرآیندهای سازمانی محسوب شده و به منزله نرم افزاری برای پشتیبانی فرآیندهای داخلی سازمان می باشد.در این پروژه سعی بر این بوده است تا با تجزیه و تحلیل های دقیق و بررسی ابعاد گوناگون سازمان، میزان آمادگی سازمان را جهت بكارگیری سیستم ERP برآورد نماید، در پایان نیز با ارائه پیشنهادات و راهكارهایی سازمان را در اجرا و استفاده صحیح این سیستم یاری می نماید.
فهرست مطالب
چکیده ۱
فصل دوم : ادبیات تحقیق برنامه ریزی منابع سازمانی
مقدمه ۱۶
بخش اول :
۱-۲- معرفی و ویژگی ها ۱۸
۱-۱-۲-سیر تکاملی ERP
2-1-2-معرفی جامع ERP
3-1-2- ERP از دیدگاه مدیریتی ۲۴
۴-۱-۲- تفاوت بین ERP یک بانک اطلاعات مرکزی ۲۶
۵-۱-۲- ERP در ایران ۲۷
۶-۱-۲- مراحل بهره برداری از یک راه حل ERP
7-1-2- بررسی هزینه ها و امکان سنجی ERP
8-1-2- استقرار پلکانی ERP راهی برای کاهش هزینه ۳۳
۹-۱-۲- مهندسی مجدد ( BPR) و تفاوت آن با ERP
10-1-2- مهندسی مجدد مبتنی بر فناوری ۴۰
۱۱-۱-۲- مختصری از MRPII, MRP (از زیر سیستمهای erp)
12-1-2-ERPII
14-1-2- تفاوت ERPII, ERP
15-1-2- ERP, MIS
16-1-2- عوامل مؤثر در پیروزی و شکست پروژه های ERP
17-1-2- انواع روشهای پیاده سازی ERP از لحاظ وسعت فعالیت ۶۴
۱۸-۱-۲- مباحث انسانی در پیاده سازی پروژه های ERP (نقش نیروی انسانی در انجام پروژه) ۶۵
۱۹-۱-۲- اجزای تشکیل دهنده ی سیستم های ERP
20-1-2- امنیت در سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی ۶۹
۲۱-۱-۲- مزایا و معایب بکارگیری ERP
22-1-2- چرا سازمان به ERP نیاز دارد؟ (لزوم پیاده سازی) ۷۴
۲۳-۱-۲- گزینه های پیاده سازی ERP
24-1-2- معرفی دو عرضه کنندة عمده نرم افزار Oracle , SAP /EPR
بخش دوم :
۲-۲- معرفی شرکت آب منطقه ای استان یزد ۸۱
۱-۲-۲- معرفی سازمان ۸۱
منابع و مأخذ