سایت کاریابی جویا کار

پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه شیوه های حل تعارض زناشویی

دسته بندي: مقالات
9 دی
روانشناسی و علوم تربیتی

فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری شیوه های حل تعارض زناشویی عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم.

تعارض زناشویی از نظروایل کنش و واکنش دوفردکه قادر نیستندمنظورخودراتفهیم نمایند،تعارض یا تنازع نامیده می‏شود. اصطلاح تعارض از جمله مفاهیمی است که معانی مختلفی از آن مستفاد می شود. روان شناسان بیشتر به جنبه روان شناختی آن، یعنی تضادهای درونی و جامعه شناسان بیشتر به جنبه اجتماعی تعارض، یعنی تضادهای میان افراد و گروه ها پرداخته اند (ایزدی یزدان آبادی، 1379، ص12). تعارض فرایند ادراک و یا احساس هرگونه ناسازگاری در درون، و یا بین افراد، گروه ها، و یا سازمان ها است که منتهی به رفتار پنهان و یا آشکاری متعارض در دو طرف می شود. تعارض از ناهماهنگی شدید منافع ناشی می شود به طوری که هرگونه احساس رضایت و موفقیت ممکن است به مفهوم شکست و نارضایتی برای طرف مقابل باشد (میرکمالی، 1364، ص61).


بهتر است فرایند و جنبه ها و ابعاد مختلف تعارض، نظیر شرایط و موقعیت تعارض، طرفین درگیر، حالات شناختی، حالات انفعالی، و پویایی تعارض را مد نظر قرار دهیم تا به یک شناخت دقیق تر از این پدیده دست یابیم.

در این جا هر یک از این ویژگی ها به طور مختصر تشریح می شود:
- طرف های درگیر: برای وقوع تعارض همیشه دو یا چند "طرف" یا "جناح" که در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند، لازم است. طرف درگیر می توانند افراد، گروه ها، سازمان ها، اقوام، نژادها، دولت ها و تمدن ها و یا حتی در سطوح پایین تر یعنی جنبه های مختلف شخصیت فرد، و یا فرد و عوامی محیطی باشند (میرکمالی، 1380، ص49).


- تعارض به عنوان پدیده ای ذهنی و عینی: آیا حالات ذهنی و غیر بارز چون احساس کینه و دشمنی ، تنفر ابراز نشده، نگرش های خصمانه و سایر احساسات منفی جزو مقوله تعارض می باشند، یا این که تنها منازعه آشکار و محسوس لازمه یک موقعیت تعارض است؟ "گرین هافزیرنویس شود" در این خصوص معتقد است: تعارض صرفاً یک پدیده عینی و محسوس نیست، بلکه این حالت ذهنی و درونی است که در ذخن افرادی که خود یک طرف قضیه هستند وجود دارد. تنها مظاهر آن نظیر توطئه چینی بر علیه یکدیگر، مجادله یا منازعه جنبه ی عینی و ملموس قضیه می باشد (میرکمالی، 1380، ص49).

.

.

.

فهرست مطالب

تعریف نظری شیوه های حل تعارض زناشویی تعریف عملیاتی شیوه های حل تعارض زناشویی فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شیوه های حل تعارض زناشویی

تعارض15
مقدمه15
زمينه‌هاي آشکار تعارض همسران23
زمينه‌هاي پنهان تعارض همسران25
سبک‌هاي شايع مديريت تعارض25
سبک‌هاي غيرمؤثر و مشکل‌ساز26
سبک مؤثر مديريت تعارض27
«نگرش» و «نياز» دو مقوله‌ در تعارض همسران28
تعارض زناشویی از نظروایل32
دیدگاه های تعارض32
دیدگاه سنتی32
هشت کارکرد مثبت تعارض از نظر ترنر33
عوامل تعارض34
زمینه های شیوه های حل تعارض زناشویی34
حل هر تعارض35
سبک ها واستراتژی های حل تعارض36
۴ اشتباه مهلک38
۵ سوال اساسی39
کمک به زوج ها به چه قیمتی41
ماهیت تعارض زناشویی42
مراحل بروز تعارض زناشویی44
موضوع تعارض45
چرخه زندگی و شیوه های حل تعارض زناشویی49
سبک های حل تعارض زناشویی52
خانواده54


پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی


قيمت فايل:29000 تومان
تعداد صفحات:65
تعداد اسلايدها:65
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی