علوم سیاسی
در این تحقیق به اصول و مبانی سیاستخارجی دو کشور آذریایجان و اسرائیل اشاره گردید؛ چراکه روابط با کشورهای دیگر از مبانی سیاست خارجی هر کشوری ناشی می شود. ایجاد زمینة مهاجرت یهودیان به اسرائیل و تاسیس فضای امنیتی مطلوب از اولویتهای سیاست خارجی اسرائیل میباشد که البته در بین اولویت در طول زمانهای مختلف امکان جابجایی وجود دارد.
تثبیت موجودیت دولت صهیونیستی و گسترش مشروعیت آن در سطح منطقه، تلاش برای ایجاد اسرائیل بزرگ در بعد سیاسی، اقتصادی به جای پافشاری بر سر ایجادیک اسرائیل بزرگ در چارچوب مرزهای دینی و توراتی،جدا کردن بحران منطقه و موضوع کشمکش اعراب و اسرائیل و نیز مسئلة فلسطین از موضوع روابط خارجی با کشورهای جهان، ارائه بیشترین دستاورد ممکن در زمینههای سیاسی، اقتصادی، و راهبردی منطقه، تقویت روابط استراتژیک با ایالات متحده آمریکا از اولویتهای سیاست خارجی اسرائیل میباشد.
اسرائیل فاقد عمق استراتژیک میباشد، همین مسئله بر معضلات امنیتی این کشور میافزاید. براساس طرح آئین پیرامونی بن گوریون این کشور برای حل مسئلة امنیت باید روابط خود با کشورهای پیرامون مثل ترکیه، ایران، آذربایجان را گسترش دهد. در دایرة درونی یا مرکز کشورهای اطراف اسرائیل کشورهای عرب که دشمن اسرائیل محسوب میشوند وجود دارد، همین مسئله میتوانست باعث انزوای اسرائیل گردد. جمعیت اسرائل نیز کم میباشد، به همین علت در ابتدا مسئلة یهودیان ساکن در سرزمینهای دیگر و مهاجرت آنها در اولویت قرار داشت، اما بعدها از سیاست دیاسپورا علیالخصوص در کشور آذربایجان بهره گرفته شد. بر طبق این سیاست یهودیان در قسمتهای مختلف صنعت، اقتصاد، سیاست، ارتش، تعلیمات نظامی به کار گرفته شدند.
فهرست مطالب
مناسبات امنیتی – نظامی اسرائیل وجمهوری آذربایجان
1-4 مقدمه
2-4 اصول و مبانی سیاست خارجی اسرائیل
3-4 دکترین نظامی- استراتژیک جمهوری آذربایجان
4-4 همکاری های امنیتی-نظامی اسرائیل و جمهوری آذربایجان
5-4 اهداف استراتژیک جمهوری آذربایجان از ایجاد رابطه با اسرائیل
6-4 اهداف امنیتی طرفی
جمع بندی
منابع